Све неистине Миленковића

Sve neistine Milenkovića

30 marta 2017

kul-neistine-kon_620x0

POVODOM teksta „Prosveta u raljama stečajne mafije?“, objavljenog 26. marta u „Večernjim novostima“, našoj redakciji obratio se Nebojša Goranović, privremeni zastupnik kapitala I. P. „Prosveta“.

– Bez ikakvih dokaza i činjenica direktor Društva (Dragan Milenković) izneo je niz neistina, patoloških laži i kleveta, kojima je cilj da se ukalja moj nesporni ljudski i profesionalni kredibilitet, a zbog mog jasnog i otvorenog neslaganja sa načinom vođenja i poslovanja Društva. Više od 35 godina obavljam najznačajnije funkcije u privredi bez ijedne mrlje u karijeri – kaže Goranović, i dodaje: – Svoj nerad, nestručnost i loše poslovne rezultate direktor Milenković pokušava da odbrani napadajući druge. Tri godine proizvodi poslovne gubitke, ne izvršava poslovne planove, ne rešava pitanje zaliha, opstruiše rad privremenog zastupnika kapitala. Bez novih poslovnih ideja i kvalitetnih poslovnih angažmana, marginalizovao je Odbor direktora, a oni mirno posmatraju poslovno urušavanje „Prosvete“.

Goranović ističe da je tražio i da će ponovo tražiti od nadležnih državnih organa da provere sve navode iz ovog teksta i sve druge aspekte poslovanja Društva.

– Poslovni rezultati jasno ukazuju da gospodin Milenković nema menadžerski potencijal i u praksi ostvarene rezultate da bi mogao uspešno voditi poslovanje „Prosvete“. Svojom nesposobnošću i lošim poslovnim rezultatima vodi „Prosvetu“ u poslovni sunovrat, a ugroženi su imovina i kapital Društva. Kao vrhunac njegove privredničke imaginacije i vizije stoji zatvaranje renomirane knjižare „Libero“ čiji je nekadašnji prostor izdat u zakup prodavnici mesnih proizvoda. U članku traži pomoć za renoviranje knjižare „Geca Kon“ od države i dobrotvornih organizacija iako su državni poverioci više od 200 miliona konvertovali u kapital – tvrdi Goranović.

U SKLADU SA ZAKONOM


ODGOVORNO tvrdim da sam svoju funkciju predsednika Odbora i privremenog zastupnika kapitala vršio u skladu sa ovlašćenjima iz zakona, a moj zahtev za isplatu naknade utemeljen je na članu 44. Zakona o privatizaciji i članu 20 UPPR-a. Svi ostali navodi iz članka koji se odnose na moju ličnost su lišeni logičkog i činjeničnog osnova. Protiv direktora Milenkovića zbog iznetih neistina i kleveta podneću krivičnu prijavu – kaže Nebojša Goranović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *