СВЕ ОТKРИВЕНО! Хрватски ШПИЈУНИ ВРШЉАЈУ Балканом, УДАРИЛИ НА СУСЕДЕ због Русије

SVE OTKRIVENO! Hrvatski ŠPIJUNI VRŠLJAJU Balkanom, UDARILI NA SUSEDE zbog Rusije

3 aprila 2019

Slovenački mediji objavili su danas da iza prisluškivanja slovenačkog predstavnika u Arbitražnom sudu Jerneja Sekoleca i slovenačke zastupnice pred sudom iz Ministarstva spoljnih poslova Simone Drenik 2015. godine stoji Davor Franić, sekretar i šef kabineta direktora SAO Daniel Markić.

To je objavio slovenački portal 24ur.si navodeći da je Franić poznat kao „mehaničar Davor“ iz afere „Špijuni“ s pokušajem vrbovanja selefija za prebacivanje oružja u BiH, prenosi Radio Sarajevo.Portal tvrdi da je Franić odgovoran za niz skandala i pretnji koje je vršio po uputstvima hrvatskog rukovodstva i podseća na objavu zagrebačkog „Večernjeg lista“ iz 2015. godine koji je pisao da poseduje audiosnimke koji pokazuju da je postupak na Stalnom arbitražnom sudu u Hagu u slučaju razgraničenja Hrvatske i Slovenije izašao iz okvira normalnog ponašanja u arbitražnom postupku.

Kako se navodi, ovoga puta, uprkos brojnim pretpostavkama kako iza svega stoji američka ili nemačka obaveštajna služba, te da time disciplinuju Sloveniju zbog „koketiranja s Rusijom“, slovenački mediji sada navode da iza ilegalnog prisluškivanja kontinuirano stoji SOA, a da je Franić, kao i u aferi u BiH bio vođa operacije.

Portal navodi kako je prva naznaka da SOA stoji iza aktivnosti u Sloveniji bila izjava bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića, koji je ranije rekao da SOA i tadašnji direktor Dragan Lozančić treba da dobiju državnu nagradu za svoj rad u arbitraži.

Lozančić je imenovao tada malo poznatog Franića za šefa svog kabineta, dok SOA u svojim godišnjim izveštajima za 2015, 2016. i 2017. uopšte ne pominje aktivnosti u Sloveniji ili na području arbitraže.

Slovenački mediji navode da iza Franića stoji Božo Petrov, lider MOST-a i bivši predsednik Hrvatskog sabora, koji je „politički kum Franića“.

KOMENTARI3 komentara

  1. RASPUCHIN says:

    Dobro jutro Kolumbo! Otkrivena je Amerika ili šta? Godinama je poznato da ustaške službe (proizašle iz službi JNA kao i najveći broj kadrova) vršljaju Banja Lukom I Beogradom. U Banja Luci je neometano radio veliki broj špijuna u sred rata i to uglavnom žene zaposlene u sudu , opštini i drugim institucijama.Jedan od paravana bio im je i "Karitas" koji je bio zaštićen od strane e"U" posmatrača a čak su posjedovali i satelitski telefon dobijen od strane NATO-a. Da li je potrebno reći da su "naše" službe bile stravično neefikasne i da su im radili šta su htjeli? Da li je potrebno reći da su i tada i sada te "naše" službe bile i otale j"U"gonostalgičarske a ne SRBske?

  2. Okupirani says:

    Mi i nemamo nikakvu kontraobaveštajnu službu.Koliko godina samo Hrvat Šešelj radi za Hrvate pod nosom SVIM "službama", a niko prstom da mrdne.Čak je u velikoj zaštiti predsednika države, premijera države, (oboje potomci katolika).I pošto Srbijom vladaju Hrvati, nije ni čudo što su sve nesposobnjakovići postavljeni da vode takozvane neke BIE, VOA-e,...Čujem da je u BIA-i čak i jedan kriminalni Palestinac, za kojim su raspisane neke poternice...Ja vidim da su nas Hrvati odavno okupirali, a ne vidim kako da se oslobodimo te okupacije.

  3. petrovgrad says:

    Šta će im svi ti podaci koje prikupljaju, kad su otišli u tri ..... Njihovi zastupnici u saboru govore kako im se prepolovilo stanovništvo i za najduže dve decenije u zemlji im ostaju milon penzionera i par stotine hiljada državnih službenika na budžetu. Čemu sve to. Uzaludno je sve to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *