СВЕ СЕ ПОНАВЉА – БРИТАНЦИ НАЈАВЉУЈУ НАПАД НА СИРИЈУ као и на Ирак, Србију…

SVE SE PONAVLJA – BRITANCI NAJAVLJUJU NAPAD NA SIRIJU kao i na Irak, Srbiju…

27 februara 2018

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske vlade ukoliko bude dokaza da je korišćeno hemijsko oružje protiv civila, rekao je danas britanski minitar spoljnih poslova Boris Džonson.

– Ako utvrdimo da se to dogodilo i mi to možemo pokazati, i ako bude predlog za akciju gde Velika Britanija može da bude korisna, mislim da ćemo ozbiljno da to razmotrimo – rekao je Džonson, prenela je agencija Rojters.

Agencija AP je prenela da je više od 500 ljudi ubijeno od prošle nedelje u regionu Istočne Gute, gde su aktivisti u nedelju prijavili sumnje u napad otrovnim gasom.

– Upotreba gasa hlorina kao oružja samo pogoršava situaciju – izjavila je u ponedeljak portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

U Siriji građanski rat traje sedam godina.

U toj državi otvoreno je više frontova sa više sukobljenih strana.

Turska je u januaru započela ofanzivu u sirijskom regionu Afrin, gde se bori protiv kurdskih milicija, Rusija pomaže režimu u Damasku u borbi protiv pobunjenika, a koalicione snage predvođene SAD podržavaju Kurde u Siriji koji se bore protiv Islamske države.

KOMENTARI14 komentara

 1. Velika Metla says:

  A pirgavi nakot nije koristio hemijsko oružje protiv Srba? Jeste li,nakote pogani,našli kod Sadama hemijsko oružje,ili ga još uvek tražite? Našli ste ga samo je to "hemijsko oružje"ispod zemlje,i ispumpava se naftnim pumpama! Isto tako i kod Gadafija! Zapad se mora sravniti sa zemljom,komplet ceo bez izuzetaka! A pogotovo "ostrvo"zla! Zmiji se gnezdo uništava,inače će ona uvek i iznova okotiti naslednike!

 2. Roy says:

  Jos opasniji je otrov u hemoterapijama sa kojima navodno lijece citaj ubijaju bolesne od raka pa niko ne intervenise zbog toga nego jos vise forsiraju upotrebu istog je zaradjuju velike pare i smanjuju populaciju.

 3. goran says:

  Natanjahu naredio da se ukljuce i Britanci. Svaka cast, majstore. Igras se sa svima kao sa budalama, sto u stvari i jesu. Neka ginu za Veliki Izrael podjednako: Ameri, Britanci i Rusi... Bolje nisu ni zasluzili.

  • Miraš says:

   Netanjahu je tek istureni igrač globalne moći države SAD na B.I. slično kao Merkel i Makron u EU. Pitaj Soroša ili još bolje Rotšilda ko su najmoćniji igrači koji vuku glavne poteze. Ranije pominjani planovi Yinon koji se odnose na komadanje država arapskog sveta instruument su američke spoljne politike. Izrael je u svemu tome tek važan punkt preko kog svoje planove realizuju. Glavna moć i glavni planovi su u SAD. Dozvoljeno je tek neke glavne izvodjače da vidimo i da naivno mislimo da su samo oni problem, a glavne i vodeće igrače ne treba da prepoznamo mada možda i njih vidimo ponekad u medijima. Čak i za Netanjahua ako bi se pokolebao i odustao od tih velikih igara spremni su scenariji odlaska u vidu obojene revolucije ili bi mu namestili odlazak zbog korupcije putem besprekorne izraelske pravne države jer potrudili su se da ima i on nekog koruptivnog masla na glavi.

 4. Miroslav says:

  Bice to lep rat.

  • goran says:

   Gledacemo na televiziji.

 5. Miraš says:

  Libanski Almasdarnews, danas u 11h i 05 min objavio je: Sirijska vojska optužila je danas islamističke pobunjenika na istoku Gute da su danas u utorak ujutro napali humanitarni koridor koji je bio predvidjen za civile da napuste ratnu zonu u ovom poljoprivrednom području u blizini Damaska grada. Prema izvorima iz sirijske vojske islamistički pobunjenici su teško granatirali humanitarni korider u blizini grada Duma prema izbegličkom kampu Vafidin. Jedan civil je teško ranjen tokom prvog baraža artiljerijskih granata koje su pogodile prelaz ka Vafidin kampu. Posle prvog napada, islamistički pobunjenici pokrenuli su i drugi baraž prema tom prelazu u pokušaju da odvrate civile da napuste ratnu zonu. Rezultat je da dosad ni jedan civil nije napustio ratnu zonu.

 6. Miraš says:

  Sačuvaj Bože gde Amerikanci i ceo Zapad čuvaju civile i njihova "ljudska prava". Sada će teroristi u Istočnoj Guti raditi na dva fronta: 1) da ne dozvoljavaju civilima izlazak i 2)da izceniraju trovanje gasom da bi SAD povodom toga vojno intervenisale protiv snaga SAA i zaustavile oslobadjanje istočne Gute. U sadejstvu svega toga očekuju svoj spas. Izsceniranja trovanja gasom i propagandnog prikazivanja svetu istog bilo je već juče-prekjuče u jednom baš malom mestu Al-Šifonija jugoistočno od Dume. Navodno pružena je zdravstvena pomoć civilima koji su imali takve simptome (ukupno 18), nema umrlih. Biće toga još. Baš su prljavi savremeni ratovi, a sve zbog očuvanja američke globalne prevlasti u svetu.

  • Miraš says:

   Takozvani medjunarodni stručnjaci sada tvrde da Asadovu vladu snabdela je hemijskim otrovima (pogodite ko) Severna Koreja. Kada bi mogli jednim udarcem da udare dva velika zeca koji im smetaju. Izgleda da im se jako žuri! Čuvena "Crna kuća" da li možda već ozbiljno se urušava i propada, a mi to ne znamo.

 7. Trifun says:

  Udri Rusijo PRVA IZNENADA, ne cekaj na zapadne genocidne hijene da te napadnu prve. Udri prva ovaj put. Svom snagom. Zbrisi te monstrume sa lica zemlje jednom za sva vremena. Ima kome ce trebati nafta. Nema nazad.

  • Stevan Gerić says:

   Podržavam predlog u potpunosti.

  • goran says:

   Trifune, ti jos ne vidis koliki su Rusi cvikadzije. Oni nikada ne mogu da napadnu prvi, iako su vec napadnuti. Nema od toga nista.

 8. zlatko says:

  Ma gde oni smeju da započinju ratove? Napunili su gaće do pleća, pa im je sad ostalo još samo malo da kevću i prete. Oni su junaci samo u čoporu protiv hiljadu puta slabijeg protivnika. Britanci posebno.

 9. M says:

  U svakom slučaju,bez obzira tko napadne prvi,Veliki Rat će započeti IZNENADA!Jednog lijepog dana kad to nitko ne bu očekival!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *