СВЕ СЕ РАСПАДА КАО КУЛА ОД КАРАТА! Део украјинских трупа добио наређење да одмах напусти Бахмут?

SVE SE RASPADA KAO KULA OD KARATA! Deo ukrajinskih trupa dobio naređenje da odmah napusti Bahmut?

3 marta 2023

Jedan od komandanata Oružanih snaga Ukrajine rekao je da je njegova jedinica dobila naređenje da odmah napusti Bahmut (Artjomovsk), prenose „RIA Novosti“.

„Naša jedinica dobila je borbeno naređenje da odmah napusti Bahmut. Koji su razlozi za povlačenje u kritičnom trenutku za Bahmut, kada smo ovde proveli 110 dana borbenog dežurstva? Pre svega, ja sam vojnik, tako da neću komentarisati naređenja komande odbrane Bahmuta. Pratimo naređenja“, rekao je on u videu objavljenom na Telegramu.Prethodno je član Komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Sergej Rahmanin rekao da je situacija u Bahmutu kritična.

„Sa vojne tačke gledišta, nema smisla braniti grad po svaku cenu. Glavni problem je što su ruske jedinice zapravo prekinule sve linije snabdevanja ukrajinskih trupa“, rekao je on.

S druge strane, zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar saopštila je odluku o prebacivanju dodatnih jedinica ukrajinskih trupa u Bahmut.

Si-En-En emitovao je intervju sa ukrajinskim vojnikom u kojem on priznaje da je situacija u Bahmutu za ukrajinsku vojsku u svim pravcima mnogo gora nego što se zvanično kaže.

Kako bi se pripremili za rusku ofanzivu i svoju eventualnu kontraofanzivu na proleće, Ukrajina će morati da preda Bahmut, rekli su neimenovani evropski zvaničnici.

Ako već nema „strateški“, grad ima simboličan značaj i Zapad i Kijev na njega gledaju kao na Marijupolj, a Rusija će osvajanjem Artjomovska zauzeti još jedan deo Donbasa, preneo je „Blumberg“.

Bahmut se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev, severno od velikog grada Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu.

(RT Balkan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *