СВЕ СМО МИ ОВО ВЕЋ ВИДЕЛИ: Ево ко су активисти који руше Лукашенка!

SVE SMO MI OVO VEĆ VIDELI: Evo ko su aktivisti koji ruše Lukašenka!

18 avgusta 2020

Autor: Andrej PERLA, politikolog (Moskva)

BELORUSIJA – to je deset miliona Rusa. To su i tri zavoda koji su među najvećima u svetu, solidna poljoprivreda, škole i zdravstvo.Protivnik pokušava da sve to uništi, da Beloruse pretvori u noćne čuvare i pralje u tuđim zemljama, a u Belorusiju da donese siromaštvo.

A i to je samo prva etapa. Već u sledećoj će taj narod lišiti kulture, rodnog jezika, prosvete i zdravstva.

Beloruski poredak biće pretvoren u neprijatelju omiljeni haos.

Neprijatelj je sve to sa uspehom izvodio već mnogo puta. Na raznim kontinentima. Primer je – polovina čovečanstva.

Aktivisti haosa, kao i uvek, dobro izgledaju. Umiljato se smeše. Prosto zrače dobrotom.

Aktivisti izgledaju kao markantni momci i lepe devojke.

Tako je život ustrojen – smrt i užas veoma su lepi, a za život se bore ogrubeli, pomalo prljavi, sa čvornovatim prstima, u odeći koja nije po meri i ne privlači.

To je kao zakon prirode. Zlo je uvek mlado, lepuškasto i prijatno miriše.

A dobru nije do toga.

Belorusija treba da pamti kako je to bilo prethodni put.

Zlo je imalo uglancane čizme, bilo je u pomodnim kožnim kaputima. Nastupalo je i sa usnim harmonikama i u automobilima. A dobro je bilo u obojcima.

To su bili ovo isto zlo i dobro.

Zlo je Belorusima predlagalo čak istu zastavu, kao i danas.

Dakle, još jednom: Zlo je uvek mlado, dobro obučeno i prijatno miriše… A dobro je u jeftinim jaknama, neobrijano, sa prljavim rukama i miriše, u najboljem slučaju, na votku. Ali, dobro gradi konzervatoriju koju zlo ukida i pretvara u biznis-centar…

I, evo iz Belorusije dolaze i mole naš režim da pokaže da je dobro ipak jače od zla.

Treba se odlučiti.

Glavni argument za «ne mešajmo se“ može da bude „udariće nam nove sankcije“.

Međutim, uvodiće nam ih u svakom slučaju. Opet i opet. Nezavisno od toga hoćemo li stajati uspravno ili puziti na stomaku.

A drugo: nove sankcije zbog spasavanja 10 miliona od haosa?

Čak mi je čudno i što se uopšte postavlja pitanje – šta izabrati…

(Fakti)

KOMENTARI8 komentara

 1. Giga says:

  Ako Putin i ovaj put precuti onda je on stvarno njihov covek.

  • Milos says:

   Tesko.Belorusija je clan ODKB.Rusi moraju nesto da urade.Rusi vise nemaju gde da se povlace.Tri balticke drzave su u NATO.Ukrajina bi htela ali joj je Krim oduzet.Ostaje samo jos Belorusija.

  • uddu says:

   Zar i posle svega,vi niste shvatili da je Putin njihov čovek? Autor teksta je politikolog iz Moskve,znači,to je naš čovek koji je postavljen od ove sorošoidno-satanističke vlasti,pa vi vidite da li mu je verovati !

 2. Gagi says:

  Uvek ista prica, najlakse se mobilisu nezadovoljni neradnici i lencuge. Ova grupacija sa punim pravom trazi od drzave da im obezbedi normalan i lagodan zivot i neka ljudska neradnicka prava. Nasi privrednici i seljaci muku muce da nadju radnike, nema ko da radi. HITNO poostriti krivicni zakon, ako te usnime sa kamenicom, trideset godina teske robije i pod strazom branje voca i rad po gazdinstvima. E onda izvolite da rusite, lomite i zapisavate drzavu.Ovi nasi bilmezi nisu uspeli da obezbede kandidata za koga ce glasati, onda zbog svoje nesposobnosti i besa udri po drzavi i lomi tudju imovinu. Nisu se setili da se malo preispitaju koliko su sposobni za politicki zivot i vodjenje drzave kada nisu uspeli da obezbede najosnovnije. Nazalost,u svakoj drzavi postoje ovakvi delovi drustva, hoce "leba bez motike" i sve zesce napadaju drzavu kao pobesnele hijene. Drzava mora da se brani ostrim kaznenim merama,sasvim je druga stvar ako na miting izadje million ljudi zbog neke velike nepravde. Ove umisljene revolucionare i interesne grupice ostro zakonski sankcionisati za svaku napravljenu stetu, njihovim liderima ispostaviti racun za to njihovo izivljavanje i lomljenje, pa neka lome opet.

 3. Kosovac says:

  Realiti ova slika. Kamenje od stiropora. Kotrljaju ga dva Beloruska debilana. Mi u Srbiji bismo ih nazvali „Dva balegara“. Valjaju balegu, jer im balega daje opstanak, ishranu, egzistenciju. Kotrljaju je na svoj pijedestal.

 4. Vojna i ojdeSve says:

  Kraj sveta... Zarem ne vidite... Licemerije i klevetu...

 5. VRSK says:

  Još mesec ipo dana samo da padnu temperature i onda krenu masovna hapšenja sa polivanjem vodom na -15 pa pritvor na otvorenom u trajanju od mesec dana pod snegom i ledom i malim ćebencetom. Koliko god da Lukašenko nije popularan ovi na zapadu lešinari su gori hiljadu puta. Pa kako oni mogu da vole pravoslavce i da im žele dobro??? Licemeri

 6. petrovgrad says:

  Belorusi su zdrava nacija, veliki ljudski resurs. Zapadu takvi trebaju. Hoće da im razore zemlju, da bi im kasnije davali utočište kao izbeglicama. Milion Belorusa su u ljudskom potencijali kao 10 miliona zapadnjaka. Zapad je u velikom deficitu sa zdravom populacijom. Nemačka, Francuska i drigih država nažalost omladina i potomstvo je nikakvo. Nema od njih nikakve budućnosti.Azijati su im nužno zlo, koje im se obija o glavu. Više azijati šire islam nego što prihvataju hrišćanostvo i evropske vrenosti. Kako stvari stoje masovno nameću i šire islamizaciju EU. Za sada nije još kritično ali u bliskoj budućnosti za pedest godina doći će do 30 %,. Evropa neće dočekati 22 vek kao većinska hrišćanska zemlja. Hrišćani će biti u manjini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *