СВЕ СПРЕМНО ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ПОБЕДЕ: Парада, ватромет, изложбе

SVE SPREMNO ZA OBELEŽAVANJE DANA POBEDE: Parada, vatromet, izložbe

25 aprila 2018

Praznični vatromet biće priređen u Moskvi 9. maja na 33 gradska trga, izjavio je šef prestoničkog resora za kulturu Aleksandar Kibovski.

Za Dan pobede planiran je raznovrstan zabavni program, na kojem se očekuje učešće blizu 10 miliona ljudi.

Kibovski je podsetio da će 1. maja u moskovskim parkovima početi letnja sezona, za koju su već isplanirani razni zabavni, kulturni i sportski događaji.

Uoči Dana pobede, 6. maja, na Poklonoj gori biće održana velika parada moskovskih kadeta, a 9. maja glavni program biće održan na Crvenom trgu.

„U 10 sati biće održana Parada pobede, na kojoj će učestvovati najmanje 12.500 vojnika i 120 jedinica vojne tehnike. Nakon završetka Parade pobede biće održan centralni javni događaj, šetnja Besmrtnog puka, na kojem se očekuje blizu 700.000 učesnika. Na ekranima u gradu moći će da se gleda prenos Parade pobede“, rekao je Kibovski.On je naglasio da će na Dan pobede sve kulturne ustanove biti otvorene. Sto hiljada kulturnih centara i 150 biblioteka pripremili su raznovrstan program za posetioce svih uzrasta.

„Devetog maja će raditi svi vojni muzeji, na gradskim bulevarima biće postavljene četiri izložbe pod otvorenim nebom koje su posvećene Velikom otadžbinskom ratu. Tog dana počeće projekat ’U štabovima pobede‘ u Malom Manježu, gde će biti predstavljeno više od 5.000 unikatnih predmeta i dokumenata iz 25 arhiva. Mnogi od njih biće prikazani prvi put“, dodao je Kibovski.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kujsibrepati says:

    Da je Rusija ozbiljna vojna sila do sada bi napala Ameriku... ovo je samo sminka za javnost... Amerika ce im dalje lupati packe...

    • Miraš says:

      Jasno je ko je ovde neozbiljan. Zato nema ni imena ni nadimka. Šta bi bilo lepo i korisno u tome da dve najveće nuklearne sile budu u direktnom sukobu? Bilo kada?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *