СВЕ ТАЈНЕ ПУТИНОВЕ ПОСЕТЕ: Да ли је могуће да Руси поседују овако нешто? ПУТИН ЈЕ БЕЗБЕДАН БИЛО ГДЕ

SVE TAJNE PUTINOVE POSETE: Da li je moguće da Rusi poseduju ovako nešto? PUTIN JE BEZBEDAN BILO GDE

18 januara 2019

(kremlin.ru)

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu protekla je uz velike mere zaštite koje garantuju visokom gostu potpunu bezbednost.

Najviši nivo obezbeđenja, kakav mogu da primene tek dve ili tri zemlje u svetu, viđen je juče u Beogradu. Fizičko i tehničko obezbeđenje bilo je na svim trasama kretanja šefa Kremlja, ali i oko objakata koje je ruski lider posetio. Do poslednjeg trenutka nije se znalo ni iz kog će aviona, od četiri ista koja su mu na raspolaganju, predsednik Rusije izaći na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.Uređaj za skretanje metka

U pratnji Putina uvek se nalaze i agenti koji raspolažu specijalnim mehanizmima za dodatnu zaštitu predsednika, često sakrivenim unutar raznih ličnih stvari ili dokumenata poput akreditacija u kojima, na primer, postoji poseban uređaj koji može da skrene putanju metka u slučaju atentata na šefa države.

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, veruje da ljudi iz Putinove pratnje imaju uređaje koji skreću metak sa putanje.

– Najverovatnije je u pitanju neka vrsta elektronskog štita. Njega na sebi nosi onaj ko je najbliži predsedniku kako bi zračenjem skretao projektile, pa i metke. U pitanju je odlićan vid zaštite. Iako nije zvanično poznato postojanje tog „skretača metka“, imajući u vidu da su Rusi poznati po tim specijalnim oružjima, uopšte me ne čudi da su napravili i tako nešto – rekao je Nicović.

Pancir-jakna i prsluk

Šef Kremlja obavezno nosi i pancir-jaknu ili prsluk, otporan na sve vrste metaka. Nosio ga je i u Beogradu. Božidar Spasić je ubeđen da Putin nosi najkvalitetnije pancir-jakne, izrađene od najkvalitetnijih materijala čiji sastav garantuje neprobojnost od svake vrste metaka, bez obzira na to da li su ispaljeni iz daljine ili blizine ili su u pitanju delovi eksplozivnih sredstava.

– Ispod košulje i sakoa nosi se i takozvani lagani pancir od tek nekoliko milimetara. On takođe može da zadrži bilo koji metak koji je ispaljen ka njemu. Pravilo je da šef države pancir-jaknu nosi kada je napolju, a pncirni prsluk kada je u zatvorenom prostoru.

U svakom autu ikona

Predsednik Rusije Vladimir Putin ne krije da je veliki pravoslavac, o čemu svedoči i činjenica da se u svakom od njegovih automobila nalazi ista ikona – ikona Bogorodice. Tako je bilo i Beogradu, gde je ikona primećena u vozilu iz Putinove pratnje, ali i automobilu u kome se i on vozio.

Nuklearni kofer

Vladimira Putina na svim njegovim putovanjima uvek prati osoba koja nosi specijalni kofer, deo automatskog sistema za komandu i kontrolu rukske strateške nuklearne snage.

Uvek gde god se Putin kreće iza njega je ruski specijalac koji nosi crni kofer u kome se nalaze šifre za pokretanje jednog od najmoćnijeg oružja na svetu.

Naziv ovog kofera je Čeget i deo je automatskog sistema za komandu i kontrolu ruske strateške nuklearne snage nazvane Kazbek. U tajanstvenom koferu ruskog predsednika se nalazi uređaj veze pomoću kojeg može da lansira rakete sa atomskim bojevim glavama.

(Republika)

KOMENTARI11 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  1941 godine lickim partizanima su govorili da se psenica u Rusiji seje samo jedan put. Posle toga se zanje ne brojeno puta. Tako i ovo skretanje metka. Dali onaj ko pise ovo stvarno i veruje u to sto pise? Pancir i sve ostalo se razume. Ali skretanje metka !!!!?

  • Deda says:

   Možda taj "skretač metaka" može i da ga vrati "pošiljaocu“? Hm....

  • milan says:

   druze samo da te informisem, kretanje metka je lako promenljivo, npr.bio si u vosci, e ako si jos bio iu nekoj spec. brigadi, znaces da samo konfiguracija terena utice na trajektori zrna. Tako imas da metak ispaljen preko potoka i li reke gubi brzinu i spusta se ka vodi, bio to potocic ili reka, pa se prema tome kalkulise trajektori ispaljenog metka. isto je i sa livadama sumama pogotovo ako se ispaljuje sa visine,nekad je potrebno gadjati po trajektoriju visr nize levo desno da bi metak mogao da po putanji kojom se krece bio skrenut i pogodio metu, i to je cinjenica. probaj nekad preko potoka da ispalis metak i videces spustanje trajektorija u odnosu na ono sto ti vidis na nisanu, znaci elektro magnetnim poljem se lako skrecu metci. nista lose, samo eeto morao sam da ti objasnim. a ti puc

   • guma says:

    ...ako sam dobro razumeo, Putinov pratilac nosi potok ispod mantila?

 2. raikkonen says:

  ovag marka nicovica sam jos pre 20 -ak i vise godina provalio da je dijabola, da poojma nema o bezbednosti i da je totalni dunster, ko je gurao ovog nadri strucnjaka stvarno mi nije jasno, gledati njega kad prica, pa to je unikum ispomesa sve zivo lupeta ko otvoreni prozor na promaji!

  • kojic jovan says:

   Ovaj novinar je Marsovac, ''skretac metka''.

 3. A akoM says:

  Taj famozni kofer...A što ako se može elektronski ometati?!?I ruski avioni su učestalo padali na zapadnim aeromitinzima,vjerovatno ne slučajno ili zbog greški pilota!A hrvatski političari Tuđman i Šušak su se ubrzo iza povratka iz USA,oba teško razboljela od karcinoma i umrla,iako su ih vlastiti zaštitari čuvali!

 4. Budi Bog s nama says:

  Pa bre onaj Džems Bond 007 je mala maca u odnosu na Vladimiroviča Putina KGB 001. Neka pocrkaju dušmani. Živeo tavaraišć Putin. Nema šta njega sačuvati neće. A između svega toga na prvom i jedinom mestu je sam Bog koji ima planove sa svojim čovekom na ovoj zemlji. Kao što vidimo takođe i iz ranijih razmatranja Rusi su majstovi da zavaraju i obmanu nemprijatelja i zadaju mu smrtni udar. Zato i ovaj naš AV neka se čuva koliko kod da je iskren i veran Putinu kao i taj mali pas šarp-laninac neka se ne nada da će mu greške biti oproštene. Sada kada smo napokon prepoznali svog velikog Brata rusa, nemojmo praviti gluposti i planove sa zapadom. Mi smo ruska braća i tačka. Bog neka nas blagoslovi.

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ajmo bedni EUropski KROmanjonci, navalite sa negativnim komentarima, vi svetske neznalice, lideri u kopanju po kontejnerima, svetski prvaci u preplivavanju ledene reke još od '92. i svetski lideri u emigraciji, posle ove vesti neophodna vam je mentalna terapija :-)))

 6. guma says:

  Voleo bih da čujem od ovog Nicovića na kom prirodnom ili fizičkom principu je zasnovan ovaj "skretač metaka", telekinezu isključujem iz obzira kao relevantnu...

  • Budi Bog s nama says:

   Pa bre čovek, zar ti stvarno ni malo nemaš realnih ideja, pa valjda smo mi Srbi bar skloni idejama i pronalazaštvu? Ti samo pitaš kako i ne pada ti napamet kako. Evo kako, metak se skreće tako što se na putanju metka postavi bar jedan od takozvanih nevidljivih Putinovih telohranitelja. Ako ne mogu da skrenu metak na vreme, oni skrenu Putina. Evo kako, čitavo područje u kojem se nalazi drug tavarišć Putin nalazi se i određeno elektromagnetno polje i sve se kontroliše iz mobilnog centra koje je u svakom trenutku spremno da ukoliko uleti neko zrno u polje brzinom od 300 km na čas i više odmah daju signal nevidljivima da obaraju Putina na zemlju. Pa ti sad batice opet pitaj kako?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *