СВЕ ТАЈНЕ ПУТИНОВИХ ТЕЛОХРАНИТЕЉА: Пију посебне лекове, препознају се по рукама а сви добију отказ из истог разлога! (ВИДЕО)

СВЕ ТАЈНЕ ПУТИНОВИХ ТЕЛОХРАНИТЕЉА: Пију посебне лекове, препознају се по рукама а сви добију отказ из истог разлога! (ВИДЕО)

8 новембра 2021

НЕКОЛИКО месеци пре него што Владимир Путин напусти своје резиденције да би се појавио у јавности било где, његов безбедносни тим је већ на терену.Прво тим анализира све могуће претње: криминалне активности, друштвене немире, перцепцију слике, па чак и могућност природних катастрофа, нпр. земљотреси или поплаве у региону током потенцијалне посете. Отприлике месец дана пре посете председника, чланови тима стижу на место да усагласе свој распоред обезбеђења са локалним властима и провере смештај у коме ће председник боравити. Све је поправљено до последње кваке, тако да током боравка председника никакви техничари или мајстори не би морали да уђу у стамбени простор.

ИТ инжењери и техничари безбедносног тима постављају ометаче да блокирају све сигнале радио детонације на локацији председника. Опрема коју одржава председников тим за надзор пингује све паметне телефоне и друге уређаје у непосредној близини председникове локације како би контролисала сваку сумњиву активност. За оне међу вама који су забринути за питања приватности – према руским законима, председниково обезбеђење има право да инсталира и користи хардвер и софтвер било које врсте за прислушкивање, врши претресе, има приступ било којој згради и организацији или заплени било које возило – ако је било шта од овога потребно спровести ради безбедности председника. Међутим, заплена цивилних возила дозвољена је само “у екстремним условима“ и не постоји званична евиденција ни о једној таквој ситуацији.

Специјална служба са више од 50.000 запослених

Тек након овако темељних припрема долази председник и обезбеђење креће са својим непосредним радом. Специјална служба задужена за безбедност руског председника зове се Федерална заштитна служба која, према незваничним информацијама, броји више од 50.000 запослених.

Унутар Федералне службе безбедности, специјална јединица обезбеђује лично председника Путина. Изненађујуће, услови за ову позицију не укључују право ратно искуство.

– Мало је вероватно да ће председниково обезбеђење морати да прави заседе на планинским стазама или да скаче са падобраном. Борбено искуство је корисно, али често није применљиво у нашем раду. Током рата нападате. А телохранитељ би требало да штити председника само од неког невидљивог – каже бивши председников радник обезбеђења.

Због тога бивши полицијски оперативци нису способни за овај посао – они су обучени да ухапсе, а председниковим телохранитељима је његова безбедност на првом месту, а не неопходност хапшења нападача. Чувар мора да има “оперативну психологију“, што значи да може да предвиди и спречи претње и да то уради ствари неприметно од других, што је такође важно. Остали услови за позицију: кандидати морају бити млађи од 35 година, да имају висину између 175 и 190 цм и тежину између 75-90 кг, пише Руссиа Беyонд.

Председникови лични чувари такође морају да разумеју стране језике и да буду, што се политике тиче, упућени у основне ствари како би разумели ко прилази председнику и како треба да се опходе према тим људима.

Користе лекове који утичу на физиолошке процесе

Председникови телохранитељи су веома издржљиви. Обучени су да издрже велику хладноћу у лаким капутима (дебели комбинезони могу ометати њихово кретање) и да се не зноје на врућини. Према неким извештајима, користе лекове који утичу на физиолошке процесе. Иначе, телохранитељима је дозвољено да пуше цигарете – то помаже бржем смиривању стреса, али наравно не током тренинга или посла. Посао председникових телохранитеља је веома исцрпљујући, због чега се отпуштају после 35. године.

Током “акције“ (како се иначе назива председниково време које проводи у јавности), телохранитељи су организовани у четири круга. Најближи круг председнику су његови лични телохранитељи, момци претећег изгледа у оделима, тамним наочарима за сунце, са слушалицом у уху и кофером. Изгледају злокобно са разлогом – за нападаче је то први знак да је Путин веома добро заштићен. Још један детаљ који наговештава телохранитеља су његове руке – оне су увек испред тела, лева рука често подигнута до пола. Ово је обавезан услов – чувар мора увек бити у стању приправности. Зато што је непосредни задатак “првог круга“ у случају опасности да својим телима заклони председника.Кофери заштитни штитови који могу поставити да заштите од метака

Кофери које ови момци носе су заштитни штитови који се могу поставити да заштите председника од метака. Стражари су наоружани пиштољем ‘гурза’ калибра 9 мм који може да испали до 40 метака у минути, пробијајући панцире са удаљености од 50 метара. Међутим, ако дође до пуцњаве, то значи да је тим за обезбеђење заказао – било какве нападе пре свега треба унапред спречити. Још један део опреме намењен заштити су кишобрани од кевлара које чувари носе около – они су супер чврсти и представљају добру заштиту од метака.

Међутим, нису најважнији чувари “првог круга“, већ они који се налазе у “другом кругу”. За разлику од првог, потпуно су неупадљиви у маси, обучени формално и понашају се дискретно, траже потенцијалне нападаче. “Трећи круг“ окружује круг око гомиле, спречавајући сумњиве особе да буду у близини председника. “Четврти круг“ су снајперисти који се налазе на крововима околних зграда. Зато је опасно трчати, вриштати, правити исхитрене покрете у близини председника јер ћете добити црвену тачку на глави за неколико секунди.

Такође, приликом појављивања председника у широким јавним просторима могла би се поставити додатна заштитна опрема.

И на крају, део јединице путује са председником у оклопним комбијима (екстремна вожња је такође неопходна вештина за већину председниковог обезбеђења). Ови момци су специјалци наоружани АК-47, снајперским пушкама “Драгунов”, противтенковским бацачима граната и преносивим противваздушним ракетним системима “Оса“. Међутим, главни адут председникове безбедности у случају Владимира Путина је сам председник. Пошто је имао искуство рада у совјетској и руској тајној служби, Путин зна да његов тим за обезбеђење зна шта ради и он се због тога увек придржава њихових безбедносних захтева.

KOMENTARI2 коментара

  1. Si Ju Leter Aligeder says:

    Ne otpuštaju se, samo idu na rezervnu klupu. Još ako dodamo da Putim ima bar petoricu dvojnika, šta reći? A ja letos u crnoj gori viđao ruse i ukrajince, a među njima ima baš dosta tipova koji su mi nekako isti Putin. Genetika je čudo.

    • Видовдански Уранак says:

      Сви Руси у руској федерацији су - Путин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u