СВЕ УЗ БЛАГОСЛОВ ПАПЕ БЕНЕДИКТА XVI: У хору у Немачкој 40 година мучили и силовали дечаке!

SVE UZ BLAGOSLOV PAPE BENEDIKTA XVI: U horu u Nemačkoj 40 godina mučili i silovali dečake!

10 januara 2016

8780Kako vreme prolazi, sve se više otkrivaju godinama skrivane prljavštine i perverzije u zapadnim zemljama koje su već 15 godina svetionik i uzor za svaku vlast u Beogradu.

Primera radi, razotkrilo se da je najmanje 231 dete iz Regensburgskog hora dečaka u periodu od 1953. do 1992. godine bilo žrtva prebijanja, pravih mučenja i seksualnog nasilja.

Kako piše The New York Times, ovu ružnu istinu je razotkrio poznati nemački pravnik Ulrih Veber kojeg je Regensburgski hor poverio istragu o tom svom „mračnom periodu“.

Veber je utvrdio da je svaki treći dečak tog bavarskog hora – unutar samog hora ili škole koja je sa horom bila povezana – bio žrtva nasilja. On čak tvrdi da su razmere tog nasilja znatno veće.

Veber većinu „protivpravnih radnji“ pripisuje Johanu Majeru koji je bio direktor osnovne škole unutar Regensburgskog hora bezmalo 40 godina. A bio je direktor sve do odlaska u penziju, u kojoj je vrlo brzo umro.

Istraga protiv Majera vođena je 1987. godine, ali je on ostao na funkciji.


Uticajni američki list posebno ukazuje da je Regensburgskim horom od 1964. do 1994. rukovodio stariji brat 265-og pape Benedikta XVI – Georg Racinger.

Veber, inače, smatra da je brat bivšeg pape sve znao o seksualnom i svakom drugom nasilju.

New York Times citira ovu Veberovu procenu: „Posle istrage koju sam obavio, sklon sam da verujem da je Georg sve znao”.

On ukazuje da je Georg Racinger bio jedan od trojice ključnih rukovodilaca hora, a da su ostala dvojica bili – rukovodilac starijih razreda i rukovodilac i škole-pansionata koja je pripadala Horu.

Veber je, inače, utvrdio da se u najmanje 40 slučajeva nasilja radilo o seksualnom nasilju. U rasponu od „telesnog milovanja do silovanja”.

Za većinu slučajeva nasilja u Regensburgskom horu nastupila je apsolutna zastarelost za krivično gonjenje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *