Све већи раскол у ЕУ!

Sve veći raskol u EU!

25 jula 2015

europa-crisis43Džon Vajt, jedan od istaknutih američkih političkih analitičara, u intervjuu za Raša Tudej, rekao je da je poseta francuskih parlamentaraca Krimu pokazala da je raskol zbog odnosa sa Rusijom sve veći i u Francuskoj, ali i u celoj Evropi.

On kaže da političari u Evropi ne žele više da slede propagandu koja im se diktira, nego žele realno rešavanje nastalih problema koji su prouzrokovani sankcijama Rusiji.

Vajt kaže da će stvari poput posete francuskih parlamentaraca pojačati osećaj i uverenje kod zapadnih političara da ukrajinski rat nije moguće rešiti sankcijama, nego diplomatijom i dogovorom i ističe da je raskol u EU po pitanju sankcija Rusiji i uopšte odnosa ka pitanju ukrajinskog rata sve vidljiviji.

„Raskol u Francuskoj postaje vidljiv, jer je Francuska posle Nemačke druga zemlja koja ima snažnu saradnju sa Rusijom.“ – konstatuje američki analitičar.

„Evropa se još uvek nije oporavila od recesije, a rat sankcijama samo dodatno otežava ekonomsko stanje u Evropi.“ – kaže Vajt.

„Sankcije utiču i na međunarodnu bezbednost i to polje je oslabljeno uvođenjem sankcija prema Rusiji. U uslovima sve veće opasnosti od terorizma, nikako se ne sme prekidati dijalog i saradnja sa Moskvom. Evropa podhitno mora prestati da sledi propagandu i politiku Vašingtona.“ – poručio je Vajt.

Podsećamo, juče je delegacija francuskih parlamentaraca posetila Krim, gde je primljena od strane zvaničnih vlasti. Francuski političari su istakli da EU podhitno treba prekinuti rat sankcijama sa Rusijom i zastupali proruski stav po pitanju rata u Ukrajini, što je izazvalo veliku pažnju evropske javnosti i medija.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. anamarija says:

    BRAVO ZA FRANCUZE ! NAJZAD SE NETKO ODLUCIO NA PAMETAN POTEZ --OTICI I SAM SE UVJERITI BEZ AMERA KOJI' LAZU I MAZU' SAMO DA BI ISPUNILI SVOJE CILJEVE ! NAS EUROPLJANE BI GURNULI U RAT SA NASIM SUSJEDIMA KAO STO SU TO UCINILI U JUGOSLAVIJI ALI ---''NECE MOCI ''....kako kaze 'Sojic' :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Sada i sami vide da je Rusija postena prema svijetu i Europi !!! Dosta je sankcija --prekinite svi to ODMAH !!!! SUTIRAJTE AMERIKANCE SA NJIHOVIM ORUZJEM KUCI NA NJIHOV KONTINENT PA NEKA OTUDA RATUJU SA KIME GOD HOCE !!! ZATVORITE SVE BPAMERICKE BAZE U EUROPI I NE SLUSAJTE VISE AMERIKU KOJA LAZE !!!!!!!! ONI SU NEIZMJERNO POKVARENI !!!

  2. Dragan says:

    Ispravno se piše pod hitno, a ne podhitno... Gospodo imate li vi lektora ili nekog pismenog urednika na ovom sajtu???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *