СВЕ ВЕЛИКЕ СИЛЕ СУ ТУ, ДЕСИЋЕ СЕ НЕШТО ВЕЛИКО: Немачки специјалци стигли у Сирију!

SVE VELIKE SILE SU TU, DESIĆE SE NEŠTO VELIKO: Nemački specijalci stigli u Siriju!

16 juna 2016

german_sof_ksk_07Sirijska vlada je navela da su nemačke specijalne snage takođe prisutne u severnoj Siriji, pored francuske, britanske i američke vojske, istovremeno osuđujući to kao akt „agresije“.

Sirijsko ministarstvo spoljnih poslova je u sredu navelo da su francuske i nemačke snage postavljene u Ajn al Arab, poznat i kao Kobani, ali i u Manbidž zajedno sa američkom vojskom, izveštava “presstv.com”

Nemačko ministarstvo odbrane je negiralo da se nemačke specijalne snage tamo nalaze, dok je Francuska potvrdila da se njene specijalne snage nalaze u severnoj Siriji.

„Sirija posmatra to kao eksplicitnu i neopravdanu agresiju na njen suverenitet i nezavisnost“, navela je zvanična novinska agencija SANA citirajući ministarstvo spoljnih poslova.

Inostrane snage pomažu Sirijskim demokratskim snagama (SDF) blizu Manbidža i sirijskim Kurdima u Ajn al Arabu u borbi protiv ISIS-a.

Iz ministarstva navode da sve strane koje žele da se bore protiv terorista moraju koordinirati svoje poteze sa legitimnom vladom Sirije, čija se vojska i ljudi bore protiv terorizma.

„Niko ne može da izbegne tu koordinaciju s izgovorom borbe protiv terorizma“, navode iz ministarstva.

Britanska Opservatorija za ljudska prava u Siriji je navela da francuske specijalne snage grade svoju bazu u Ajn al Arabu.

Francuski ministar odbrane je prošle nedelje rekao da francuske specijalne snage u Siriji pomažu snagama SDF u borbi protiv ISIS-a kod Manbidža.

Međutim, Berlin je odmah negirao da su nemačke specijalne snage prisutne u Siriji.

„Nema nemačkih specijalnih snaga u Siriji. Ta optužba je lažna“, rekao je portparol nemačkog ministarstva odbrane.

Opservatorija za ljudska prava je navela da su i nemački i francuski i američki savetnici, ali i francuske i američke specijalne snage prisutne u Siriji i da pomažu snagama SDF.

Njihovo prisustvo u Siriji izaziva sumnju da SAD i Evropa pomažu Kurdima da uspostave nezavisnu državu u Siriji.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. bejbi says:

    rusi nemogu pobediti u siriji sad 4 drzave protiv rusa u siriji 1 ,/ njemacka francuska i turska i nato pakt iz vazduha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *