SVE VIŠE SUMNJIVO – Gde su nestali ostaci malezijskog aviona sa rupama od mitraljeza?

SVE VIŠE SUMNJIVO – Gde su nestali ostaci malezijskog aviona sa rupama od mitraljeza?

10 septembra 2014
UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-MALAYSIA-ACCIDENT-CRASHPreliminarni izveštaj Holandije o nesreći malezijskog aviona u Ukrajini ne sadrži konkretne podatke o uzrocima katastrofe. Ekspertu Alekseju Muhinu je to čudno, jer su uzroci nesreće sličnog aviona u Africi utvrđeni odmah.

Malezijski Boing 777, koji je leteo na relaciji Amsterdam – Kuala Lumpur, srušio se u Ukrajini 17. jula, poginulo je 298 ljudi.

Prema preliminarnom izveštaju o istrazi, koji je Savet bezbednosti Holandije objavio u utorak, 9. septembra, „avion se raspao u vazduhu, verovatno zbog oštećenja koja je pretrpela njegova konstukcija pod uticajem mnogobrojnih visokoenergetskih objekata“.

Finalni izveštaj o istrazi biće objavljen u roku od godinu dana posle nesreće.

„Čudno mi je što prvo imamo samo preliminarni izveštaj, a finalni će biti objavljen tek na leto 2015. godine, kako su nam rekli. Pri tom su okolnosti pada sličnog aviona u Africi bile utvrđene i detaljno proučene od strane stručnjaka u roku od mesec dana. Zato mi se čini da politička komponenta ovde ima mnogo veću težinu nego humanitarna i stručna. Okolnosti pada i istraga nesreće Boinga 777 navode na veoma tužne misli“ – izjavio je u programu radija „Glas Rusije“ generalni direktor Centra za političko informisanje Aleksej Muhin.

On je istakao da preliminarna istraga uzroka avionske nesreće nije dala odgovore na glavna pitanja.

„Zašto je Boing skrenuo sa predviđene vazdušne linije?

Gde su nestali ostaci aviona sa rupama od mitraljeza?

Zašto se mesto nesreće Boinga smatralo neobezbeđenim, iako su ga obezbedili ustanici, koji su potvrdili da međunarodni stručnjaci mogu da dođu, a Kijev se tome na sve načine suprotstavljao?

Ponašanje Kijeva i SAD izazvalo je veoma mnogo sumnji.

Upravo zbog toga se istraga tako odužila. Tokom tog otezanja, koristeći informativne metode, SAD su čistile, brisale i glancale informativni prostor“ – smatra ekspert.

Po Muhinovim rečima, pre objavljivanja preliminarnog izveštaja o uzrocima nesreće malezijskog aviona, sa interneta su uklonjene verzije koje bi mogle da približe ljude razumevanju istinskih uzroka nesreća.

On smatra da su se tokom pripreme preliminarnog izveštaja o Boingu pravili različiti falsifikati podataka iz „crnih kutija“.

Stručnjaci ističu da objavljivanje rezultata istrage na leto 2015. godine, to jest u drugim geopolitičkim uslovima, navodi na pomisao da postoje pokušaji da se danas sakriju od javnosti pravi vinovnici tragedije.

(Fakti.org)

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *