СВЕ ВИШЕ УТИЦАЈНИХ ЕВРОПЉАНА оспорава антируски курс ЕУ и Америке

SVE VIŠE UTICAJNIH EVROPLJANA osporava antiruski kurs EU i Amerike

16 marta 2022

NISU ni izdaleka amerikanizovani svi pripadnici političkih elita zemalja članica EU. A i nisu ni lutke kojima se upravlja koncima iz Vašingtona.

U tom horu su pobornici suverenosti evropskih nacija i oslobađanja EU od američke predominacije. Zato nije iznenađujuće ni što su mnogi od njih podigli glas povodom geopolitičkog `obračuna` Moskve i Vašingtona. Ni povodom čega su se oglasili.Viržini ŽORON, poslanik Evropskog parlamenta iz Francuske, izjavila je:

„Postovi u kojima se poziva na «smrt ruskih okupatora» dozvoljeni su na Facebook i Instagram. Dotakli smo dno!“

Anika BRUNA, poslanik Evropskog parlamenta iz Francuske iz partije Nacionalno okupljanje:

„Dok u Ukrajini besni rat, Evropski parlament je zauzet glasanjem kako da napravi svoje toalete koji će biti po meri svih polova!“

Kristin ANDERSON, poslanik Evropskog parlamenta iz Nemačke, iz redova partije Alternativa za Nemačku:

„Na ovom videu možete pogledati moj govor u Evropskom parlamentu o licemerju ove institucije koja velikim slovima na svojim zastavama piše o takozvanom antirasizmu, a sama se služi dvostrukim standardima kada se radi o profesionalnim sankcijama i osudi ruskih građana, posebno ruskih sportista i umetnika. Isključivo na osnovu njihovog porekla i nacije“.

Žan Pol GARO, poslanik Evropskog parlamenta iz Francuske, iz Nacionalnog okupljanja:

„Žozep Borelj, šef diplomatije briselske Evrope, na čudan način podstiče diplomatsko uspostavljanje mira jer čini to tako što predlaže još 500 miliona evra u odnosu na već isplaćenih 500 miliona za kupovinu oružja Ukrajini“.

Emerik ŠOPARD, desni političar, pisac, politikilog, profesor i docent geopolitike na univerzitetima i vojnim akademijama u Francuskoj, Švajcarskoj, Maroku i Tunisu.

On je jedan od najpoznatijih eksperata za geopolitiku u savremenoj Francuskoj, a povodom napada na porodilište u Mariupolju je napisao:

1/Informativni rat nas primorava da budemo oprezni prema neproverenim činjenicama

2/ Rusija nema interes da počini takav ratni zločin

3/ Divizija «Azov» nalazi se u Mariupolju i ubija civile Donbasa već 7 godina

4/ To se dešava kada (predsednik Ukrajine Vladimir) Zelenski poziva na uvođenje „zone zabrane za letove»

Harald VILIMSKI, poslanik Evropskog parlamenta iz Austrije, iz partije Freiheitliche Partei Österreichs:

„Posle predsednika SAD Bajdena koji je bio solidaran sa „iranskim narodom Kijeva“, sada i potpredsednik te zemlje smatra da je Ukrajina član NATO. Pravi profesionalci! Baš nas oduševljavaju!“

Majk VOLAS, poslanik Evropskog parlamenta iz redova irske partije Independents for change:

„Strašno je slušati od naših desnih političara u irskim medijima mišljenje da moramo razmotriti naše stupanje u NATO — organizaciju za rat, a ne za mir. NATO ne može da ponudi građanima Evrope ništa pozitivno!“

Eugen DREVERMAN, nemački teolog, psihoanalitičar i pisac:

„Rusiju optužuju zato što više ne pristaje da bude puki posmatrač kako se NATO korak po korak širi prema Istoku, kako se širi i na Ukrajinu, a slično se nedavno dogodilo i u Gruziji i Moldaviji — pretpostavljam da će se to nastaviti.

Rusija oseća da ju je NATO izdao. Moramo da pamtimo da su 1989. godine upravo Rusi, baš Mihail Gorbačov, ponudili demilitarizaciju Evrope od Urala do Atlantika. Bio je to predivan predlog. Da smo to razumeli, učinili bismo odlučan zaokret u svetskoj istoriji. Prvi put je mir bio na stolu, mogli da ga zgrabimo. Tada je Rusiji bilo obećano da da se NATO neće širiti ni za pedalj na Istok. Sve se to sistematski kršilo“.Bernhard ZIMINOK, poslanik Evropskog parlamenta iz partije Alternativa za Nemačku:

„Facebook želi da privremeno odobri pozive na nasilje prema #Putinu, Lukašenku i ruskim vojnicima u nekim zemljama ako su povezani sa #Ukraijinskim ratom. Nasilje je očigledno dobro ako je usmereno protiv «pravih». Odvratno.

„Ruski napad na bolnicu?“

Po svetu se šire šokantne vesti da je ruska vojska napala porodilište u Mariupolju. Međutim, postoje sumnje kojima mediji ne poklanjaju nimalo pažnje. Ruski ambasador u UN saopštio je da je tim povodom navodno bilo obraćanja u Ujedinjene nacije građana Mariupolja – samo jedan dan pre napada. Oni su tvrdili da su ukrajinski vojnici čitav bolnički personal «porodilišta» prognali da bi tamo mogli da instaliraju vojnu tehniku.

Činjenica da je za samo jedan dan ovo porodilište postalo objekt napada čini se da je vanserijski čudna podudarnost. Iako je zgrada, nesumnjivo, bila identifikovana kao porodilište, činjenica je da je tada bila u funkciji, krajnje je sumnjiva čak i na osnovu zvanične izjave o krajnje malom broju od 17 stradalih.

Osim toga, ako se dobro pogleda odmah se pojavljuje sumnja u originalnost fotografije.

Već 5, marta ruski mediji su saopštili da su ukrajinski vojnici navodno zauzeli položaje u «školama, bolnicama, porodilištima i dečjim obdaništima» i da odatle pucaju. Ovo takođe ne mogu da potvrde nezavisni eksperti. Onda se postavlja pitanje: zašto bi Putin bombardovao porodilište ako je i bez toga u centru pažnje čitavog sveta?! To neodoljivo podseća na slične priloge tokom rata u Siriji.

Na video materijalima se vidi i kako su se ukrajinski vojnici zabarikadirali u civilnim objektima odakle pucaju po vojnicima koji prodiru.

Ukrajina već nekoliko dana zahteva od NATO da zatvori nebo nad Ukrajinom, što bi Rusija doživela kao objavu rata. Ovakve slike treba da pomognu tome.

Ja uopšte ne želim da stajem na bilo čiju stranu, jer laži ima na svim stranama.

Dobro je poznato da je prva žrtva rata — istina.

Patnje civila su dramatične. Ipak, u našem je interesu da ispoljimo zdravi skepticizam prema sličnim vestima kako bi izbegli eskalaciju i ulazak NATO u rat.

Da bismo izbegli rat koji se još tada mogao izbeći, pored ostalog sam predlagao da Ukrajina garantuje da neće stupiti u NATO i da proglasi status neutralne države da bi bili zadovoljeni bezbednosni interesi Rusije.

Kao što je poznato, ove ponude se nisu ni razmatrale i – počeo je rat. Nakon dve nedelje krvoprolića verovatno se ukrajinski predsednik Zelenski zamislio da ponudi Putinu dva ustupka u zamenu za garancije bezbednosti:

1. Ukrajina (privremeno) neće stupati u NATO,

2. Ukrajina je neutralna država.

Da su nas poslušali, bilo bi moguće izbeći mnoge patnje. Ali, mi smo više voleli da to rešimo pomoću parnog valjka. Ishod je katastrofalan — za SVE učesnike.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

 1. Gagi says:

  Stalno se mesaju zabe i babe, Amerika i Evropa su jedan isti organizam. Iste istorijske porodice neprekidno vladaju i donose usaglasene kolonizatorske odluke.

  • RASPUCHIN says:

   To teško shvataju i naši "intelektualci" a onda još i narodu pune glave glupostima. Ovdje se radi o preživljavanju a mi , Srbi i Rusi , smo osuđeni na to da ne preživimo. Sudije su bile oni na koje ste Vi ukazali. Nema tu razlike od ustaškog metoda sa "tri trećine" a jedina razlika je u tome što se više ne bi imalo gdje protjerati preostalu trećinu i na iste bi se morala primjeniti jedna od dve preostale metode.

 2. Željko says:

  Ponavljam moj komentar na ovom portalu od jučer! " Voljeli vi ili ne ali Ukrajina dobija rat! Pogledajte danas Herson, hvaljenje Rusa da imaju cijelu oblast, kada ono topnički napad i na aerodromu uništeno mnogo helikoptera i tehnike, toliko se Rusija hvalila sa tenkovima a ništa nisu postigli, da Putin može vratiti vrijeme za 21 dan nikada ne bi napao Ukrajinu jer je doveo Rusiju do ruba opstanka ! Žao mi je susjedi Vas koji ste mislili o " jakoj " Rusiji ali Zapad je Zapad !!"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *