ЗАОШТРАВА СЕ У ТУРСКОЈ: Курди убили 12 турских полицајаца!

ZAOŠTRAVA SE U TURSKOJ: Kurdi ubili 12 turskih policajaca!

8 septembra 2015

daglica 4t12 turskih policijaca je ubijeno u bombaškom napadu na policijski minibus u provinciji Igdir u istočnoj Turskoj.

Istanbul Gazeta je objavila da je 12 turskih policajaca poginulo, a da su tri povređena, prenela je Raša tudej.

Napad, za koji se pretpostavlja da su izveli pripadnici Radničke partije Kurdistana, izveden je na minibus u kome su se nalazili policjaci koji rade na graničnom prelazu koji vodi sa istoka Turske ka Azerbejdžanu, izvestla je privatna turska televizija NTV

Tokom noći više od 50 tuskih vojnih aviona napalo je uporišta boraca Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Iraka i tom prilikom poginulo je najmanje 40 pripadnika PKK, javila je turska novinska agencija Anadolija.

U sukobima između turskih snaga bezbednosti i pripadnika PKK od jula meseca i prekida primirja, poginulo je više od 70 pripadnika turskih službi bezbednosti i na stotine boraca PKK.

Turska vojska je u julu pokrenula snažnu vazdušnu kampanju na uporišta PKK na jugpoistoku Turske i sever Iraka, dok druga strana uzvraća svakodnevnim napadima na pripadnike policije i snaga bezbednosti.

PKK, koja se smatra za terorističku organizaciju u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, vodi tridecenijsku pobunu protiv turske vlade, tokom koje je ubijeno 40.000 ljudi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Brus Li says:

    Svaki vam se metak pozlatio koji završi u turčiću !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *