Свечано писмо будућем председнику Србије

Svečano pismo budućem predsedniku Srbije

10 januara 2017

Milos Dojcinovic 34

Piše: Miloš Dojčinović

Dragi predsedniče, čestitam vam pobedu na predstojećim izborima.

I nije teško pobediti ovde gde pola biračkog tela ne izađe na svoja biračka mesta a dve trećine od druge polutke, nekako se baš opredeli da vas zaokruži oberučke. Pred vama je sada dug i mukotrpan period oličen u mandatu koji će vas naterati na mnoge izazove i rizike. Na mnoga uživanja koja krase udobnu vladajuću fotelju. Eh, šta bih dao da sam na vašem mestu…

Ja kao građanin ove države što se kliče Srbija, zatražio bih od vas par malenih, maleckih obećanja koja za vas da se ne lažemo, ne predstavljaju apsolutno ništa. Ne očekujem niti tražim od vas, visoki društveni standard budući da odavno ne izvozimo ništa ali zato primamo sve i svja što nam se nudi. Takođe ne predviđam da će te otvoriti nova radna mesta jer vi gospodine predsedniče imate mnogo pametnija posla oko vaših familijarnih odnosa.

Voleo bih ako mi verujete, da ne gledamo kao u prethodnih nekoliko decenija hodajući cirkus oličen u kultu ličnosti koji promovišu tabloidi o svakome koje bio na vašem predsedničkom mestu. Bilo bi ljubazno sa vaše strane da vaše ljupko lice ne krase naslovnice svaki tjedan. Također bih voleo pošto se brinem za penzionere sa slabim srcem, da ne pretite državnim udarima samome sebi jer može neko slučajno zbog toga da doživi srčani udar. Mi ćemo da vas volimo baš takvog kakvi jeste sve dok vam ne istekne predsednički mandat a on će trajati dugo, dugo jer ovde jedan dan je dosadniji od cele večnosti.

Druga želja mi je vrlo malena i lako izvodljiva. Znam da ste navikli i vi vaši mentori da birače prvo zaposlite u javnoj upravi pa potom da ih uniformišete i na taj način da držite biračku mobilisanost dvadeset četiri sata dnevno ali bih vas zamolio a to je ipak malena željica, da se makar ne namešta konkurs za radno mesto u trafici . Ko će ga znati gde ćemo svi mi sa fakultetskim diplomama završiti, čudni su putevi poslovni.

Građani su, da vam predočim, umorni od nemogućnosti da pokrenu privatni biznis, raspolućeni su strahom od novčane trzavice, bilo bi lepo od vas i vaših kompanjona da smanjite namete i omogućite privatnim mikro-preduzećima da malo živnu. Možete vi to druže predsedniče, ne sumnjam u vas, sposoban ste čovek da pronađete drukčiji način finansiranja zaposlenika tzv. Javnog sektora.

Na prvih hiljadu zarađenih ni evro poreza za uzeti i Bog da nas vidi!

Da vas samo upozorim predsedniče, ovde mnogi nalaze opravdanje da država kojom vi predsedavate nema dovoljno novaca ni za šta jer se vazda razlog traži u tome što smo sistematski bili uništavani proteklih decenija od kompletnih idiota. Vi odlično znate da je vrlo važno raspolagati resursima na krajnje civilizovan način. Molio bih vas da naučite pameti sve gradonačelnike siromašnih opština tipa Kruševac odakle sam ja, da ne troše silne novce na koncerte za doček već da taj novac recimo koriste za renoviranje puteva koji su u katastrofalnom stanju. Ili još bolje na nove inkubatore i ostale medicinske sprave koje nam nedostaju.

Bilo bi od vas vrlo plemenito takođe, da vi i vaša politička firma izglasate uredbu o tome da ne može svako biti gradonačelnik ili ako vam je toliko teško da bar mora da ispuni minimalan prag obrazovanja, onaj iznad osam razreda osmoljetke.

Zamislite predsedniče samo tu paranormalnu situaciju, gradonačelnik još uvek nije položio prirodu i društvo a tri stotine ekonomista i lekara visi na birou. Užasavajuće smešno, zar ne?

I za kraj, izvinite što vam oduzimam još malo vremena, zamolio bih vas za jednu malu, malenu, tananu, malecnu, nazovi te je kako god hoćete uslugu.

Bilo bi lepo predsedniče da naterate državu da više ulaže u nas mlade ljude i time sprečite stalan odliv mozgova. Mislite na vaše unuke, vrlo dobro znate da su istočnjaci na zapadu građani drugoga reda, bolje je da i vaši unuci i sva deca ostanu ovde i da budu nagrađena najboljim funkcijama ona koja usitinu to najviše zaslužuju.

Verujte mi na građansku reč, što manje budete zapošljavali svoje kadrove u važnim oblastima kakvi su pravosudni organi i slične institucije, veća je verovatnoća da iz ove države nikne kakav-takav prosperitet.

Hvala vam na oduzetom vremenu.

Svečano zahvaljujem, Miloš Dojčinović

(Nedeljnik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *