ШВЕЂАНИ ТВРДЕ: Русија ће владати Балканом!

ŠVEĐANI TVRDE: Rusija će vladati Balkanom!

22 oktobra 2019

Autor: Vladimir KORNILOV, RIA Novosti

RUSIJA će 2024-te preuzeti kontrolu nad Crnom Gorom, Bugarskom i Srbijom, a priključiće sebi i Južnu Ukrajinu.

Još će raketnim udarima zbrisati sa lica zemlje Stokholm.

Ovo je iz najnovije knjige fantazija koja je štampana na Zapadu, ali se čitaocima predstavlja kao „realna prognoza verovatnih događaja“. Čak se se tvrdi da su „Rusi već počeli da realizuju taj scenario“.Tokom 2016-te je bila na sve načine reklamirana knjiga „Godina 2017. Rat sa Rusijom“.

Njen autor je bio visokorangirani britanski general Ričard Šireff koji je bio i komandant snaga NATO u Evropi. A tvrdio je u toj knjizi da se podmukli Kremlj sprema da 9. maja 2017-te započne operaciju protiv Zapada čija će prva žrtva (18. maja) biti Letonija. Takođe: da će 27. maja ruska podmornica „Krasnokamensk“ u Baltičkom moru potopiti britanski nosač aviona Queen Elisabeth.

Tada je sve ovo predstavljano kao „realni scenario događaja“.

Došla i prošla 2017-ta, a knjiga Širefa je brzo zaboravljena.

Bilo bi čudno da je na Zapadu izostao rimejk. I nije.

U Švedskoj je izašla iz štampe knjiga „Krah-2024“.

U njoj se opisuje kako će pokvareni Rusi 2024-te započeti globalnu hibridni rat protiv Zapada. Prvo će preuzeti kontrolu nad finansijskim sistemom – da bi iznivelisali štetu koju imaju od ekonomskih sankcija, a potom će početi da zauzimaju cele zemlje.

U ovu bezumnu knjigu su upletena imena realnih političara i javnih ličnosti Rusije. Samo Putin se pominje 89 puta…

Po scenariju iz te knjige, agresivna dejstva pokvarene Rusije počeće u Crnoj Gori gde će da zuba naoružana banda motociklista „Noćni vukovi“ (ko bi drugi) izvesti državni udar. Potom će na stranu Rusije preći Srbija i Bugarska, a Kremlj će započeti invaziju na Ukrajinu. Iz Krima i Bugarske…

Ovaj fantsta nije primetio da između Bugara i Ukrajinaca leži – Rumunija, ali zato tvrdi da će ruski biznismen Prigožin, kojeg sumnjiče na Zapadu, prilično skoro postati guverner Rusiji vazalne države Ukrajine.

I on tvrdi da će žrtva biti Stokholm kojeg će Rusija dići u vazduh – da bi zaplašila Zapad.

Izbor Švedske za metu napada autor objašnjava veoma prosto: ona nije članica NATO, pa alijansa neće ratovati zbog nje.

A zbog čega je sve to potrebno Kremlju, FSB i GRU?

Švedski fantast tvrdi: radi zadržavanja (Putina) na vlasti i posle 2024-te.

U Švedskoj se upravo lome koplja oko njenog priključivanja NATO pa nije zgoreg malo zaplašiti Šveđane.

Najžalosnije je što je autor ove fantazije prilično poznati u svojoj zemlji čovek. To je švedski ekonomista, stalni autor tamošnjih glavnih listova i dobitnik nagrade „Najbolja knjiga godine“ – Stefan Folster.Njegova knjiga sadrži i nesumnjive klevete, ali se u tamošnjoj štampi reklamira kao „mudro upozorenje naivnoj Švedskoj“. Čitaocima se sugeriše da Moskva već realizuje scenario o kojem on piše.

Drugim rečima: skandinavski malograđanin sve to treba da primi kao ozbiljnu analitiku.

Gotovo je sigurno da će i neki drugi krenuti putem švedskog ekonomiste-fantaste.

A kada dođe i prođe 2024-ta – počeće da smišljaju nešto drugo…

(sažeta verzija teksta)

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. A akoM says:

  A zašto bi Rusija gađala Švedsku,ako ta nije u NATO,ni nema USA-NATO vojske na svom tlu?!?Ako će nekog gađati,onda će to biti Poljska i Rumunija i slične,,da uklone USA-NATO stvarnu pretnju,i usput pošalju poruku!Jasniju od ovog"experta"!

 2. doktrina soka says:

  Ma glupim Svedanima mos utrpat sta ti volja,eno im migranti rade sta hoce,kao zabranjeno pusenje po ulicama,a oni u grupi idu ulicom i furnjaju sve se prasi,nitko im nesme prici.U Malme policija ni ne ulazi. A od petka do nedelje sve je pijano od 7-77g.Prirast stanovnistva im je 0,5% dece po zeni,samo uzivancija i putovanja. Nece u Nato jer nece vojsku,jedino ako imaju plan da debelo plate migrante u Nato jedinice,no to Svedane niko ni ne pita,utrpati ce oni njima i Nato.

 3. padre says:

  Ako ko poznaje situaciju na Balkanu, to su Šveđani!Ma oni su najblji poznavaoci situacije na Balkanu, a bogami i šire,oni su ćak uhvatili one ruske špijunske podmornice i delfine!

 4. Arkonac says:

  realno Sveni će nagrabusiti.Ameri će sa njihove teritorije raketirati Ruse, jer nemaju rizik i ne moraju braniti švede , pošto nije članica.a i da jeste.Odatle su najbliži Sankt P. Rusi će ispeglati švedsku za primer planeti, a šta će biti dalje jbg, pusti mašti na volju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *