SVEDOČENJE LOGORAŠA: Hanka Paldum me je udarila u međunožje

SVEDOČENJE LOGORAŠA: Hanka Paldum me je udarila u međunožje

4 novembra 2014
hanka-paldum-pri4 rSuđenje, po tužbi Hanke Paldum, protiv advokata Duška Tomića i Gorana Goluba iz Bratunca, bivšeg logoraša iz Logora „Silos“ u Sarajevu, ulazi u drugu godinu i novo ročište je zakazano tek za februar.

Estradna diva iz Sarajeva traži naknadu od po 15.000 konvertibilnih maraka od Tomića i Goluba, smatrajući da je oklevetana zbog navoda tog bivšeg logoraša i njegovog advokata.

Golub tvrdi daga je ,kad su odvedeni kao logoraši na Igman, navodno pevačica „udarila snažno nogom na kojoj su bile vojničke čizme, u međunožje, da je pretrpeo strahovit bol praćen jaukom, zbog čega je čega ju je čak i Juka Prazina žestoko ukorio“.On je naveo da je, o tome izvestio šefove u logoru, „koji su mu rekli da ćuti, jer je ona u dobrim odnosima sa Alijom i ispali su korektni, tako što ga više nisu slali nigde iz logora, do oslobađanja“.

Advokat Tomić je, u istupima u javnosti, sledio svog klijenta, smatrajući da govori istinu, naglašavajući da je to pokazalo i psihijatrijsko veštačenje njegovog klijenta, koga su, s tim u vezi, saslušali inspektori Državne agencije za istrage i zaštite.

„Podneli smo krivičnu prijavu protiv Hanke Paldum, ali više od godinu dana nema nikakvog „avaza“ iz Tužilaštva BiH“, priča Tomić. „U međuvremenu, Hanka je tužila mene i Goluba, ali se tri puta nije pojavila na Opštinskom sudu u Sarajevu od kog traži da nam dosudi da joj platimo po 15.000 KM. Mi se redovno pojavljujemo na sudu, a ona odugovlači!?“

Hanka, koja sprema koncert u Beogradu, inače, negirala je da je Goluba ikada videla, „a kamoli mu nešto ružno uradila i učinila“. Tomić kaže da je, na ročištima, bilo predloga njenog pravnog zastupnika da se stvari okončaju vansudskim poravnanjem, tako što bi Hanka odustala od zahteva za naknadu štete, a Tomić i Golub od krivične prijave protiv nje.

„Ne možemo, međutim, mi da odustanemo od krivične prijave, pošto je to,sada, stvar Tužilaštva BiH i o delu ratnog zločina, koji se vodi po službenoj dužnosti“, kaže Tomić. „Ljudski smo za dogovor, ali da se Hanka izvini i mom klijentu i meni“.

Advokat Josip Muselimović, pravni zastupnik Hanke Paldum, rekao nam je juče, da je suđenje po njenoj tužbi, pred Opštinskim sudom u Sarajevu, zakazano za februar naredne godine. Njemu, kako kaže, nije poznato ništa što se tiče „poravnanja“ među akterima u tom sudskom postupku.

(Večernje novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Ima usta ko pirana. Već vidim "drugosrbijance" na njenom koncertu. Počasni gosti biserko i kandićka, jelena milić i sl.. Zapaliti salu zajedno sa prisutnima.

  2. s@Ša says:

    Zanimlivo je da sam čitao u njegovom svjedočanstvu da je jedini koji se prema logorašima ponašao kao prema ljudima dok su bili u logoru bio Dino Merlin i da im je pomagao a da je ova Alina kurva bila samo zlo!

  3. Dragana says:

    Oni su zlo sami po sebi, u sebi! Ne mogu da verujem da neko, posle svega sto se Srbima desavalo u poslednje dve i po decenije, ode na koncert i plati da bi pevao sa svojim dusmanima! Sramota!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *