СВЕДОЧЕЊЕ ОДБЕГЛОГ ПОЉСКОГ ВОЈНИКА: Ево шта се ради са мигрантима!

СВЕДОЧЕЊЕ ОДБЕГЛОГ ПОЉСКОГ ВОЈНИКА: Ево шта се ради са мигрантима!

13 јануара 2022

Пољска војска убила је више од 240 миграната на граници са Белорусијом, тврди одбегли пољски војник Емил Чечко.

Он је сведочио пред белоруским истражним комитетом, када је изнео те тврдње.“Током истраге у кривичном поступку, Емил Чечко је рекао да је од 8. јуна 2021. године, заједно са својим колегама, учествовао у организованим убиствима у пограничном појасу и код села Семјановка. Према речима војника, он је упознат са убиством више од 240 људи”, наводи се у саопштењу тог комитета, а преноси агенција РИА Новости.

У Пољској је 29. децембра потврђена оптужница против овог војника који је пребегао у Белорусију.

Чечко је приведен 16. децембра у пограничном подручју, да би потом затражио политички азил од Белорусије због “неслагања са актуелном политиком Пољске у погледу миграционе кризе и праксе нехуманог поступања према избеглицама”.

Он је оптужио званичну Варшаву за систематска убиства миграната и двојице добровољаца, а признао је и да је и сам био приморан да пуца у избеглице. Пољске власти су га оптужиле за дезертерство и ставиле на потерницу.

Прети му до 10 година затвора.

Прошлог лета, на граници Белорусије са Пољском и балтичким земљама, појачао се прилив избеглица са Блиског истока и Африке који покушавају да се пробију ка Западној Европи.

Ситуација је ескалирала почетком новембра, када се око 2.000 људи окупило код жичане ограде. Тада су пољске снаге безбедности осујетиле неколико покушаја пробоја, наводи агенција

(тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Nemoj tako... Lazne vesti.... Playstoresss.... Iddemoo na mmaarss....

  2. Sasa s says:

    Naucili od nacista iz Ausvica,,,, a ovamo najveci bogoljupci i katolici,,,, ako je ovo istina i sam Gebels bi im pozavideo.

  3. Zora says:

    Ne treba ih ubijati. Samo potrpati u avione i iskrcati u Njemackoj. Oni su ih ovamo i doveli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u