Švedski neonacistički snajperista u redovima Ukrajinaca ubija Ruse

Švedski neonacistički snajperista u redovima Ukrajinaca ubija Ruse

29 oktobra 2014

vbhsdfg7349872897Nedavno je najčitaniji dnevnik u Italiji, Corriere della Sera, objavio intervju sa zloglasnim švedskim snajperistom „Majkom“, koji se bori za neonacistički bataljon Azov u istočnoj Ukrajini.

Kako Majkovi komentari jasno ilustruju, borci Azova su inspirisani idejom o rasnom superiornošću i neobjašnjivom mržnjom prema Rusiji i svim Rusima:

„Nije to moj rat, ali ovo je moja Evropa i ja sam za ujedinjenu Evropu protiv imperijalizma“.

„Ima još Rusa koje treba da ubijem“. „Pripremamo Ukrajinu za oslobođenje bele rase od dominacije kapitalizma i kaznićemo mnoge seksualne perverzije i sve međurasne kontakte koji vode ka izumiranju bele rase“.

Reči „Majka snajperiste“ potvrđuju da ima stranih boraca među redovima ukrajinskih snaga i da su redovno plaćeni (doduše ne mnogo):

„Ovde se borim za nešto u šta verujem i dobijam 2.000 grivni mesečno (oko 110 evra), platu običnog ukrajinskog vojnika“.

„Sa mnom su i neki Italijani koji su još uvek deo vojske u Italiji. Ja baš radim sa jednim koji ima 40 godina i dolazi iz severne Italije. Neverovatno hrabar čovek“.

Majkove reči oslikavaju prevladavajuće mišljenje među borcima Azova – produženje borbe do zime uzrokovaće smrt i uništenje u velikom broju: „Ako se rat nastavi i tokom zime, mi (švedski plaćenici) ćemo biti pripremljeni za to, ali rat na hladnom će izazvati mnogo krvi sa obe strane“.

Švedski plaćenik je takođe odličan primer efektivnosti propagande. Zverstva počinjena od strane neonacista u istočnoj Ukrajini rutinski prolaze kao „ruski“ zločini protiv Kijevskih snaga: „Video sam šta proruske snage rade zatvorenicima. Na bojištu je sve dozvoljeno, možete ubiti kako hoćete, ali prema zatvorenicima morate biti dostojanstveni“.

Još jednom, dokazi koji pokazuju da je Rusija „napala“ Ukrajinu nisu ništa više od rekla-kazala. Gde su dokazi Majk?

„Vojnici pričaju ruski i imaju ruske dokumente. Takođe, koriste samo oružje koje Rusi imaju. To više nije tajna, naš neprijatelj je dobro definisan, Putin više ne treba da poriče očigledno“.

Ovi borci ne mogu međutim da objasne logičku protivrečnost, kako su uspeli da povežu Rusiju sa imperijalizmom, a da pritom ni reč ne prozbore o Zapadu.

Ili su došli u rat jer ih baš taj Zapad šalje ili su došli jednostavno da u svojoj izopačenosti osete tuđu krv.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gornji_Kraj says:

    Samo glupan ili glupan i ustasa. I u drugom svestkom kao i danas, vrh nacisticke vlasti je zidovski, a ubijaju Ruse. Toliko o rasama, nacizmu i sl. sranjima.

  2. hm says:

    Pa onda je trebao da organizuje takmičenje lepote .Rusi su uvek bili doživljavani blisko među slovenima iako je katolička propaganda odradila svoje .A ovaj jadnik je tu stranac ili je možda i on sloven koji mrzi svoje jer su drugačiji?

  3. LJuba NS says:

    Prema njemu treba postupati humano jer je zbog svojih izopačenih ideala došao u drugu državu da ubija narod te države.Tako je Mekej izopačeni američki senator ubica Vjetnamske dece došao da podrži fašiste majdana demokratski nema šta ubica dece demokrata to može samo u terorističkoj Americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *