ПРЕДВИЂАЊА – СВЕПРАВОСЛАВНИ САБОР на Криту је почетак краја света!

PREDVIĐANJA – SVEPRAVOSLAVNI SABOR na Kritu je početak kraja sveta!

20 juna 2016

sabor-svepravoslavni-sabor-foto-profimedia-1466370610-933047Ovaj skup će stvoriti više problema nego što će ih rešiti, dovešće do nemira i raskola. Sve je u rukama masonerije i cilj je ustoličenje Antihrista, kaže mitropolit pirejski Serafim

Osim što je Svepravoslavni sabor na Kritu, koji zvanično počinje danas, pokazao nejedinstvo, pošto su učešće otkazale Ruska, Antiohijska, Bugarska i Gruzijska pravoslavna crkva, ovaj skup prate i brojne mračne kontroverze.

Naime, postoje verovanja da održavanje ovog sabora, pripremanog 55 godina i prvog nakon nešto više od 1.200 godina, tačnije od onog održanog 787. godine u Nikeji, predstavlja početak kraja sveta!

Pronašli i đavolji broj

Stoga teoretičari zavera pomno prate šta će se dešavati u narednim danima jer oni tvrde da se baš zbog toga vekovima nije ni razmišljalo o takvom skupu pravoslavnih velikodostojnika. Naravno, njima je sporan je i datum okupljanja 16. 6. 2016. (tada su predstavnici pravoslavnih crkava počeli da dolaze na Krit), koji, prema brojnim „proračunima“, zbog tri šestice predstavlja „žig zveri“, odnosno đavolji broj.

– Tvrdim da će se ovaj sabor održati u znaku okultne numerologije. Sabor je zakazan za 16. 6. 2016. godine posle Hrista, ali to nije jedino gde se broj zveri pojavljuje. Prisutan je i u broju stanovnika Krita, prema Vikipediji – 623.666, ali i u geografskoj širini i dužini na kojoj je nalazi ovo grčko ostrvo i koje daje tri petice – što je brojčani izraz za pentagram, koji se posebno ceni u veštičarenju, ali i među masonima – tvrdi Rade Janković u svom delu „Borba za veru“.

Da sabor na Kritu može biti presudan za čovečanstvo, nagovestio je i mitropolit pirejski Serafim još prošle godine, kada je čak upozorio na „ustoličenje Antihrista“, odnosno đavola, posle ovog sabora.

– Sabor koji legalizuje svejeres ekumenizma može postati prava mina pod zdanjem svepravoslavnog jedinstva jer će stvoriti daleko više problema nego što će ih navodno rešiti. On će dovesti do nemira, smutnji i raskola. Ekumenizam je instrument u rukama masonerije i međunarodnog cionizma, čiji je cilj ustoličenje Antihrista kao jedinog svetskog vladara – naveo je u svojoj poslanici grčki mitropolit.

S druge strane, numerolog Nevena Đukić smatra da u datumu okupljanja, kao i održavanja Sabora nema ništa sporno.

Rešavanje kalendara

– Kada se saberu 16 i 6, odnosno dan i mesec održavanja Sabora, dobija se broj 4, a taj broj simbolizuje mudrost, veru, časni krst i tradiciju. Znači, ovaj dan se vezuje za duhovnost i povratak starim vrednostima. Datum održavanja pak 19. jun je u znaku sedmice, koja simbolizuje traganje za verom. Kada se saberu 4 i 7, dobija se broj 2, a to znači da Sabor predstavlja dolaženje do mudrosti i vere kroz duh.

Očekuje se da Svepravoslavni sabor otvori bolna pitanja promene kalendara i odnosa sa Rimokatoličkom crkvom.

Činjenice

VEKOVIMA SE ČEKALO

7 vaseljenskih sabora održano je od 4. do 8. veka
Prvi sabor sazvao je car Konstantin 325. godine
Poslednji je održan u Nikeji 787. godine
14 crkava sa više od 300 miliona vernika pozvano je na sabor na Kritu
Predsedava mu patrijarh carigradski Vartolomej, a prisustvuje i patrijarh srpski Irinej
Ruska, Antiohijska, Bugarska i Gruzijska pravoslavna crkva odbile su da učestvuju na njemu

(Kurir)

KOMENTARI3 komentara

  1. cane says:

    Tako je zapisano i tako ce biti.Sve je o tome govorio otac Gavrilo u knjizi Prorok zadnjih vremena.U zadnje vrijeme pravoslavni sveštenici i monasi ce umirivati vjernike i govoriti da nema nista pogubno u primanju cipa kao sveopste identifikacije(lična karta,bankovni račun,pasos,...) i da ce u Srbiji ostati dve monaha koja ce jos ostati pri pravoslavlju i koji se nece predati.

  2. Vidoje Marjanović says:

    Obojena revolucija u pravoslavlju Sve pomesne pravoslavne crkve pružile su snažan otpor održavanju Osmog vaseljenskog sabora na Kritu da o prazniku Svete Trojice. Postoje čak i stavovi da će održavanje nezvaničnog Osmog sabora činiti deo specijalne operacije na uspostavljanju Novog svetskog poretka. (Obezbeđenje na Saboru povereno je američkim specijalcima?!) Zamerke organizovanju Sabora su u osnovi sledeće: - što će crkve predstavljati delegacije, a ne svi episkopi; podneta dokumenta sadrže mnogo vatikanolikih pretenzija Carigrada; - sumnja se u pokušaj Fanara da se nametne kao istočna replika Vatikana; - organizatori pokušavaju da finalizuju ekumenistički dijalog i da centralizuju i disciplinuju autokefalne pomesne crkve; - forsira se tzv. dogmatski minimalizam; - cilj je da se inoslavnima prizna crkvenost i da se proširi kanonska i harizmatska granica Crkve i da se ozakoni i ukoreni ekumenizam... Zamerke na način organizacije i na sadržaj dokumenata podnele su sledeće crkve: Antiohijska crkva, Gruzijska crkva, Ruska crkva, igumani svih 20 svetih obitelji Svete Gore Atonske, Bugarska crkva... Još je Sv. Justin Ćelijski ukazivao na to da Vaseljenski sabora mora jasno da osudi velike jeresi koje su se pojavile posle Sedmog sabora u 8. v.: papizam, protestantizam i svejeres ekumenizma kao pokušaja ujedinjenja hrišćanskih konfesija bez obzira na Istinu. Svetogorci ponavljaju da jedina religija koja stvara svece jeste pravoslavlje, da bez pravoslavlja nema života i da je od otaca i pravoslavnih vernika priznato samo sedam vaseljenskih sabora i da osmog sabora ne može biti. Diktat Carigradske patrijaršije pomesnim pravoslavnim crkvama jeste da ona ima pravo da saziva svepravoslavni sabor, čime pokušava da prejudicira svoje pravo vaseljenske jurisdikcije i da može davati i oduzimati autokefalnost crkava. Tako je nekada velika Carigradska patrijaršija zaboravila da je Fanar od 1453. g. u Istanbulu koji nije više prestonica Vizantije. Međutim, težak položaj Carigradske patrijaršije ne može biti opravdanje za njeno vatikanolike pretenzije na prvenstvo vlasti u Pravoslavnoj crkvi, pogotovo zato što ga ona nikada nije imala. Srpska pravoslavna crkva je formulisala svoje primedbe dna predložena dokumenta Carigrada za Sabor i nije odustala od učešća, uprkos otkazima najvećih i najvažnijih pravoslavnih crkava. Tek ćemo videti kako će se predstavnici SPC ponašati na Saboru i da li će prihvatiti njegove zaključke ako do njih uopšte dođe. Očigledno je da je moćnicima zapadno-katoličke civilizacije posebno stalo da se ovaj sabor organizuje i održi. Katolička sekta nikada nije bila crkva, nego prvenstveno politička organizacija, pa svakako ne treba njima verovati ni kada darove donose. U šta veruju predstavnici jevrounijatski SPC videćemo po onome kako će se ponašati na Saboru. (Ja lično ne verujem ni u šta dobro sa njihove strane!) (Izvor: "Pečat", 424/2016)

  3. Dušan says:

    Bravno za komentar Vidoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *