Svesno ili nesvesno u otpor i izdaju

Svesno ili nesvesno u otpor i izdaju

29 juna 2013

Misa-Matic-knjigaPiše: Miša Matić

„Sve što se dešava sa nama, u nama i oko nas, posledica je umobolne komunističke vladavine.“
Antonije Đurić

Srpskom narodu zagovaruju promenu svesti. To je stara ideja spoljnog i unutrašnjeg okupatora srpske države i srpskog naroda. Jedna takva ideja pokrenuta je i oktobra `41. u takozvanoj Užičkoj republici i još uvek se primenjuje. Sa izuzetkom, tokom 70-ih godina, kada je vlast pomislila i nažalost bila u pravu, da je izmenila svest narodu, a da su ostali samo pojedini reakcionarni i antirevolucionarni elementi ( vrhunac monstruoznosti i cinizma je nazvati živog čoveka elementom ) koje će pojedinačno eliminisati. Da li nova promena svesti posle više od 70 godina obesvešćivanja, treba da dovede dotle da bi se došlo do novog sremskog fronta, na kome bi se ponovo borilo do poslednjeg Srbina. Sremski front je probijen kad je metkom u potiljak ubijen poslednji Srbin, Jasenovac je oslobođen kad je u njemu nestalo Srba pod ustaškom kamom, …..ne osta ni civila Nemaca u Banatu…..Ko to učini? Srbi nikad nisu imali genocidne, a kamo li autogenocidne težnje u svojoj svesti.

Ko to sad hoće i kako da menja svest narodu, koji je ostao besvestan, od silnih promena svesti? Nalazi se taj zahtev i na spisku zahteva svetskih moćnika današnjim broznim ideološkim potomcima, koji izgleda kao da je pisan u Berlinu uoči 25. marta 1941. Iako, pred 27. mart iste godine, prevaren za jeftin novac SOE , srpski narod, sa svojom, tada još uvek svetosavskom svešću, neprihvata jedan, ako se uporedi sa mnogim potonjim, potpuno benigni sporazum za silama osovine, koji ga ipak dovodi u podanički položaj. Kada je sve prošlo, može se doći do zaključka da je stav Dimitrija Ljotića, tada već stavljenog van zakona, bio ispravniji od stava grupe koja je za račun SOE ustoličila kralja Petra, da bi ga ta ista SOE lišila prestola.

Planovima i delovanjem vođa SOE Roberta Siton-Votsona i Vikama Stida unižena je pozicija Srba, uklonjena je srpska dinastija sa čela Jugoslavije, a srpska narodna svest ostavljena takozvanim partizanima, stvarnim saveznicima SOE, CIA, NKVD i Gestapoa na nemilost, jer milosti definitivno nisu imali ni prvi, ni drugi, ni treći… izmenjivači srpske svesti . Ono što je neposredno nakon okupacije učinio pokret Zbor, otvoreno se stavljajući na stranu sile koja je okupirala zemlju, a pri tom pozivajući na povratak Svetosavlju, neodoljivo podseća na današnju sliku onih koji istom narodu upućuju isti poziv za povratak Svetosavlju. Ipak, zarad pozitivne ideologije mnogi pravi svetosavci, nesvesno su krenuli putem loših dela, potvrđujući staru izreku da je put do pakla popločan dobrim namerama. Ali pravi pakao nastao je primenom ideološke prakse stvarnih saveznika Anglo-Amerikanaca, Staljina i Hitlera.

Ideološki preci i predhodnici današnjih vlastodržaca i činilaca političke scene, u to doba imali su drugi način za izmenu srpske svesti. U svojoj prvoj sovjetskoj tvoreni koju zauzeli prevarom, od Četničkih odreda Draže Mihailovića, nazvavši je „Užička republika“, menjali su svest tako što su maljem u rukama Milana Jankovića Bate isterivali Boga iz glave i novac iz džepova onih koji nisu bili svesni ko je njihov vođa Broz. Nije se dugo čekalo na to saznanje, mada neki ni danas ne znaju ni ko ni šta je bio Broz. Kažu bilo im je bolje u broznim vremenima. Išli su na dva mora, kupovali zejtin, slobodno spavali po parkovima…..to ne znanje ili stanje izmenjene svesti dovodi do rezultata, da deca utamničenih i likvidiranih protivnika broznog režima tvrde da su u vreme stradanja svojih očeva imali veću ličnu slobodu.

Nesloboda i menjanje svesti nije bila rezervisana samo za Brozove ideološke neprijatelje. Još više je primenjivana na njegove saborce koji su otišli na stranputicu zvanu frakcija ili one koji su podržali Staljinovo odstranjivanje Broza koje je objavio Informbiro u svojoj rezoluciji 1948. Da se radi o, zapravo, istoj ideologiji najbolje govori Vlado Dapčević , koji posle preživljene višedecenijske torture kaže: „Ovo nije ništa, šta bi smo mi njima uradili da smo mi pobedili!“ Žrtve Brionskog plenuma prošle su tako da im je data sloboda u kojoj nisu mogli bez posledica po svoj materijalni status i egzistenciju da se bave javnim poslom i pojavljivanjem u javnosti, pa je njihova nacionalna svest, koja je počela da se budi posle 300.000 pobijenih i 3.800.000 uhapšenih Srba, morala da se zarad snage broznih privilegija. . .

I tako do danas….privilegija, postade radno mesto, sutra će privilegijom proglasiti narodni kazan. I kazan je narodni kao i svest, ali svest neće biti privilegija. Vrhunac slobode će biti spavanje na klupi u parku, baš kao u vreme najvećih broznih sloboda. Tako nam je namenjeno od Siton-Votsona do Mongtona, od Geringa do Merkelove… Od Broza pa do posle DOS-a. Do `44. smo imali svest da se okupatoru pruža otpor, a izdajnik odstranjuje. Ne pružanje otpora se zvalo – kukavičluk, a saradnja sa neprijateljem – izdaja. I jedno i drugo delo, nosilo je svoje posledice i u pravnom sistemu i u svesti naroda i pojedinca. Tako je bilo do `44. Tada je nastala okupacija srpskog naroda, srpske države i srpske svesti. Ta svest brutalno je uništena uništavanjem pokreta generala Draže Mihailovića, koji je poveo, do sada poslednji organizovani otpor protiv okupacije i protiv izdaje u srpskoj istoriji. Sadašnji vlastodršci su jedna od frakcija ondašnjih tvoraca nove narodne svesti, dok druge frakcija istih delatnika zla, spremno čekaju da slome nogu prvoj, kako bi nastavila sa izmenom svesti naroda koga ubija i pljačka već tri četvrtine stoleća? Više od 70 godina su ljudi odvraćani od politike, što kao zabranjene delatnosti, što kao nečasne…. postali su apolitični, nezainteresovani, sa negativnim stavom prema politici, kojom su mogli da se bave nedodirljivi i privilegovani, sa najbizarnijim delima u svojoj prošlosti. Sad smo tu gde smo…

(Vidovdan.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *