СВЕТ ЈЕ ДОШАО ДО KРАЈА – ПОЧИЊЕ НОВО ДОБА: Ово што је Путин најавио завршиће свет какав познајете

SVET JE DOŠAO DO KRAJA – POČINJE NOVO DOBA: Ovo što je Putin najavio završiće svet kakav poznajete

3 marta 2021

Ruski ekonomista Mihail Hazin smatra da je svet na ivici promena bez presedana. Stručnjak je apsolutno uveren da će, uskoro, planeta biti podeljena u odvojene valutne zone.

O ovome je govorio još 2003. godine kada je objavio svoju knjigu Propadanje carstva dolara i kraj Pax Americana.Već tada, Hazin je počeo da primećuje znakove da se proces globalizacije bliži kraju i da će međunarodna zajednica slediti put formiranja „zatvorenih savezništva država“ sa svojom industrijom, valutom, pa čak i Internetom.

Hazin je nedavno skrenuo pažnju i na činjenicu da je o sličnom konceptu govorio i ruski predsednik Vladimir Putin tokom govora na Svetskom ekonomskom forumu, u Davosu.

Prema rečima stručnjaka, ruski lider je u svom govoru upozorio šefove drugih država na predstojeću podelu sveta na različite valutne zone.

Ekspert je takođe dodao da će neizbežni proces započeti odmah nakon što se Sjedinjene Države suoče sa nezapamćenim ekonomskim kolapsom.

Tada će se svetske sile brzinski osloboditi američkog dolara, usled čega će on prestati da bude merilo vrednosti.

Upražnjeno mesto popuniće zlato i na taj način najaviti povratak međunarodne zajednice na davno zaboravljeni instrument.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI13 komentara

 1. šiško says:

  pošto mi mali, obični svet ne možemo da kupimo to zlato koje će biti valuta, nama potpuna propast, glad i uništenje ne gine. Pamtite i beležite na kamenu ili na glinenim pločicama sve što budete proživljavali. Možda će koristiti nekim budućim generacijama.

  • padre says:

   A dolare smo mogli koliko hoćeš, jesi li to mislio?Kako god pogledaš, mi mali smo nadrljali!

  • Milan says:

   To zlato koristiće se samo za međunarodna plaćanja, nema potrebe da se koristi za domaća plaćanja tojest za plaćanja unutar neke zemlje. Koliko bi nam fizičkog zlata trebalo za obavljanje svakodnevnog prometa ako bi ga uveli i za domaća plaćanja???

 2. Rista says:

  Pa nije da nije, ali već je pomalo zastarelo. Istok tako gledi na Zapad već skoro ceo jedan vek. I polako se raspada. Očo SSSR, Rusija se povukla uglavnom u svoje granice, sve države Varšavskog pakta su danas NATO države, Kina postala američka fabrika, Japan i dalje kvisling vazal Amerike, S Koreja se više nigde ne vidi i ne čuje, Indija se otima da i ona nešto radi za Zapad, Malezija, Indonezija, Pakistan i drugi slični prave gaće i čarape za Amerikance i tako to...a dolar neprekidno propada...I tako već ceo jedan vek. E, ali propašće, bre! Kad ja bre treba da idem u klonju a mrzi me, to neće trajati duže od po sata. I ima da odem i devalviram. Ali ovaj dolar brate neide u klonju već 70 nestrpljivih istočnih godina. Više ne obraćam pažnju na propas dolara i ne trčim u klonju kad god neki komunista rikne "Jamerika i Engleska, biće..." Ne važi to više. Zlato Istoka jednostavno ne može da zameni dolar, jer ga 50% manjih država nema a EU, Amerika, Japan, Emirati, Kuvajti i slični i ne sanjaju da zemene dolar. Rusi i Kinezi na zajedničkoj trpezi rade sa rubljom i juanom, ali to nije izbacivanje dolara, nego Kina neće da daje dolare Rusima i zaje.bala je Rusiju da "ukinu" dolar u ličnoj razmeni. Jel Rusija to jedva dočekala? Pa nije, ali nije imala druge. Ili daj Kini budzašto za juane ili Kina neće kupiti naftu. Zato Kina za uzvrat, plasira jedan nano procenat svoje proizvodnje na rusko tržište za rublje. Eto, to je ukidanje dolara između Kine i Rusije. Žalosno, be. Po Rusiju.

  • Željko says:

   Konačno glas razuma u Srbiji !

 3. Kulak says:

  Teško.Putin će kao uvek prvo pitati Tel Aviv.

 4. Beli Orao says:

  Daj Bože što prije jer mi nemamo šta izgubiti jer i nemamo ništa ali nadam se veliki bogataši da će otići na dnu kace i postati siva plijesan na površini DNA !!!

 5. jovan says:

  Lovicno je da ce bezgranicnio stampanje "laznih" dolara pax Amerikana jednom.morati da kolapsira. E samo da zamena nije plan tih globalista "virtuelni novac"- isto tako lazan. Korona projekat( gde 99% sveta nema covcid, preko 7milijarde) Zapadnim zrecima sluzi da uvede svet u totalitarni virtuelni fasizam. Primer su lazne liberalne zemlje tipa kao sto je TOTALITARNI IZRAEL ili ShVETSKA koje uvode TOTALITARNO PRACENJE LJUDI PREKO ELEKTRONSKE "ZUTE" TRAKE, ili ISKLJUCIVO VIRTUELNI NOVAC nad kojim kontrolu imaju "Virtuelni Gospodari". Ne bih voleo da ikada zivim u toj polovini totalitarnog sveta. Lazni sjaj bogatstva Pax Amerikana je BEZVREDAN, ako nema SLOBODE.

 6. Suverena says:

  Ako bore dolar - rat dolazi, globalan, strasan...

 7. Čist je ko Suza says:

  I ovaj svet sada je takvo jedno sranje da ga ja više ne prepoznajem, nadam se da će da zavlada Putin i da će dušmani da pocrkaju, nadam se što pre, jer mi dugovi i krediti samo rastu tako da će na kraju ionako sve da mi oduzmu i još nečega će se oni setiti šta sve mogu čoveku da urade.

 8. I Love Jesus says:

  Spasenje dolazi sa Istoka, zapisano u Bibliji. A spas naš i Gospod je Isus Hristos.

 9. Za Srbiju says:

  Neće popuniti zlatom, već virtualnom valutom. Bit coin. Tante za kukuriku.

 10. marko says:

  to je moguce al i zlato ne moze biti pokrice jer ga nema na zemlji dovoljno niakko

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *