СВЕТ ЈЕ ДОШАО ДО KРАЈА – ПОЧИЊЕ НОВО ДОБА: Ово што је Путин најавио завршиће свет какав познајете

СВЕТ ЈЕ ДОШАО ДО KРАЈА – ПОЧИЊЕ НОВО ДОБА: Ово што је Путин најавио завршиће свет какав познајете

3 марта 2021

Руски економиста Михаил Хазин сматра да је свет на ивици промена без преседана. Стручњак је апсолутно уверен да ће, ускоро, планета бити подељена у одвојене валутне зоне.

О овоме је говорио још 2003. године када је објавио своју књигу Пропадање царства долара и крај Паx Америцана.Већ тада, Хазин је почео да примећује знакове да се процес глобализације ближи крају и да ће међународна заједница следити пут формирања „затворених савезништва држава“ са својом индустријом, валутом, па чак и Интернетом.

Хазин је недавно скренуо пажњу и на чињеницу да је о сличном концепту говорио и руски председник Владимир Путин током говора на Светском економском форуму, у Давосу.

Према речима стручњака, руски лидер је у свом говору упозорио шефове других држава на предстојећу поделу света на различите валутне зоне.

Експерт је такође додао да ће неизбежни процес започети одмах након што се Сједињене Државе суоче са незапамћеним економским колапсом.

Тада ће се светске силе брзински ослободити америчког долара, услед чега ће он престати да буде мерило вредности.

Упражњено место попуниће злато и на тај начин најавити повратак међународне заједнице на давно заборављени инструмент.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI13 коментара

 1. šiško says:

  pošto mi mali, obični svet ne možemo da kupimo to zlato koje će biti valuta, nama potpuna propast, glad i uništenje ne gine. Pamtite i beležite na kamenu ili na glinenim pločicama sve što budete proživljavali. Možda će koristiti nekim budućim generacijama.

  • padre says:

   A dolare smo mogli koliko hoćeš, jesi li to mislio?Kako god pogledaš, mi mali smo nadrljali!

  • Milan says:

   То злато користиће се само за међународна плаћања, нема потребе да се користи за домаћа плаћања тојест за плаћања унутар неке земље. Колико би нам физичког злата требало за обављање свакодневног промета ако би га увели и за домаћа плаћања???

 2. Риста says:

  Па није да није, али већ је помало застарело. Исток тако гледи на Запад већ скоро цео један век. И полако се распада. Очо СССР, Русија се повукла углавном у своје границе, све државе Варшавског пакта су данас НАТО државе, Кина постала америчка фабрика, Јапан и даље квислинг вазал Америке, С Кореја се више нигде не види и не чује, Индија се отима да и она нешто ради за Запад, Малезија, Индонезија, Пакистан и други слични праве гаће и чарапе за Американце и тако то...а долар непрекидно пропада...И тако већ цео један век. Е, али пропашће, бре! Кад ја бре треба да идем у клоњу а мрзи ме, то неће трајати дуже од по сата. И има да одем и девалвирам. Али овај долар брате неиде у клоњу већ 70 нестрпљивих источних година. Више не обраћам пажњу на пропас долара и не трчим у клоњу кад год неки комуниста рикне "Јамерика и Енглеска, биће..." Не важи то више. Злато Истока једноставно не може да замени долар, јер га 50% мањих држава нема а ЕУ, Америка, Јапан, Емирати, Кувајти и слични и не сањају да земене долар. Руси и Кинези на заједничкој трпези раде са рубљом и јуаном, али то није избацивање долара, него Кина неће да даје доларе Русима и заје.бала је Русију да "укину" долар у личној размени. Јел Русија то једва дочекала? Па није, али није имала друге. Или дај Кини будзашто за јуане или Кина неће купити нафту. Зато Кина за узврат, пласира један нано проценат своје производње на руско тржиште за рубље. Ето, то је укидање долара између Кине и Русије. Жалосно, бе. По Русију.

  • Željko says:

   Konačno glas razuma u Srbiji !

 3. Kulak says:

  Teško.Putin će kao uvek prvo pitati Tel Aviv.

 4. Бели Орао says:

  Дај Боже што прије јер ми немамо шта изгубити јер и немамо ништа али надам се велики богаташи да ће отићи на дну каце и постати сива плијесан на површини ДНА !!!

 5. jovan says:

  Lovicno je da ce bezgranicnio stampanje "laznih" dolara pax Amerikana jednom.morati da kolapsira. E samo da zamena nije plan tih globalista "virtuelni novac"- isto tako lazan. Korona projekat( gde 99% sveta nema covcid, preko 7milijarde) Zapadnim zrecima sluzi da uvede svet u totalitarni virtuelni fasizam. Primer su lazne liberalne zemlje tipa kao sto je TOTALITARNI IZRAEL ili ShVETSKA koje uvode TOTALITARNO PRACENJE LJUDI PREKO ELEKTRONSKE "ZUTE" TRAKE, ili ISKLJUCIVO VIRTUELNI NOVAC nad kojim kontrolu imaju "Virtuelni Gospodari". Ne bih voleo da ikada zivim u toj polovini totalitarnog sveta. Lazni sjaj bogatstva Pax Amerikana je BEZVREDAN, ako nema SLOBODE.

 6. Suverena says:

  Ako bore dolar - rat dolazi, globalan, strasan...

 7. Čist je ko Suza says:

  I ovaj svet sada je takvo jedno sranje da ga ja više ne prepoznajem, nadam se da će da zavlada Putin i da će dušmani da pocrkaju, nadam se što pre, jer mi dugovi i krediti samo rastu tako da će na kraju ionako sve da mi oduzmu i još nečega će se oni setiti šta sve mogu čoveku da urade.

 8. I Love Jesus says:

  Spasenje dolazi sa Istoka, zapisano u Bibliji. A spas naš i Gospod je Isus Hristos.

 9. За Србију says:

  Neće popuniti zlatom, već virtualnom valutom. Bit coin. Tante za kukuriku.

 10. marko says:

  to je moguce al i zlato ne moze biti pokrice jer ga nema na zemlji dovoljno niakko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u