SVET JE NA PRAGU RATA: Zapad želi da po svaku cenu da zaustavi Rusiju i Kinu

SVET JE NA PRAGU RATA: Zapad želi da po svaku cenu da zaustavi Rusiju i Kinu

17 novembra 2014

CHINA-RUSSIA/Rat Amerike protiv Rusije i Kine počeće veoma brzo ako Barak Obama ne bude uklonjen sa mesta predsednika SAD – ocenio je Majk Bilington, ekspert azijske redakcije Executive Intelligence Review.

On je naglasio da je zapadna finansijska oligarhija sebi već postavila glavni cilj: da po svaku cenu zaustavi progres zemalja BRIKS.

Zamoljen da prokomentariše pogoršavanje odnosa između Moskve i Vašingtona, u čijem epicentru se proteklih dana našao i ruski biznismen Genadij Timčenko kojeg Zapad smatra bliskim Vladimiru Putinu, Bilington je rekao:

„Stvari realno nikakve veze nemaju sa Timčenkom. Čim je Zapad započeo napad na Rusiju – svrgnuvši legalnu vlast u Kijevu i dovevši na njeno mesto neonaciste – Obama je naredio svom državnom tužiocu Eriku Holderu da započne istragu protiv Timčenka. A ako taj čovek započinje istragu, njegova je obaveza da nešto „iskopa” – nezavisno od toga da li to „nešto” postoji ili ne postoji. Ovo što sada posmatramo samo je demonizacija Putina čiji se tempo pojačava, a njen cilj je da opravda to što se vlast SAD već odlučila za rat”.

Nije slučajno što je ukrajinski predsednik Petar Porošenko – odmah po završetku parlamentarnih izbora – objavio da neće poštovati primirje na istoku Ukrajine niti sporazume iz Minska.

„Ono u ime čega se sve radi – nema nikakve veze sa Ukrajinom. Radi se o očajničkim pokušajima finansijskih krugova Londona i Njujorka i njihovog potrčka Obame da ne dozvole Kini, Rusiji, Indiji i drugim zemljama BRIKS da stvore alternativu korumpiranom zapadnom finansijskom sistemu. Oni žele rat” – podvlači Bilington.

Prema njegovim rečima, sve što sada gledamo – samo je deo šire „slike”:

„I obojene revolucije i vojne pretnje – sve je to samo pokušaj da se opravda početak rata protiv Rusije i Kine. Taj rat će zaista uskoro započeti ako Obama ne bude otišao sa položaja predsednika SAD, ako ne bude uklonjen. Dakle: ako on ostane – dobićemo rat”.

Na traženje da dodatno razjasni zbog čega je Zapadu potreban rat sa Rusijom i Kinom, Bilington je precizirao:

„Sve je ubrzano i postalo vidljivije nakon julskog samita BRIKS na kojem je doneta odluka o osnivanju nove razvojne banke. Potom je Kina otvorila svoju Azijsku banku za razvoj infrastrukture. Tada je postalo jasno da svet ne želi više da se potčinjava diktaturi stroge ekonomije, privatizacija, otpuštanja sa posla. Zapadni finansijski sistem je – bankrot. Čak i zaposleni u bankama upozoravaju da su one na ivici krize koja će biti mnogo strašnija nego 2007. godine. A finansijski krugovi Londona i Njujorka nisu spremni na to da im ostatak sveta nađe alternativu. Zato su spremni za rat i u njega će se upustiti ako ne uspeju da zaustave Rusiju i Kinu. Ove dve zemlje nemaju nameru da se povuku, znači – nalazimo se na pragu rata.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rade Bukarar says:

    samo napred i ovako na me zivote upropastio zapad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *