СВЕТ НА ИВИЦИ ВЕЛИКОГ РАТА: Напашће Русију?

SVET NA IVICI VELIKOG RATA: Napašće Rusiju?

14 jula 2022

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da zapadna politika približava svet ivici velikog rata u kome nema pobednika, prenosi ruska agencija Tas.

„Nažalost, ova zapadna politika približava svet ponoru velikog rata u kome, kao što znate, više neće biti pobednika“, rekao je Lukašenko.Lukašenko kaže da zapadne zemlje, na čelu sa SAD, uništavaju globalni sistem bezbednosti.

„Oni to rade metodično, uprkos protivljenju svojih građana koji se izlažu opasnosti. Čini mi se da su ovi novi krstaši NATO alijanse odlučili da jurnu na istok, a svi znamo kako oni koji su to pokušali pre nego što su se završili“, kaže beloruski predsednik.

Lukašenko je govorio i o rastu nacizma i fašizma širom sveta, a potom je prokomentarisao nedavni ulazak Finske i Švedske u NATO.

„Tradicionalno neutralne zemlje ođednom hrle u NATO. Krše pravila koja su same postavile, a stanovnike tih zemalja niko nije pitao šta misle o tom potezu. Oni su samo odlučili da uđu u Alijansu“, prokomentarisao je on.

„Znam za planove Zapada o napadu na Rusiju“

Beloruski predsednik je izjavio da odavno zna za planove zapadnih zemalja da napadnu Rusiju. Lukašenko kaže da je Zapad to želeo da postigne preko Ukrajine i Belorusije i da je o tome već razgovarao sa Vladimirom Putinom.

„Upoznat sam sa njihovom strategijom“, rekao je Lukašenko, prenosi Tas.

(index.hr)

KOMENTARI8 komentara

 1. Kulak says:

  STEPAN BANDERA je ubio 120.000 Poljaka. Gledajući objektivno iz današnje pozicije to je nesumnjivo bio GENOCID ukrajinskih nacionalista nad poljskim narodom. A kad vidimo kako se danas ta ista Poljska blagonaklono odnosi prema nacističkom režimu u Kijevu i ukrajinskim nacionalistima, a agresivno prema Rusiji, čoveku svašta padne na pamet.

 2. šatorćina od sastanka says:

  Naravno da znaj jer su mu nudili hrpu dolarskuh nula i proširenje Belorusije na rusku teritoriju ako se pridruži krstaškom čoporu ali Lukašenko nije glup ko hrvati,Janezu,bosančerosi, Estonci,Letonci i ostali drveni koji veruju da se kauboji drže obećanja i reči, on zna da su krstaši luzeri i da će nastradati sve te buranija kvazi državice priznate od kauboja od '90-ih i daće nestati kao države i kao narodi. Za parazite jedini lek je agresivna hemija, za zapadne krstaške parazite najefikasniji je ruski uranijum.

 3. milorad5 says:

  ne verujem,rusi su ih preduhitrili i poprilično ohladili za tu ideju,vide da će biti tvrdo.Ali zato su ostali koji imaju naftu ili nešto drugo vredno najeb.Oni će krenuti ponovo u otvorena kolonijalna osvajanja direktnom silom jer im se sistem finansijske kolonizacije RUŠI i ne mogu to da spreče.Znači,moraće pad standarda da imaju,povećane armije i ratove da vode za resurse,jer ih oni više nemaju za svoju industriju i tehnološki napredak.To može izazvati niz krvavih ratova,nove alijanse i u krajnjoj liniji će dovesti do direktnog nuk.sukoba vrlo verovatno.Šta će biti posle i da li će biti posle ...nezna se,ali ovo su projekcije do 2035.Naravno situacija je već toliko osetljiva i napeta da može to i odma da se desi,ali verujem da neće.Medjutim,od 2035 i posle toga niko ne može da predvidi situacije.

 4. Luka says:

  Nemam ja utisak da ce omi napasti Rusiju. Nisu oni bas toliko hrabri. Oni samo ne znaju sta ce od muke, pa lete tamo-amo ko muve bez glave. Prete malim, slabim ili iz nekog drugog razloga nesigurnim drzavama i poneka i podlegne pritisku. Ali to je nedovoljno da oni napadnu Rusiju onako kako bi oni zaleli: coporativno i zverski do potpunog istrebljenja. S druge strane ni jedan od njihovih vazala ne bi se usudio da sam napadne. Nisu ludi. A cak i da napadne brzo bi bio obeshrabren ruskim odgovorom. Kad se zavrsi ukrajina mislim da ce i oni malo doci k sebi, otrezniti se i smiriti.

 5. Milutin says:

  Rusija nije krenula "grlom u jagode" kad je otpočela specijalnu operaciju u Ukrajini. To što je ona sebi postavila za cilj ovom operacijom ne znači da nije bila svesna a i spremna za direktnu konfrontaciju da NATO. A, s'jedne strane, ponašanje NATO u Ukrajini je jasno vođenje tog rata koristeći Ukrajinski narod pod komandom NATO generala, a sa druge strane jasna opredeljenost ostatka sveta protiv Zapada. I sve to zajedno rezultira jasno iskazanim stavovima Putina da su iznuđeni novi ciljevi. Od ograničenog sukoba radi zaštite Ruskog naroda u Ukrajini do globalnog uništenja postojeće hegemonije USA koji koristi svoje vazale za svoje interese ne mareći za njihove egzistencijalne potrebe. Ceo svet je protiv njih. A njihovo najmoćnije oružje - medijska propaganda i medijske holivudske laži, se okreću protiv njih. Niko vam njihovog Zapadnog distrikta više ne veruje u to. A oružje, drugo po snazi, njihova vojna sila je razvučena po celom svetu i postaće laka meta u opštem napadu slobodnog sveta na njih. Ostaje im jedino uništenje celog čovečanstva. A dali je to vredno zarad održavanja nekolicine ljudi na vrhu piramide moći a propustiti sveopšti napredak čovečanstva na najvišim principima humanosti. Hoće li čovek nestati sa pozornice ŽIVOTA pre nego što uistinu postane čovek?

 6. Petrovgrad says:

  Nije prvi put da napadju Rusiju. Bilo je toga jako puno u novijoj istoriji. Svi koji su napali Rusiju, ostavili su svoje kosti po Rusiji.Tako će biti i ovog reda. Ništa tu nema nepoznatog.ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

 7. V.D. Raka says:

  Zaharova se upišala od straha. Putin ju hrabri al ne pomaže.

  • Vojisava Šešeljuga says:

   Pa i Vučić se upišo za vreme opsade Sarajeva pa je svejedno posto upišani predsednik svih Srba u Srbiji i okolici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *