СВЕТ ОДУШЕВЉЕН СРПСKИМ ВОЈНИЦИМА: Бране своју земљу у борби са невидљивим непријатељем

SVET ODUŠEVLJEN SRPSKIM VOJNICIMA: Brane svoju zemlju u borbi sa nevidljivim neprijateljem

18 marta 2020

Vojska ima znatno veća angažovanja otkako je predsednik i vrhovni komandat Vojske Srbije Aleksandar Vučić saopštio odluku o uvođenju vanrednog stanja.

Snage Vojske Srbije raspoređene su u centre za azil u Sjenici, Tutinu, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači, te u prihvatne centre u Preševu, Bujanovcu, Vranju, Bosilegradu, Pirotu, Obrenovcu, Adaševcima, Šidu, Principovcu, Somboru, Kikindi i Subotici.Vojska Srbije od danas stavlja pod kontrolu sve granične prelaze, obezbeđuje i kontroliše sve prihvatne centre i centre za azil i obezbeđuje sve bolnice, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

– Konkretno angažovanje pripadnika Vojske Srbije regulisano je odlukama i naređenjima ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića iz njihovih nadležnosti na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije COVID-19 – stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Fotografije srpskih vojnika prenose i svetske agencije.

Prema ranije propisanim merama, Vojska Srbije angažovana je na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se vrši kontrola potencijalno zaraženih i lečenje obolelih od COVID-19, zatim aerodroma u Beogradu i Nišu i autobuskih stanica u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Pančevu. Na graničnim prelazima pripadnici Vojske Srbije pružaju pomoć nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Vojska Srbije preduzela je neophodne mere za pripremu jedinica ABHO za dekontaminaciju terena i objekata radi sprečavanja širenja virusa. Prilikom izvršenja svih zadataka Vojska Srbije preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije COVID-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi.

– Vojska Srbije spremna je za izvršenje svih zadataka koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji – zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARI7 komentara

 1. Aleks says:

  I F-117 je bio nevidljiv pa smo ga oborili😜.

 2. Gardista says:

  A na KiM? I tamo ima Srba na srpskoj zemlji.

 3. Pravda says:

  Ima li na Kosovu zarazenih koronom? Ako ima Srbi ce da idu Srbima u centralnu Srbiju a, Siptari ce da idu u Albaniju svonima da ih lijece ili ce poumirati. Uglavnom mnogi se nece zivi vratiti na Kosovo. IMA BOGA... IMA!!!!

  • persida says:

   E, jesi glup do koske.

 4. zaliv says:

  Jedan od velikih propusta je to što naši ljudi koji se vrate iz inostranstva idu u nekakav kućni karanti a to zapravo niko ne može da kontroliše i veliki deo njih se šećka po ulicama i supermarketima. Njih je država odmah trebala da šalje u organizovan smeštaj koji bi čuvala policija, dakle nadzor 24 časa i tako najmanje dbe nedelje. Recimo u Kini vas smeste u hotel koji vi platite kao i hranu pa ako si odlučio da se vratiš tu si pod nadzorom i čekaš dve nedelje pose čega se testiraš i tek posle rezultata testa ga puštaju. A ovde sve naopako!

 5. Djoka says:

  Evo kako poslusnici pravdaju policijski cas ! Od hitlera pa do vucica imali smo pauzu !

 6. Miraš says:

  Nevidljivi neprijatelj? Nevidljivi neprijatelj ma koliko da je nevidljiv, ali zna se da taj djavolak putuje sedeći udobno na ljudima. Prema tome naša vojska nije kao Sančo Panso koji se borio protiv vetrenjača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *