СВЕТ САЗНАО ИСТИНУ – ХАОС У АМЕРИЦИ – ФБИ СВЕ ОТКРИО: Ево када је врх САД знао за КОРОНАВИРУС, АЛИ ЈЕ ОДЛУЧИО ДА ЗАРАЂУЈЕ НА ТОМЕ

SVET SAZNAO ISTINU – HAOS U AMERICI – FBI SVE OTKRIO: Evo kada je vrh SAD znao za KORONAVIRUS, ALI JE ODLUČIO DA ZARAĐUJE NA TOME

18 maja 2020

ŠEF obaveštajnog odbora Senata SAD Ričard Bur podneo je ostavku nakon što je protiv njega pokrenut krivični slučaj zbog (zlo)upotrebe insajderskih informacija o koronavirusu u ličnom interesu.

FBI je već pretresao njegovu kancelariju, kuća i kancelarija njegove žene su sledeće na redu.

Sam skandal ukazao je ne samo na korupciju među američkim poslanicima, već i na sistemske probleme američke obaveštajne službe.Kako se sada razotkrilo, još 24. januara 2020. su odbori za zdravstvo i spoljnu politiku Senata SAD održali zatvoreni brifing o širenju epidemije Covid-19. Svi nepoželjni su odstranjeni iz sale u kojoj se razgovaralo, učesnicima razgovora su bili oduzeti telefoni. Još je bio uključen takozvani „beli šum“ koji onemogućava snimanje i prisluškivanje.

Sve je bilo strogo poverljivo. Na brifingu su senatori sa dostupom državnim tajnama i eksperti objasnili drugim senatorima kako će epidemija koronavirusa uticati na Sjedinjene Države. Prognoza je bila krajnje pesimistička jer je upozoreno i da je moguć kolaps čitavih sektora ekonomije. Uzgred, iz iste analize predsednik SAD Donald Tramp je uzeo početnu procenu da SAD mogu imati do dva miliona umrlih.

Neki detalji analize bili su iznenađujuće tačni i u prognoziranju nedostatak lične zaštitne opreme (maski), nedostatka respiratora, prekomernog opterećenja energetskih mreža i prebacivanja čitavih sektora ekonomije na rad od kuće.

Ovo je senzacija jer se potvrđuje da je vlada SAD-a već krajem januara imala jasnu predstavu o tome šta će se događati. U vreme kada ni sami Kinezi nisu previše dobro razumeli šta se dešava.

Odakle takvo ekskluzivno znanje – veliko je i zanimljivo pitanje…

Ali, vratimo se Buru koji ima 64 godine, republikanac je, jastreb iz Severne Karoline i dobar Trampov prijatelj. Ima dvoje dece, oženjen je agentom Bruk Faut koja je 29 godina mlađi od njega.

Ričard Bur

Njih dvoje su nakon brifinga otišli na večeru u Capitol Hill Club. Dva bloka od Kongresa SAD.

To je zatvoreni klub za članove Republikanske stranke i lobiste, pravnike, trgovce i špijune koji su mu se pridružili.

U tom klubu ne može istovremeno više od 100 ljudi imati članstvo.

E, na ručku u tom klubu je senator Bur rekao je: „Mogu da vam kažem da je to (koronavirus) najagresivnija stvar od svih koje smo ikada sreli u istoriji.“

U tom klubu se, dakako, sve snima i sluša. Zato je film sa govorom šefa senatskog obaveštajnog odbora stigao amo gde je trebalo. Odnosno, u sedište FBI.

Zamislite: Bur, koji kontroliše američke obaveštajne i druge tajne službe nije ni pomišljao da je FBI ugradio mikrofone u nogu svake stolice u Capitol Hill Club!

Bur je još 7. februara senator na javnom sastanku u Senatu rekao: „Srećom, u mnogo smo boljem položaju od ostalih zemalja da se suprotstavimo takvoj pretnji kao što je koronavirus“.Svi su odahnuli s olakšanjem. A tada nisu znali da je Bur u klubu rekao nešto sasvim suprotno.

Zapravo, lagao je Amerikance sa senatske tribine.

Još ni tada američka javnost još nije znala da su 13. februara senator Bur i njegova mlada supruga Bruk preko 33 transakcije na berzi prodali od 628.000 do 1,7 miliona dolara akcija u svom slavništvu. Bio je to četvrtak, a već narednog ponedeljka američka berza doživela je jedan od najvećih padova u svojoj istoriji.

Najbolja Burova prijateljica, senatorka iz Kalifornije Dajana Fajnstejn, koja je bila i gradonačelnik San Franciska i potpredsednik Burovog odbora, učinila je to isto. Jedino se još ne zna suma koju je ona „obrnula“.

Bur i Fajnstejn su odradili prilično jednostavnu operaciju: naprosto su prodali akcije firmi koje je trebalo da pogodi koronavirus.

A senator Dejvid Perdju, bivši guverner Džordžije, čije se bogatstvo procenjuje na 16 miliona dolara, otišao je i korak dalje. Jer, prvo je prodao „toksičnih akcija“ za 825.000 dolara, pa odmah kupio drugih akcija za 1,8 miliona. Među njima . akcije kompanije DuPont koja proizvodi i sredstva za ličnu zaštitu (od epidemije).

Perdju je takođe prisustvovao brifingu od 27. januara.

Još je okretnija bila senatorka iz Džordžije Keli Lefler. Njen muž je Džeferi Sprečer, predsednik Njujorške berze. Prvo su prodali 1,275 miliona pa 3,1 miliona dolara „toksičnih akcija, pa potom u dve transakcije kupili akcije kompanije Citrix Systems koja proizvodi elektronski softver za daljinsko trgovanje.

(Fakti)

KOMENTARI8 komentara

 1. Slobodanka says:

  Ako je vest tačna, recimo da jeste ovo dokazuje moje stare sumnje. Pogrešno je bilo zanošenje da je Tramp nekakav pozitivac te da ga moćna duboka država sprečava u njegovim dobrim namerama. Verovatno ima nekih suprotnosti i rivalstva medju njima, ali oni itekako saradjuju na ostvarenju istih ciljeva, sportski rečeno kao levo i desno krilo. U ovom slučaju ne samo da su se odlučili da zaradjuju nego ključno je to da oni 24.01.2020. veoma dobro znaju šta se dešava i šta će se dešavati. Dakle "pozitivac" Tramp iz ove saradnje sa američkim dubokanima dobio je jaka sredstva da Kinu napadne propagandno, i daje opljačka finansijski kao što je već najavio Grejem. Pre takozvane pandemije Tramp nije uspeo trgovinskim ratovanjem da porazi Kinu. Ali kad su se udružili i napravili uskladjeni napad sa kovidom-19 redov Tramp je postao jači.

  • persida says:

   Pa, samo naivan covek moze da veruje da su Tramp i Putin u sukobu sa Vladarima iz senke. Oni samo stvaraju iluziju promene, kako bi sve ostalo isto, zapravo mnogo gore nego sto je bilo.

   • Milan says:

    Pišeš kao da si klintonušina sekretarica: Tramp i Putin, Tramp i Putin. Duboka i plitka država SAD, to znači i Vladari iz senke, ne mogu da smisle prisutnost Rusije u Siriji i na Bliskom Istoku. Na Bliskom istoku Rusija i Iran to su im prepreke koje će nastojati da unište.

  • padre says:

   Pronađi mi barem jednu osobu izvan SAD, koja misli, da je Tramp pozitivac!

 2. Rista says:

  Šta ovaj članak objašnjava? Da se sa akcijama muva? Pa to i jeste smisao akcija. Baš su me obavestili kao prvo, a baš me i to briga kao drugo. Bez veze. Tek sada vidim. Taj tekst su objavili rodoljubivi Fakti. Ko je danas urednik Fakta? Jel neki veliki rodoljub?

  • Slobodanka says:

   Ovo je ključni deo teksta: "... vlada SAD-a već krajem januara imala je jasnu predstavu o tome šta će se događati. U vreme kada ni sami Kinezi nisu previše dobro razumeli šta se dešava. Odakle takvo ekskluzivno znanje – veliko je i zanimljivo pitanje …" - Pravo pitanje je otkad oni veoma dobro znaju šta će se dogoditi u Kini? To znanje ne potiče tek od 24.01. nego od ranije. Zatim 2 i po meseca kasnije početkom aprila senator Lindsi Grejem izjavljuje da je Kina odgovorna za umiranje Amerikanaca od korona virusa i rast nezaposlenosti u njegovoj zemlji. Traži da SAD utvrde koliku im je štetu nanelo držanje Kine povodom korona virusa i da za sumu koju utvrde naprosto umanje sumu državnog duga Sjedinjenih Država prema Kini: "Tako treba postupiti. Oni nama moraju da plate, a ne mi njima!." Inače taj američki dug prema Kini iznosi 1,2237 triliona dolara. Kinezi su tokom prošle godine počeli da umanjuju količinu američkih obveznica koje poseduje, tako da je Japan izbio na prvo mesto. To jeste izazvalo zabrinutost u SAD. Zaključak: što više običnih Amerikanaca umre moći će što više da opljačkaju Kinu. Odnosno najminimalnije ostvariće to da ne dozvole Kini da prodaje američke državne obveznice. Predstavljali su nam da u početku Tramp nije najbolje shvatao opasnost za Ameriku od korona virusa, kao nije se najbolje snašao. Ovaj tekst tvrdi da je ipak znao, a izgleda i da je bio snalažljiv, veoma snalažljiv. Njegovo navodno neznanje može biti samo blef, a da postoji namerno i smišljeno znanje.

  • padre says:

   Znači, trebali su da ćute?Pa i ubistva se događaju svakog dana, zar i o tome ne treba pisati?I promene vremena su stalne, znaći li to, da ne traba pisati, daće sutrabiti magla?

 3. KujsiBrepaTi says:

  Pa ovo nije nista novo jevreji vlasnici onih kula u New York su mesec dana pre 9/11 prodali zgrade I jos su rekli iskljucivo zaposlenim jevrejima u petak da bez pogovora uzmu slobodan dan u ponedeljak 9/11....remember remember remember... CEO svet je izgradjen na Laz-Korupcija-Novac... nista se ne desava slucajno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *