СВЕТ СЕ СПРЕМА ЗА ВЕЛИКИ РАТ: Ево ко је повукао први потез! ОНИ ЗНАЈУ НАЈБОЉЕ

SVET SE SPREMA ZA VELIKI RAT: Evo ko je povukao prvi potez! ONI ZNAJU NAJBOLJE

9 januara 2020

Nekoliko velikih tankerskih kompanija obustavilo je plovidbu kroz Ormuski moreuz danas zbog porasta tenzija između Irana i Sjedinjenih Država.

Zvanični Teheran gađao je raketama američke vojne baze kao odgovor na ubistvo zvaničnika vojske Kasima Sulejmanija i izazvao eskalaciju napetosti u regionu važnom za snabdevanje naftom celog sveta.Saudijska kompanija Bahri i brazilski Petrobras bili su među prvima koji su objavili da obustavljaju plovidbu tim moreuzom, piše “Volstrit žurnal”.

Prethodno su Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati saopštili da će se potruditi da naftno tržište funkcioniše bez problema zbog najnovijeg razvoja situacije.

U međuvremenu, industrija avio-saobraćaja takođe je pogođena situacijom na Bliskom istoku, jer su brojni avio-prevoznici, uključujući Er Frans i Lufthanzu, odlučili da ne šalju avione u irački i iranski vazdušni prostor.

(B92)

KOMENTARI3 komentara

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Mali rat... Zombi rat... Veliki.... Ne brinite na mars je bolje....

  2. Miraš says:

    Iran će odgovarati bez žurbe, ali ipak srazmerno napadima SAD-a i saveznika. Medju mogućim merama Irana je i napad na brodove i tankere u Ormuskom zalivu. Zašto da budu naivni i dožive veliku štetu zbog potapanja njihovih tankera? Dakle još uvek nije ovo strah od VELIKOG RATA, nego u pitanju je strah od VELIKE ŠTETE.

  3. persida says:

    Dizite cene, stoka ce i to progutati. Saka ludaka maltretira covecanstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *