СВЕТ У ЧУДУ! Масовна повлачења америчких трупа са ратишта!

SVET U ČUDU! Masovna povlačenja američkih trupa sa ratišta!

21 novembra 2020

Portparol Zajedničke operativne komande Iraka, general-major Tahsin Al-Hafaji, najavio je u petak povlačenje prve serije američkih snaga iz Iraka, prema sporazumu sa Vašingtonom.

Al-Hafaji je rekao da američke snage u Iraku nisu borbene jedinice, dodajući: „Imamo samo one koji ispunjavaju podršku za vazdušne udare u cilju gađanja ostataka ID-a, kao i logističke i savetodavne.“„Danas su američke snage počele da se povlače i njihov broj je 500, koji su objavljeni u skladu sa sporazumom između Bagdada i Vašingtona“, rekao je.

Portparol Zajedničke operativne komande Iraka primetio je da će se „povlačenje američkih snaga iz Iraka dogoditi u vrlo kratkom roku, prema rasporedu između Iraka i Sjedinjenih Država, i prema određenom vremenu“.

Irački ministar inostranih poslova Fuad Husejin otkrio je prošle srede da su Bagdad i Vašington postigli sporazum o povlačenju 500 američkih vojnika iz Iraka, nakon razgovora koji su se odvijali tokom telefonskog poziva vrhovnog komandanta oružanih snaga, premijera Mustafe Al-Kazemi, i američki državni sekretar Mike Pompeo.

Husejin je najavio da će ukupan broj američkih snaga u Iraku biti smanjen na 2.500 vojnika, ističući da preostale snage nisu borbene jedinice, te da će iračka vlada nastaviti da koordinira sa američkom administracijom, posebno na polju obaveštajnih poslova, vojni savet i obuka trupa.

Novi vršilac dužnosti američkog ministra odbrane, Kristofer Miler, izrazio je nameru da ubrza povlačenje američkih snaga iz Avganistana i Bliskog istoka, rekavši: „Došlo je vreme za povratak u domovinu. Svi ratovi moraju da se završe “, u svojoj prvoj poruci američkim oružanim snagama.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    Javite mi kada odu sa Srpskog KiM !

  2. Rista says:

    spremaju neko iznenađenje(po svemu sudeći, jako prijatno) i zato povlače nepotrebne i raštrkane jedinice koje su većinom lokalnog karaktera i bez nekih velikih topova i mogućnosti. Uostalom, već su počeli da povećavaju broj svojih trupa u Poljaskoj i ostalim komšijskim državama Rusije. Te jedinice koje povlače nisu strateškog značaja na "globalnom" nivou. Rasporediće ih korisnije. To se zove predpriprema za nešto definitivno i veliko.

  3. Crna Plovdina says:

    Svudaodakle se povlače oni su bili OKUPATORI a ne zaštitnici ljudskih prava i drmokratije.Svuda su branili pljačkaše i eksploatatore,jer su i sami i PLJAČKAŠI i EKSPLOATATORI prirodnih bogadstava i resursa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *