СВЕТ У ЧУДУ! Масовна повлачења америчких трупа са ратишта!

СВЕТ У ЧУДУ! Масовна повлачења америчких трупа са ратишта!

21 новембра 2020

Портпарол Заједничке оперативне команде Ирака, генерал-мајор Тахсин Ал-Хафаји, најавио је у петак повлачење прве серије америчких снага из Ирака, према споразуму са Вашингтоном.

Ал-Хафаји је рекао да америчке снаге у Ираку нису борбене јединице, додајући: „Имамо само оне који испуњавају подршку за ваздушне ударе у циљу гађања остатака ИД-а, као и логистичке и саветодавне.“„Данас су америчке снаге почеле да се повлаче и њихов број је 500, који су објављени у складу са споразумом између Багдада и Вашингтона“, рекао је.

Портпарол Заједничке оперативне команде Ирака приметио је да ће се „повлачење америчких снага из Ирака догодити у врло кратком року, према распореду између Ирака и Сједињених Држава, и према одређеном времену“.

Ирачки министар иностраних послова Фуад Хусејин открио је прошле среде да су Багдад и Вашингтон постигли споразум о повлачењу 500 америчких војника из Ирака, након разговора који су се одвијали током телефонског позива врховног команданта оружаних снага, премијера Мустафе Ал-Каземи, и амерички државни секретар Мике Помпео.

Хусејин је најавио да ће укупан број америчких снага у Ираку бити смањен на 2.500 војника, истичући да преостале снаге нису борбене јединице, те да ће ирачка влада наставити да координира са америчком администрацијом, посебно на пољу обавештајних послова, војни савет и обука трупа.

Нови вршилац дужности америчког министра одбране, Кристофер Милер, изразио је намеру да убрза повлачење америчких снага из Авганистана и Блиског истока, рекавши: „Дошло је време за повратак у домовину. Сви ратови морају да се заврше “, у својој првој поруци америчким оружаним снагама.

(Правда)

KOMENTARI3 коментара

  1. test01 says:

    Javite mi kada odu sa Srpskog KiM !

  2. Риста says:

    спремају неко изненађење(по свему судећи, јако пријатно) и зато повлаче непотребне и раштркане јединице које су већином локалног карактера и без неких великих топова и могућности. Уосталом, већ су почели да повећавају број својих трупа у Пољаској и осталим комшијским државама Русије. Те јединице које повлаче нису стратешког значаја на "глобалном" нивоу. Распоредиће их корисније. То се зове предприпрема за нешто дефинитивно и велико.

  3. Црна Пловдина says:

    Свудаодакле се повлаче они су били ОКУПАТОРИ а не заштитници људских права и дрмократије.Свуда су бранили пљачкаше и експлоататоре,јер су и сами и ПЉАЧКАШИ и ЕКСПЛОАТАТОРИ природних богадстава и ресурса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u