СВЕТ У ШОКУ! КИНА ИМА ВАНЗЕМАЉСКО ОРУЖЈЕ Ово није НЛО већ супер моћни борбени хеликоптер велика бела ајкула! (ВИДЕО)

SVET U ŠOKU! KINA IMA VANZEMALJSKO ORUŽJE Ovo nije NLO već super moćni borbeni helikopter velika bela ajkula! (VIDEO)

13 oktobra 2019

Kineski borbeni helikopter nazvan „super velika bela ajkula“ predstavljen je na izložbi u kineskom gradu Tjanjinu.

Model helikoptera liči na leteći tanjir, a njegov prototip trebalo bi da obavi prvi let 2020. godine. Kineski vojni stručnjaci rekli su da je reč o letelici krajnje eksperimentalnog karaktera i da se, ako se odluči da bude primenjena u praksi, to ne očekuje uskoro.Rad na ovom modelu je koristan u smislu razvoja tehnologija letelica u budućnosti, naveli su stručnjaci. Letelica slična onim iz naučno-fantastičnih filmova, duga je 7,6 metara, a široka 2,85 metara. Pilotska kabina sa dva mesta, smeštena je u sredini prstenaste strukture letelice, koja uz dva turbodžet motora, može da razvije veliku brzinu – i do 650 kilometara na čas, prenosi RTS.

Helikopter je težak šest tona i može leteti na visini do 6.000 metara.

Prvi let prototip helikoptera futurističkog dizajna imace 2020. godine na manifestaciji „Airshow China 2020“ u gradu Džuhaj, u južnoj provinciji Guangdong.

Vojni stručnjaci navode da su postignuti velika brzina, i nizak nivo buke, a da će, kada je reč o helikopterima budućnosti, biti potrebno dodatno raditi na njihovom lakšem održavanju i većoj pouzdanosti.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Ostavite se promocije vojne industrije. Nikada veliki jaki neće medjusobno zaratiti. Podjimo od banaka i kamata, usluga banaka, provizija, kartica. MMF i slične pljačkaške organizacije drže veliki deo bivših socijalističkih država u zavisnost. Od Poljske do Bugarske preko bivše SFRJ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *