СВЕТ У ШОKУ, ОБНОВЉЕНА АВГАНИСТАНСKА ВОЈСKА KРЕЋЕ НА KАБУЛ, ЗБРИСАЛА ТАЛИБАНЕ ЗА САМО ТРИ САТА! Шта се то дешава, ко води ове људе?!

SVET U ŠOKU, OBNOVLJENA AVGANISTANSKA VOJSKA KREĆE NA KABUL, ZBRISALA TALIBANE ZA SAMO TRI SATA! Šta se to dešava, ko vodi ove ljude?!

25 avgusta 2021

Nakon što je talibanski teroristički pokret najavio da će silom zauzeti još uvek nekontrolisana područja u severnom Avganistanu i tamo poslati veliki odred militanata, postalo je poznato da je obnovljenoj avganistanskoj vojsci potrebno samo tri sata da uništi teroriste.Izveštava se da je od hiljadu militanata 300 terorista ubijeno u roku od tri sata, dok je još dve stotine ranjeno, zbog čega su se talibani sramotno povukli.

Pod vođstvom vođe lokalnog otpora, Ahmada Massouda i Amrullah Saleha, u afganistanskoj provinciji Baghlan, organizovana je zaseda na putu talibanskog pokreta (organizacija je zabranjena u Rusiji).

Prema preliminarnim podacima, vojska otpora je ubila 300 militanata, rekla je novinarka BBC -a Ialda Hakim na svojoj stranici na Tvitteru.

– Najnovije informacije o otporu Talibanima: Talibani su upali u zasedu u provinciji Andarab Baghlan. Najmanje 300 talibanskih boraca je poginulo – napisala je Hakim.

Osim toga, novinarka je objavila fotografije talibana zarobljenih tokom zasede.

Za samo nedelju dana, talibanski teroristi izgubili su oko hiljadu ljudi u nekontrolisanim oblastima. Istovremeno je povređeno nekoliko stotina militanata, a da ne spominjemo činjenicu da su snage Severne alijanse uspele uništiti opremu i naoružanje džihadista.

Inspirisani lakim zauzimanjem Kabula, talibani su zaboravili da ne kontrolišu ceo Avganistan. Očigledno precenjujući svoju snagu, teroristi su pretrpeli najveće gubitke od početka ove godine, a očigledno je da je ovo tek početak.

Vojska Ahmada Massouda već dostiže 12 hiljada vojnika. To je znatno manje od broja militanata, ali zbog rascepkanosti ovih posljednjih na celoj teritoriji Avganistana, takve snage mogu lako da se presele u Kabul i ponovo ga zauzmu od militanata, napominju analitičari.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Bibisi novinarka i bibisi slike? Pa ništa nije lako. A tih "pobunjenika" iz Amerike ostalo samo desetak hiljada a zvanično ih bilo 300 hiljada? To i nije ta vojska nego neko pleme koje ne vole talibane. Nije čudo. Ne voli ih niko na Svetu ali oni ipak ostali živi i zdravi. Sada malo nezdravi ako je tačno da su im ovi pomlatili toliko ljudi. Talibana ima 85 hiljada i ako su izgubili neke ljude u zasedi, to nije pobeda protivnika. Sa Talibanima ratuje i 10000 džihadista iz gotovo svih islamskih država Sveta i plus deo ISILa koje je Amerika prebacila iz Sirije kod Talibana. To znači da ih ima oko 100000 i aaće bide revanš. Ipak će Kina i Rusija koje su primile talibanske delegacije(po savetu Amerike) i ćaskale snjima o dnevno političkim prilikama u svetu, sigurno biti razočarane. Sada se svet našao pred dilemom kome pomoći? Avganistanu ili Avganistanu? I jedni i drugi su Avganistanci i sigurno da ima nekih ostataka američkih ljubimaca naokolo. Znači, građanski rat. Pa videćemo. Ukoliko Kina ima povoljan ugovor sa Talibanima, Kina će ih pomoći. A i Rusija će podržati Talibane da ih amerika ne "porazi" i protera iz Avganistana u Rusiju. To kao neka politička šah prostitucija. Jeste, i Kina i Rusija su imale kontakte s Talibanima. Kina direktno u Pekingu, koliko sam ja obavešten. Taliban "organizacija je zabranjena u Rusiji" je Gebelsov refren i nemam pojma ko ga stalno podmeće. Talibani nisu iz Rusije i taj refren već postaje smešan. Rusi su pokušavali 9 godina da zabrane Talibane u Avganistanu, pa im nije uspelo a sada ga zabranjuju "u Rusiji". Smešno kilava zabrana. Kome su ga zbranili u Rusiji? Treba da ga zabrane Amerikanima i bilo bi baš kako treba kad bi uspelo. Najbliži sam stavu da će Talibani ipak zavladati Avganistanom, da to danas i jeste cilj Amerike i da je to već dogovoreno, ali ne u Rusiji i Kini. Ove dve države moraju da se prilagode posledicama američkih odluka kao i uvek. Dok se Svetski mediji Zapada zabavljaju i "podmeću nam i lažu".

  2. petrovgrad says:

    Igranka tek pocinje. Avganistan ce proci kao Sirija, na zalost bice sravnjen sa zemljom. Mnogo je vojske, mnogu paravojnih i plemeskih odreda, puno oruzja. Lako je islo dok su imali neprijatelje samo okupatore, sada ima da ratuju svi protiv svih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *