СВЕТ У ШОKУ, ШТА ЈЕ KИНА ОБЕЋАЛА РУСИЈИ?!

SVET U ŠOKU, ŠTA JE KINA OBEĆALA RUSIJI?!

16 aprila 2023

Kina je odobrila „obezbeđivanje smrtonosne pomoći“ Rusiji u njenom ratu u Ukrajini ranije ove godine i planirala je da prikrije vojnu opremu kao civilne predmete, navodi se u američkom presretnutom ruskom obaveštajnom izveštaju otkrivenom u tajnim dokumentima koji su nedavno procurili u javnost, javlja „Vašington post“.

Ovo presretanje informacija, očigledno dobijeno američkom prisluškivanjem ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR), uključeno je u strogo poverljivi sažetak od 23. februara nedavnih „proizvoda“ u vezi s Ukrajinom i Rusijom koji je sastavila Kancelarija direktora Nacionalna obaveštajna služba.To je bio jedan od brojnih ranije neprijavljenih dokumenata koje je „Vašington post“ dobio iz mnoštva slika poverljivih datoteka postavljenih na privatnom serveru u aplikaciji za ćaskanje „Discord“.

Prema „obaveštajnim podacima o signalima“, navodi se u sažetku obaveštajnih podataka, SVR je izvestio da je kineska Centralna vojna komisija „odobrila inkrementalnu nabavku“ oružja i želela da se ono čuva u tajnosti. U izveštaju nije naveden izvor informacija SVR-a.

Dokument pod nazivom „Izveštaj o posmatranju“ i koji je proizvela kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe (ODNI) kao „sažetak nedavnih izveštaja i odabranih stavki iz obaveštajne zajednice“, označen je kao strogo poverljiv sa veoma ograničenom distribucijom. Informacije o Kini su navedene pod podnaslovom „Peking navodno odobrava skrivene pošiljke smrtononsne pomoći Rusiji“.

– Nismo videli dokaze da je Kina prebacila oružje ili pružila smrtonosnu pomoć Rusiji. Ali i dalje smo zabrinuti i nastavljamo da pažljivo pratimo – rekao je visoki zvaničnik administracije.

Visoki zvaničnik odbrane se složio sa tom ocenom. Obojica zvaničnika govorili su pod uslovom anonimnosti.

Izveštaj pruža najdetaljnije dokaze do sada o tome šta je dovelo do naleta javnih i privatnih upozorenja Bajdenove administracije Pekingu počevši od kraja februara.

Kina, koja tvrdi da je neutralna po pitanju rata u Ukrajini, osudila je te američke izjave i rekla da nikada neće prihvatiti prinudu ili „upiranje SAD prstom“ kada Vašington ubacuje ogromne količine oružja u rat.

(washingtonpost/telegraf)

KOMENTARI16 komentara

 1. Velika Metla says:

  Eeee..., kad to kaže satanistički medij FAŠISTonPost onda je to sigurno tako. -:)) Vaših laži smo se naslušali. NIKO vam ništa ne veruje. A ja bih mnogo voleo da Kina i šalje oružje Rusiji. Samo teški retard može i da pomisli da se Rusija upustila u rat sa satanistima s tim da računa na vojnu pomoć Kine. Rusija će da satre sataniste vojnim putem, a Kina ekonomskim. GOTOVI STE ZAPADNI SATANISTI ! Vaše je vreme Bogu hvala prošlo.

 2. milos says:

  naravno. odakle pravo cikaskim gangsterima da nekog kritikuju kada oni na drugi kontinet 10000 km od njih ubacili ogromno oruzje i novac na granicu rusije??

 3. seik says:

  Ameri su mozda u soku al oni kazu svijet je u soku .Ludi totalno

  • Duca says:

   Kakav "sok"? Kod nas su zvanična pisma ćirilica i latinica, ali srpsta, ne engleska, možda si hteo da napišeš na nemačkoj schok?

   • Kosovac says:

    @ Duca, …..Ne znam kod vas, ali kod nas je zvanično pismo ćirilica.

    • Duca says:

     @Kosovac, latinica je takođe pismo zvanično odobreno za upotrebu, kada sam predacao za PIO karticu, pitanje koje postavljaju je da li hoćeš da bude na ćirilici, ili latinici (a PIO je državna administracija). Međutim "sok" nije ništa.

     • Kosovac says:

      @ Duca, …..ZAKON o službenoj upotrebi jezika i pisma, *Službeni glasnik RS, broj 30/2010………………..Član 1. U Republici Srbiji u službenoj je upotrebi srpski jezik. …..U republici Srbiji U SLUŽBENOJ JE UPOTREBI ĆIRILIČKO PISMO, a latinično pismo na način utvrđen ovim zakonom. …..Na područjima Republike Srbije na kojima žive pripadnici nacionalnih manjina u službenoj upotrebi su, istovremeno sa srpskim jezikom i jezici i pisma nacionalnih manjina, na način utvrđen ovim zakonom. …………………….Duca, Srbija je pokazala svoju veličinu i dobrotu, pa je vama nacionalnim manjinama dozvolila da pišete latinicom, ja to pozdravljam, nacionalne manjine i treba negovati svoju kulturu i pismo. Ali to svoje pravo nacionalne manjine ne treba zloupotrebljavati kao ti sada, što širiš glasine da je Latinično pismo zvanično (glupost) kada je zvanično Ćirilićno. To što neki srpski ministri antisrbi (naprimer Zorana Mihajlović ili Inženjerska komora) nezakonito poture latinicu na nekom svom sajtu, ili aktu, to je samo kurvinsko podmetanje koje je kažnjivo po zakonu. Ali nažalost bez veze je da oni kažnjavaju sami sebe, ne ide to tako.

 4. padre says:

  Nismo videli dokaze, ali to nije bitno,važno je, da Kina to može, jer smo presreli (pazi da niste) dogovare! A na kraju će da isoadne, da su to bili ona dvojica šaljivđija!

 5. padre says:

  Prestanite više sa tim vašim svetom!Ko je to šokiran, pa da kažete svet, da nije Afrika, Azija, Južna Amerika, bliski istok?

  • Kosovac says:

   @ padre, …..Mislila je na onog Šoka - američkog posluška iz Prištine.

  • Milutin says:

   Ne razumem zašto bi se Kina ustručavala da pomaže Rusiji kada Amerika javno podržava Tajvan i obećava svoje vojno angažovanje protiv Kine. I po pitanju Tajvana a i po pitanju direktnog sukoba sa Kinom. Razumem da stvaranje novog svetskog poretka, kojeg predvode Rusija i Kina, zasnovana na saradnji a ne na sukobu. Ali sukobi i ratovi su jedino što Zapad ume i razume. Da bi se uspostavio novi svetski poredak mora da se uguši svaka pomisao de se sukobom i prisilom može nešto postić.

   • Zeka says:

    Ne čitate dobro. Kina se odavno zvanično izjasnila da vodi NEUTRALNU politiku. Na diplomatskom planu to pokazuje glasanjem u Generalnoj skupštini UN. Skoro uvek je uzdržana, ni za, ni protiv. Po pitanju konkretne pomoći, ukoliko se vesti o oružanoj pomoći Rusiji pokažu tačnim, ispostavilo bi se da vodi dvoličnu politiku i da nije neutralna. To muči Kinu, jer ipak imaju obraza i časti za razliku od zapadnjačkih siledžija koji su licemeri oduvek bili.

 6. mister x says:

  NI JEDAN VAS DOKUMENT NIJE AUTENTICAN!SVI SU LAZNI!SMRT NATO PAKTU!

 7. Paja says:

  Ja nisam šokiran, znači nije ni svet !

 8. Petrovgrad says:

  Nije Amerika svet, ona je deo sveta i to retogradan. Slobodarski svet cine zemlje i narodi van NATO. Ta zločinačka organizacija, je dne dna, koja nezaustavljivo propada.

 9. Miroslav says:

  To Amerikanci kažu da bi demonizovali a kasnije i napali Kinu. Sećam se da su tako govorili za nas Srbe pa su nas posle napali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *