СВЕТ У ШОКУ! ТРАМП НАПРАВИО ПАКЛЕНУ ГРЕШКУ: Дао дозволу да се ради нешто недопустиво! ЕВО О ЧЕМУ ЈЕ РЕЧ!

SVET U ŠOKU! TRAMP NAPRAVIO PAKLENU GREŠKU: Dao dozvolu da se radi nešto nedopustivo! EVO O ČEMU JE REČ!

14 septembra 2019

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa finalizuje planove da se dozvoli bušenje za naftu i gas u delu arktičkog Nacionalnog skloništa za divlje životinje, koje je bilo zaštićeno decenijama.

Bilo za upravu zemljištem ponudiće i iznajmljivanje na čitavom obalskom terenu od skoro 650.000 hektara, uključujući mesta na kojima su staništa polarnih medveda i na koje karibui dolaze radi telenja, ukazuje „Gardijan“. Očekuje se da će bušenje terena biti problem za indogeno stanovništvo koje živi od lova i ribe.Demokratski Predstavnički dom američkog Kongresa je pre nekoliko sati usvojio zakon o zaštiti tog područja, ali je republikanska većina u Senatu bila nevoljna da ga odobri.

Niko nije iznenađen što je administracija izabrala najagresivniju alternativu lizinga, čak se i ne pretvaraju da je to u vezi ograničenja ili smislene zaštite – izjavio je izvršni direktor Lige za divljinu Aljaske Adam Kolton.

Ekološki veoma osetljivo područje arktičkog dela Aljaske bilo je zabranjeno za bušenje do promene nepovezanog zakona o porezu 2017, što je Kolton nazvao “sramotnim glasanjem”.

Procenjuje se da bi se godišnje od nafte iz ovog područja u atmosferu mogla izbaciti količina ekvivalentna 0,7-5 miliona metričkih tona ugljen dioksida. Na gornjoj granici to bi bilo kao još milion automobila putevima godišnje.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  U čemu je greška, čovek radi svoj posao!

  • Garo says:

   Ako neznas pametno da pricas onda cuti!

 2. Kosovac says:

  Pa Tramp će da buši rupe, neće da otvara vulkanske kratere. Čak ni površinske kopove neće da otvara. Tom tamošnjem biodiverzitetu neće da hvali ni dlaka sa glave, čak će možda medvedi i da dobiju malo raznovrsniju ishranu od otpadaka hrane radnika na bušotinama. Eventualno ako se time ugrozi nervni sistem majmuna iz Evropske Unije, ili majmuna Svetske zelene bande, tu bi već moglo da se govori da je Tramp napravio Paklenu grešku. Plus ako sorošoidi ubede medvede sa Aljaske da ne glasaju za Trampa.

 3. Gardista says:

  Busi...ha ha ha ha!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *