SVETSKA ČUDA – Za nastanak ovih neobjašnjivih fenomena stručnjaci i dalje nemaju odgovor

SVETSKA ČUDA – Za nastanak ovih neobjašnjivih fenomena stručnjaci i dalje nemaju odgovor

9 februara 2014

P1010138Kineske mozaik linije, Kamena lutka, Klizajuće kamenje, Meksičke piramide, Most psećih smrti, Fosilizovani div, Nevadski divovi i nakon godina istraživanja i dalje predstavljaju zagonetku za naučnike. Za nastanak većine ovih neobjašnjivih fenomena, stručnjaci i dalje nemaju odgovor.

Svet je pun čuda. Za većinu od njih naučnici su ponudili razumna objašnjenja, ali pojedina bez obzira na to što je uloženo desetine godina u njihovo istraživanje, predstavljaju pravu misteriju.

I koliko god da se čini da su tašte čudo prirode – one nisu na ovom spisku, navodi Dnevnik hr.

Na samom vrhu liste svetskih čuda našle su se kineske mozaik linije. Ne postoji mnogo informacija o ovim neobičnim, ali opet lepim linijama u pustinji, u provinciji Gansu Šeng u Kini.

Dok neki smatraju da je ovo tajni vojni poligon, drugi misle da se radi o poruci posetiocima iz svemira, no pravog objašnjenja još uvek nema.

Jednako zanimljiva je i Kamena lutka. Pronađena 1889. godine u američkoj  saveznoj državi Ajdaho, ova malena kamena lutka ugledala je svetlost dana prilikom kopanja bunara, te je njeno otkriće izazvalo veliko interesovanje naučnika širom sveta.

Naučnici su saglasni da je delo ljudskih ruku, ali osim toga ništa drugo nisu uspeli da otkriju.

U egipatskom delu Sahare postoji najstarije poznato „astronomski položeno kamenje“ – „Nabta“.

Hiljadu godina pre Stounhendža, ljudi su postavili u ovom delu kamenje u krug na obali jezera koje je davno presušilo.

Tri metara visoko kamenje dovučeno je ovde pre 6000 godina. Iako je tu danas pustinja, naučnici smatraju da je taj deo Sahare bio veoma naseljen.

Pitanje čemu je služilo kamenje još nije dobilo odgovor. Dok neki smatraju da je služilo kao kalendar, drugi misle da su se ovde prinosile žrtve bogovima.

SailingStoneKlizajuće kamenje je veoma interesantna pojava. Ovaj fenomen ni NASA ne može da objasni. Radi se o kamenju koje kliza po površini presušenog jezera i ostavlja trag.

Piramide koje se nalaze u Meksiku predstavljaju pravu enigmu za nauku. U njihove zidove ugrađen je mineral poznat pod nazivom mica.

Ono što je začuđujuće je činjenica da je najbliži kamenolom u kojem se nalazi ovaj mineral u Brazilu, hiljadama kilometara od piramida.

Pitanje koje se nameće je zašto su drevni graditelji prešli toliki put, da bi ugradili ovaj mineral u zidove piramida.

Most psećih smrti – most sa koga psi izvršavaju samoubistvo! Nalazi se u Škotskoj, sagrađen je 1859. godine i postao je poznat po tome što je mnogo pasa skočilo sa njega i nastradalo.

Lokalno stanovništvo izbegava ovo mesto zato što psi u njegovoj blizini postaju čudni i cvile, a oni koji se otrgnu sa lanca i pobegnu, skaču sa 50 metara visine pravo u provaliju.

Fosilizovani div pronađen u Irskoj 1895. godine je prava zagonetka za naučnike. Visok je 3,6 metara. Otkriven je prilikom miniranja obližnje planine. Uz njegovu veličinu začuđujuća je još i činjenica što na svakom stopalu i ruci ima po šest prstiju.

Uz obalu Kube nalaze se potopljene piramide, koje još uvek nisu detaljno istražene.

Pronašli su ih američki arheolozi i odmah razglasili da su pronašli Atlantidu. Ne postoje nikakvi pisani podaci o kojem gradu bi moglo da se radi, pa ostaju samo nagađanja.

Nevadski divovi – legenda o četiri metra visokim crvenokosim ljudima, koji su živeli u Nevadi, mogla bi da se pokaže kao istinita priča.

Legendu o tim ljudima prenose indijanska plemena. Kasnija istraživanja na području Nevade rezultirala su pronalaženjem velike ljudske vilice, kao i dva kostura. Jedan visine 2,8 metra, drugi 3,5 metara.

(RTS)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *