„Svetska vlada“ i MMF terorišu Srbiju

„Svetska vlada“ i MMF terorišu Srbiju

7 novembra 2014

imf2Piše: Danijel Cvjetićanin

Kao i ogroman broj zemalja koje su izložene teroru najvećih finansijskoh korporacija, i Srbija mora, bezuslovno, da sledi instrukcije „svetske vlade“, čije ekonomske poruke prenose oficiri MMF ili Svetske banke.

Nije ovde reč o nekoj „teoriji zavere“, nego o prirodnom razvoju kapitalizma, u kome se, čak nezavisno od volje ljudi, svetski kapital koncentriše i centralizuje u rukama nekoliko desetina moćnih korporacija, koje žele da upravljaju globalnim privrednim tokovima. Moglo bi se reći da se Srbija pridružuje velikoj grupi zemalja koje se nazivaju „banana državama“.

Ovaj proces moderne kolonizacije, tj. preuzimanja resursa, objasnio je Džon Perkins u knjizi „Ispovest ekonomskog ubice“.

U prvoj fazi, zemlja se dovodi u dužničko ropstvo, odobravanjem ogromnih kredita, za koje se pouzdano zna da ne mogu biti vraćeni.

U drugoj fazi, vrbuju se politički lideri da predaju, odnosno po „pristupačnim cenama“ prodaju, privredne resurse svojih zemalja zapadnim korporacijama.

U trećoj fazi, ako se na tom putu jave teškoće, na scenu stupaju posebni agenti i organizacije zadužene za rušenje vlada ili ubijanje lidera. Ako, čak i posle toga postoji otpor, šalje se vojska.

Nasilje, finansijsko ili ono drugo, osnovna je komponenta ovog procesa. Primerima mnogih zemalja, pa i Srbije, može se ilustrovati izloženi scenario, a takođe se može lako predvideti šta će se dogoditi ukoliko se dobronamerni predlozi evroatlantskih prijatelja ne prihvate.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. slast says:

    Kad ve ovo dobro znate zasto podrzavate kapitalizam i zasto na ovom sajtu pljujete komunizam?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *