СВЕТСКЕ СИЛЕ СЕ СПРЕМАЈУ! Кина припремила стратешке бомбардере!

SVETSKE SILE SE SPREMAJU! Kina pripremila strateške bombardere!

20 aprila 2017

Amerika ima saznanja da je kineska vojska stavila svoje bombardere u stanje visoke pripravnosti, zbog zatezanja situacije sa Severnom Korejom.

Američki zvaničnik odbrane rekao je za CNN da su sistemi zemlja-vazduh, kao i bombarderi sa krstarećim raketama stavljeni u stanje visoke pripravnosti, a SAD je uočila i jako veliki broj drugih letelica pod punom opremom.

Zvaničnik je rekao da su ovi nedavni koraci od strane Kine ocenjeni kao deo napora da se „smanji vreme reakcije u slučaju da dođe do nepredviđene situacije u Severnoj Koreji“.

Peking je dugo zabrinut da bi režim u Severnoj Koreji mogao da povuče loš potez, plašeći potencijalnog ponovnog ujedinjenja Južne Koreje i SAD.

Kina je takođe protivi prisustvu američke vojske u Južnoj Koreji, protestvujući zbog nedavne odluke dve zemlje da počne primenu elemenata THAAD sistema raketne odbrane.

S obzirom na bliske ekonomske veze između Severne Koreje i Kine, vojni zvaničnici SAD su rekli da je Peking od ključnog značaja za rešavanje severnokorejske situacije, a predsednik SAD Donald Tramp je nedavno pohvalio kineskog predsednika Si Đinpinga zbog napora u suzbijanju aktivnosti Pjongjanga.

(CNN)

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    A sto bi trebala?!?

  2. Lajla says:

    Treba se dobro pripremiti.Amerika kidise na S.Koreju a najrade bi pucala po Kini i Rusiji,jer tu se dodiruju sve tri granice/lukavi ameri/

  3. Trifun says:

    Tramp se grdno prevario ako je mislio da ce zastrasiti Kinu i Rusiju svojim agresivnim ponasanjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *