SVETSKI MEDIJI: Islamski terorizam na Kosovu je realnost

SVETSKI MEDIJI: Islamski terorizam na Kosovu je realnost

28 јуна 2014

Protest against the military operation in FallujahIslamski teroristi sa Kosova su sada realnost, piše dnevnik na albanskom jeziku “Blic”. List navodi da je specijalni tužilac Suad Kuraja, na sudjenju trojici optuženih za terorizam pokazao raznim dokazima da oni pripadaju terorističkim organizacijama “Al- Nusra” i “ISIS” sa bazama u Siriji i Iraku.

Tokom jučerašnjeg višečasovnog sudjena u Prištini, Iliru Berisi, Sedatu Topjaniju i Jetmiru Kucuku optuženima za terorizam, kosovska policija je sa dve elitne jedinice obezbedjivala zgradu bioskopa ABC u kojoj je trajao proces, piše dnevnik “Koha Ditore”.

Tužilac Kuraja je pokazao razne dokaze da su oni bili učesnici rata u Siriji pod komandom, kako se navodi komandanta Lavdrim Muhadzerija. Sudija Eulexa je optuženima, posle iznošenja dokaza, odredio po 30 dana pritvora. Deo ove grupe je i Burim Balazi iz Đeneral Jankovića koji je se nalazi u bekstvu.

Svetski mediji takodje izveštavaju da su ovi slučajevi na Kosovu sada već ”prava i nepobijena realnost” o islamskom terorizmu na Kosovu, navodi “Blic” na albanskom jeziku.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u