СВЕТСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Сорош прекида финансирање пројеката у ЕВРОПИ

SVETSKI MEDIJI JAVLJAJU: Soroš prekida finansiranje projekata u EVROPI

15 avgusta 2023

Fondacija „Otvoreno društvo“ američkog milijardera Džordža Soroša planira da prekine rad većeg dela svojih projekata u Evropskoj uniji i pređe na rad u drugim zemljama, prenosi agencija Rojters, pozivajući se na elektronsko pismo fondacije u koje je imala uvid.

„Novi odobreni strateški pravac (fondacije) predviđa okončanje tekućih projekata u EU, prebacivanje naše pažnje i izdvajanje resursa za druge delove sveta“, citira Rojters pismo organizacije.Prema podacima agencije, u pismu nije detaljno objašnjeno kako će fond preusmeriti svoje finansiranje u druge zemlje.

Agencija je, pozivajući se na predstavnika fondacije „Otvoreno društvo“ istakla da će organizacija nastaviti finansiranje programa u evropskim zemljama preko nacionalnih fondova.

„Fond Otvoreno društvo menja pravac našeg rada, ali kao i pre, čvrsto smo privrženi evropskom projektu“, citira Rojters predsednika fonda Aleksa Soroša.

Podsetimo, Tužilaštvo Rusije označilo je organizaciju kao pretnju po bezbednost zemlje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    ISPUMPALI SU PARE I GASE GA ..MATORI JE CRKO I NEMAJU NIKOGA OD POVERENJA DA VODI TO SVE...SIN MU JE DILEJA TAKO DA OD TOGA NEMA NIŠTA...A PRAVILO JE DA SE NASLEDJUJE AKO MOŽE AKO NE ONDAA SE GASI I USKORO ĆE DA IMAM NOVO SOROŠA..TAMO NEGDE ODNEKUD KO ZNA KOJA PROTUVA IZ EKIPE...POD USLOVOM DA IH RUSI I KINEZI NE POBIJU SVE I EKIPE A ČINIMI SE DA SU VRLO RADI DA KRENU U DIREKTNA OBRAČUN SA "SOROŠEVCIMA",OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB:)...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *