СВЕТСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ – УМРО КИМ ЏОНГ УН!? Ова жена ће га наследити! КАЖУ ДА ЈЕ „ЧЕЛИЧНА ЛЕЈДИ“

SVETSKI MEDIJI JAVLJAJU – UMRO KIM DŽONG UN!? Ova žena će ga naslediti! KAŽU DA JE „ČELIČNA LEJDI“

26 aprila 2020

Mediji iz Hong Konga javili su da je Kim Džong Un navodno mrtav, a ovu vest preneo je i Njujork post i TMZ.

Sa druge strane, japanski magazin „Shukan Gendai“ javio je ranije danas da se lider Severne Koreje nalazi u vegetativnom stanju. U svakom slučaju Pjongjang se ne oglašava, tako da za sada nema zvanične potvrde da je Kim preminuo!Podsetimo, svetski mediji spekulišu već danima da je lider Severne Koreje tokom posete jednom selu imao srčani udar i da je iz Pekinga poslat medicinski tim kako bi pomogao u lečenju Kim Džong Una.

Mediji iz Hong Konga tvrde da su informaciju o smrti Una dobili iz pouzdanh izvora. Kim je, tvrde oni, bio podvrgnut ugradnji stenta, ali je tada došlo do nepredviđenih komplikacija.

Hirurzi su bili strašno uplašeni pa su im tokom „operacije“ drhtale ruke što je i dovelo do pogoršanja stana severnokorejskog lidera, koji je nakon neuspele intervencije nekoliko dana kasnije, navodno, preminuo.

Ova vest munjevito se proširila i društvenim mrežama. Svetski mediji, poznati novinari i druge javne ličnosti tvituju o smrti Kim Džong Una.

NALSEDIĆA GA „ČELIČNA LEJDI“

Svet je upravo obišla vest da je vođa Severne Koreje Kim Džong Un preminuo nakon operacije ugrađivanja stenta, a već se pominju mnogi potencijalni naslednici.

Kim Džo Jong je jedno od tih imena. Ona je rođena 1988. godine, najmlađa je ćerka Kim Džong Ila i sestra Kim Džong Una. Članica je Politbiroa i zamenica direktora Odeljenja za propagandu Radničke partije Koreje.

Prošlog meseca ona je dala svoju prvu javnu izjavu, nazvavši Južnu Koreju „uplašenim lavežom pasa“, nakon što je Seul protestovao protiv vojne vežbe. A u martu je javno pohvalila Donalda Trampa da je Kimu poslao pismo u kom se nadao održavanju dobrih bilateralnih odnosa ponudivši pomoć u rešavanju pandemije koronavirusa.

– Objavljivanje političkih izjava u ime Kim Jo Džong podvlači njenu centralnu ulogu u režimu – kaže Jongšik Bong, istraživač sa Instituta za severnokorejske studije Univerziteta u Seulu.

– Otkrilo se da joj je Kim Džong Un dozvolio da piše tako jezivu izjavu o Južnoj Koreji jasno je da je spreman da dozvoli svojoj sestri da postane njegov alter ego – rekao je Bong.

Kim je bila umešana u uređivanje uspona svog brata kao sledećeg vrhovnog vođe nakon što je Kim Džong-Il doživeo dva moždana udara 2008. godine, ali severnokorejski državni mediji je nisu spomenuli sve do marta 2014. godine, kada je pratila brata tokom izbora za Vrhovnu narodnu skupštinu.U međunarodnom okruženju, Jo Džong je imala vidljivo prisustvo tokom diplomatskog procesa režima sa Vašingtonom i Seulom. U matičnoj državi, ona je obavljala ulogu glavnog propagandiste čuvajući Kimovu reputaciju kao vođe dinastije koja je Severnom Korejom vladala tri generacije.

– Ima direktan pristup i snažan uticaj na Kim Džong Una – rekao je Leonid Petrov, specijalista iz Severne Koreje i predavač na Međunarodnom fakultetu za menadžment u Sidneju.

– Ona nije povezana sa njegovim čistkama ili vojnim činovima, ali zna sve o njima. Ona je pouzdana politička ličnost koja pomaže Kimu da zadrži pozitivan javni imidž kada ima posla sa strancima ili Južnokorejcima.

U trenutku kada je Kim Džong Un u teškom zdravstvenom stanju nakon operacije srca, spekuliše se da će upravo njegova 31-godišnja sestra da preuzme ulogu vladarke.

Međutim, eksperti smatraju da kultura maskuliniteta i poštovanja starijih nikada neće dopustiti da zemljom vlada mlađa žena. Petrov ističe da je ona samo osoba od poverenja, i neće moći da bude ništa više od toga.

Ali, Ana Fiflid iz Vašington Posta nije tog mišljenja.

– Kim Jo Džong je jedina iz porodice Kim koja je u stanju da preuzme režim od Kim Džong Una – napisala je.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš says:

  Baš su našli kako da mu požele uspešan oporavak, nadam se da mu ne prenose ovakve vesti. Posle takve operacije za Kima rizično je da mu se ne prikači korona virus. U susednoj Južnoj Koreji epidemija je u opadanju, ali još uvek traje. Da li će se virus pojaviti i u Severnoj Koreji? To je razuman razlog zašto se on neko vreme neće pojavljivati u javnosti. Ali kad se jednog dana pojavi šta će svetski lažovi tada da nam saopšte.

 2. persida says:

  Izdrzi, Kime, bio si penicilin za kauboje.

  • Pera says:

   Tako je, ljubim ti dušu, dignuće se drugu Kimu njegova raketa!

 3. Boris Zver says:

  Drug Kim nije umro, samo je počeo malo čudno da miriše. Kada bude umro balsamovaće ga i primati od njega ezoterična naređenja sa onog sveta i slepo ga slušati ovde na zemlji. Počeo je da kopni od čuvenog susreta sa Trampom, ko se zbliži sa amerikancem smrt mu dolazi na krilima. Nije li Gorbačov upropastio Rusiju u momentu kada je postao kućni prijatelj sa Ronaldom Reganom i Nensi? Zato Putin treba da se čuva zverskog prijateljstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *