СВЕТСКИ МЕДИЈИ ПРЕНЕЛИ КАО УДАРНУ ВЕСТ! Узбуна у Немачкој амбасади, Русија направила радикалан потез: Дат рок од 7 дана!

SVETSKI MEDIJI PRENELI KAO UDARNU VEST! Uzbuna u Nemačkoj ambasadi, Rusija napravila radikalan potez: Dat rok od 7 dana!

12 decembra 2019

Rusija je na osnovu reciprociteta donela odluku o proterivanju dvojice saradnika nemačke ambasade, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Dvoje zaposlenih nemačke ambasade u Rusiji proglašeno je personama non grata, te moraju napustiti zemlju u roku od sedam dana.Takođe su nemačkog ambasadora Geza Andreasa fon Geira pozvali u Ministarstvo spoljnih poslova kako bi se izrazio protest u vezi sa „neutemeljenom odlukom nemačke vlade od 4. decembra 2019. godine o proglašenju dvoje zaposlenih u ruskoj ambasadi u Berlinu personama non grata“, prenose RIA Novosti.

U ovom pogledu, Moskva je vođena principima reciprociteta, precizira se u saopštenju.

Ubistvo u Berlinu

Četrdesetogodišnji gruzijski državljanin ubijen je u avgustu u berlinskom okrugu Moabit. Nekoliko dana kasnije osumnjičeni je pritvoren. Tužilaštvo je saopštilo da je reč o 49-godišnjem Rusu kod koga je pronađeno oružje za ubistvo.

Kako je naveo magazin „Špigel“, veruje se da je reč o naručenom ubistvu i da su kao naručioci mogli da deluju predstavnici kriminalnog sveta ili obaveštajne službe strane države.

Kasnije je takođe „Špigel“ objavio materijal u kojem se navodi da bi osumnjičeni mogao biti „agent ruskih specijalnih službi“. Autori članka doneli su takav zaključak na osnovu toga što njegovo ime, koje se nalazi u dokumentima za dobijanje vize, navodno nedostaje u ruskim bankama podataka, a da broj pasoša navodno ukazuje na Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je „već izdalo dokumente vojnim obaveštajcima GRU-a“.

Portparol nemačke vlade Štefan Zajbert je rekao da su se vlasti „upoznale sa medijskim izveštajima“.

Diplomatski skandal

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov više puta je negirao vezu između ubistva i „zvanične Rusije“. Nazvao je navode „potpuno neutemeljenim“, konstatujući da nemaju nikakve veze sa ruskim vlastima.

Prošle nedelje je nemačko ministarstvo spoljnih poslova proglasilo personama non grata dvojicu zaposlenih u ruskoj ambasadi u Berlinu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je neprihvatljivim politizovani pristup u istrazi ubistva, te primetilo da je Rusija primorana da odgovori.

(Vostok)

KOMENTARI2 komentara

  1. krojač says:

    Otkad je "moglo biti", "mogao biti", "mogli biti u vezi sa..." razlog za proterivanje diplomata. Nemci su pogubili sve koordinate. Čak i da postoji neka veza ruske države i ubistva u Berlinu to ne bi smelo da se uzima kao razlog za automatsko uskraćivanje gostoprimstva diplomatama, naročito jedne Rusije od koje im toliko toga zavisi, nego za pažljivo odmeravanje svih činjenica i još pažljiviju reakciju i formuliewnj4 izjava u medijima i notama. Ova nemačka reakcija je zaista nečuvena i nevidjena. Rusima svaka čast. Njihova reakcija je bila automatska, momentalna, baš kao što je i trebalo da bude, jer je ruska država dobila šamar od jedne nemačke, njenog starog i današnjeg dužnika na osnovu neke puke pretpostavke o njenoj odgovornosti.

    • test01 says:

      Nemci (fasisti) swa zadovoljstvom ispunjavaju naredbe svojih fasistickih gazda. Ja vise i ne citam te lazne vesti (false flag). U svemu prednjaci UK (britanci) po obicaju... Dok ne dobiju po gubici nece se smiriti a zasluzili su to odavno !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *