СВЕТСКИ МЕДИЈИ сумњају у ЂОКОВИЋА

SVETSKI MEDIJI sumnjaju u ĐOKOVIĆA

28 jula 2017

TENISKA loptica u Novakovim rukama bila je kao klupko koje se odmotavalo više od godinu dana. Zamršeni razlozi pada, zapetljane teorije oko gubitka prvog mesta i sve četiri grend slem titule koje je držao svodile su se na pitanje – šta je sa Đokovićem? Svetskim medijima mnoge stvari su ostale misterija i posle jasnog odgovora srpskog tenisera – bio sam povređen, propuštam ostatak 2017. da zalečim lakat.

ESPN je iznenađen saznanjem da je Novak igrao povređen 18 meseci, „Njujork tajms“ podseća da naš as nije navodio taj problem posle mnogih poraza…

– Povreda lakta je vešto objašnjenje za slobodan pad koji je doživeo posle osvajanja Rolan Garosa prošle godine. Ali, Đoković je tokom krize više puta govorio da su uzroci loših rezultata emotivna ispražnjenost, kao i privatni problemi. Ostaje misterija koliko je svaki od ovih faktora uticao – piše Piter Bodo, analitičar ESPN.

„Tajms“ dodaje da Srbin nije otkrio stepen povrede sve do predaje na Vimbldonu:

– Problemi sa laktom su najjednostavnije objašnjenje zašto je došlo do pada. Ali, Novak nije navodio povredu kao razlog. Izgubio je prvo mesto i počele su spekulacije da je izgubio i fokus, strast, da ima privatnih problema.

Đoković je sve to mogao da izbegne rečima: „Da, povređen sam, ne mogu da pružim maksimum na treninzima, izmenio sam servis zbog lakta i oslabio mi je bitan segment u igri.“

BRED GILBERT: DUGA PAUZA, BEZ OPERACIJE

ESPN je zatražio mišljenje od bivšeg svetskog broja četiri Breda Gilberta:

– Đoković je verovatno video šta je Federer napravio i onda pomislio: „OK, mogu i ja to“. Nisam siguran da je to baš tako lako. Dugom pauzom je verovatno želeo da izbegne operaciju na najkritičnijem delu anatomije teniskog igrača – ruci kojom drži reket.

Umesto toga, pustio je da se godinu dana nagađa, razglaba o ishrani, ženi, Imazu, bratu, nedostatku motivacije i želje. Ipak, da je posle svakog poraza pričao o laktu, u naslovima svetskih medija bio bi slabić. Nije u Novakovom stilu da umanjuje pobedu 117. na svetu zbog bolova pri servisu. Kako bi rivali reagovali da im je otkrio slabe tačke?

Sa takvim dilemama u moždanim vijugama klupko se samo sve više zapetljavalo, mentalna snaga slabila, a Pepe Imaz označen kao guru koji iza scene drži konce u lutkarskom pozorištu. Kao što je u slučaju Španca izabrao pogrešni trenutak da ga gurne u prvi red pozornice (radio sa njim i tokom uspešnih sezona), Novak je možda mogao ranije da objasni stanje oko povrede, ako je ona zaista glavni razlog pada. Ili, kako je sam rekao, možda je mogao i ranije na pauzu.

PET KEŠ: ZA LAKAT NEMA LEKA

BI-BI-SI se konsultovao sa bivšim asom Petom Kešom u analizi problema teniskog lakta.

– Možda zvuči pomalo očigledno da teniser ima problema sa laktom, ali za to bukvalno ne postoji lek. Samo je potrebno vreme, obično oko godinu dana, da se to zaleči. Novaku će trebati vremena da se vrati u formu, neće to biti tako lako kao sa Federerom. Ali, igraće bolje u nekoj fazi 2018.

(Večernje novosti)

 

KOMENTARI3 komentara

 1. Baraba says:

  Decko je poceo da saradjuje sa Azijskim kladionicama koje ga placaju da gubi meceve, on dobija vise novca nego od zarade na turnirima, sve ostale price su maska za javnost

 2. goran says:

  Novak je lažovčina koja je primila novac da se povuče i pusti druge igrače da vode kolo, u skladu sa politikom i kladionicama. Nikada on nije pominjao povredu lakta, već samo povredu RAMENA, a to nije isto. Sad je izmislio lakat. A ja mu, kao njegov višegodišnji navijač, nudim isto. Navijam samo za sportiste, ne i za lažove i biznismene.

  • Misa says:

   Bas me interesuje odakle sta izvukli ove tvrdnje i gde je pokrice u vidu cinjenica i dokaza za ovako teske optuzbe!!! Osim sto i sami sedite u kladionicama po ceo dan i gubite pare....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *