СВЕТСКИ ПРЕВРАТ: Долар је умро

СВЕТСКИ ПРЕВРАТ: Долар је умро

29 априла 2015

A6A1437E-85A9-4F0C-B384-B5089DF3E37E_w640_r1_s5465Агенцију Xинхуа: „Чини се да је коначно дошло време да збуњени свет крене у правцу деамериканизације“

Очекује се да ће Међународни монетарни фонд објавити нову резервну валуту која ће бити алтернатива америчком долару.

Улога долара као примарне светске резервне валуте иде у корист Американцима, чије су камате ниске. Друге државе купују дуг Ризнице САД не због улагања, већ зато што су средства у доларима најбоља за чување иностраних резерви.

Међутим, од 20. октобра ове године, очекује се да ће ММФ најавити резервну валуту која ће бити алтернатива америчком долару и која ће разместити на стотине милијарди долара широм света буквално преко ноћи.

С Кином на челу економског поретка, јуан јуриша да постане алтернатива америчком долару, који представља доминантну глобалну резервну валуту још од Бретон Вудс конференције 1944. године.

Кина тренутно представља око 11% глобалног БДП-а, више од 10% светске трговине и скоро 9% укупних иностраних директних улагања.

Како је рекао Лиу Чанг за кинеску званичну новинску агенцију Xинхуа: „Чини се да је коначно дошло време да збуњени свет крене у правцу деамериканизације“.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. anamarija says:

  E'pa da i to vidim kako 'dolar postaje bezvrijedniji od toalet-papira'' :-) :-) :-) :-) :-)

 2. Faustus says:

  Onaj iz 1993 je ipak neprevaziđen do dana današnjeg. Imao je čak (pored primarnog) i edukativni karakter, pa su tako na njemu mogli da se videti Karađorđe, Pančić, Obrenović i mnoge druge znamenite ličnosti.

 3. Paštrović says:

  Faustus, i tebe i svu tvoju familiju popišam i poserem od glave do pete. U ime baš tog Miloševićevog "guz-papira"! Smradino, do Kanade se "cuješ"!

 4. Paštrović says:

  "Do Kanade se čuješ"...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u