СВЕТСКИ РАТ МОЖЕ ИЗБИТИ ДО 2040. ГОДИНЕ: Извештај ЦИА о великом сукобу – ОВА ПОДРУЧЈА СУ НАЈРИЗИЧНИЈА

SVETSKI RAT MOŽE IZBITI DO 2040. GODINE: Izveštaj CIA o velikom sukobu – OVA PODRUČJA SU NAJRIZIČNIJA

25 oktobra 2021

U NAREDNIM decenijama svet će se suočiti sa globalnim vojnim sukobom zbog klimatskih promena, piše u izveštaju CIA koji prenosi RIA Novosti.– Sve veće posledice klimatskih promena mogu pogoršati situaciju u prekograničnim geopolitičkim žarištima, dok će države preduzimati korake da zaštite svoje interese – kaže se u dokumentu.

Prema autorima ovog dokumenta, najkasnije do 2040. godine u svetu će početi „klimatski sukobi“ u kojima će strane koristiti tehnologije geoinženjeringa, koje će pojačati negativni uticaj prirodnih katastrofa poput suša i poplava.

Eksperti su upozorili i na rastuće tenzije među državama zbog sporova oko implementacije Pariskog sporazuma o klimi, koji podrazumeva smanjenje emisije gasova staklene bašte kako bi se sprečilo globalno zagrevanje.

– Zemlje će se suočiti sa teškim ekonomskim izborima i verovatno će se oslanjati na tehnološka otkrića kako bi brzo smanjile emisije štetnih gasova. Kina i Indija će igrati ključnu ulogu u određivanju putanje rasta temperature – navodi se u dokumentu.

Osim toga, autori izveštaja su naveli rizik od unutrašnjih sukoba u zemljama u razvoju usled efekata klimatskih promena, budući da su te države manje sposobne da se prilagode.

Potencijalna buduća žarišta u klimatskom ratu uključuju regione kao što su slivovi reka Kongo, Ind, Mekong i Nil. Tamo može doći do sukoba zbog promena u rečnim kanalima i preusmeravanja tokova vode.

U izveštaju se navodi 11 zemalja koje su najviše pogođene negativnim efektima globalnih klimatskih promena. Prema analitičarima, ove države mogu preduzeti ekstremne mere zarad opstanka. Reč je o zemljama koje imaju nuklearno oružje, poput Kine, Indije i Pakistana, ali i o Avganistanu, Severnoj Koreji, Mjanmaru i nizu zemalja Centralne i Južne Amerike.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    zato su im pustili virus i neće biti prvi.Ovo je već četvrta opasna epidemija koja izbija u kini a onda pobije pola indije afrike i brazila,na b.istoku ubijaju arape bombama i gladju.Mislim da kineski bombarderi niu poleteli samo zbog tajvana ima tu i drugih razloga ali ako ponovo bukne neka bubuljica u kini ko zna šta će zaključiti u vrhu te zemlje,pogotovo u svetlu detektovanih američkih bioloških laboratorija iu blizini kine u kojima se istažuje ne zna se šta.Ovaj kovid je bio pookušaj biološkog rata protiv kine ubedjen sam od samog početka u to, ali kinezi su brzo regovali i odmah im vratili puno merom, i zato je sad teško to zaustaviti bez dogovora ali ko SME da prizna šta se dešava.Medjutim vrlo lako se može desiti sa produžavanjem ovog haosa da dodje do opšte pobune ,da li će neko sa dokazima zaista otkriti zaveru ili će lagati da zavera postoji,u svakom slučaju, ako narodi polude bezos,billy i ekipa mogu samo u svemir da beže,možda zato tako grozničavo prave rakete ko zna:)NIKADA ovako zajebano nije bilo na globalnoj skali i stvari koje dolaze su zaista opaka pretnja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *