СВЕТСКИ РАТ МОЖЕ ИЗБИТИ ДО 2040. ГОДИНЕ: Извештај ЦИА о великом сукобу – ОВА ПОДРУЧЈА СУ НАЈРИЗИЧНИЈА

СВЕТСКИ РАТ МОЖЕ ИЗБИТИ ДО 2040. ГОДИНЕ: Извештај ЦИА о великом сукобу – ОВА ПОДРУЧЈА СУ НАЈРИЗИЧНИЈА

25 октобра 2021

У НАРЕДНИМ деценијама свет ће се суочити са глобалним војним сукобом због климатских промена, пише у извештају ЦИА који преноси РИА Новости.– Све веће последице климатских промена могу погоршати ситуацију у прекограничним геополитичким жариштима, док ће државе предузимати кораке да заштите своје интересе – каже се у документу.

Према ауторима овог документа, најкасније до 2040. године у свету ће почети „климатски сукоби“ у којима ће стране користити технологије геоинжењеринга, које ће појачати негативни утицај природних катастрофа попут суша и поплава.

Експерти су упозорили и на растуће тензије међу државама због спорова око имплементације Париског споразума о клими, који подразумева смањење емисије гасова стаклене баште како би се спречило глобално загревање.

– Земље ће се суочити са тешким економским изборима и вероватно ће се ослањати на технолошка открића како би брзо смањиле емисије штетних гасова. Кина и Индија ће играти кључну улогу у одређивању путање раста температуре – наводи се у документу.

Осим тога, аутори извештаја су навели ризик од унутрашњих сукоба у земљама у развоју услед ефеката климатских промена, будући да су те државе мање способне да се прилагоде.

Потенцијална будућа жаришта у климатском рату укључују регионе као што су сливови река Конго, Инд, Меконг и Нил. Тамо може доћи до сукоба због промена у речним каналима и преусмеравања токова воде.

У извештају се наводи 11 земаља које су највише погођене негативним ефектима глобалних климатских промена. Према аналитичарима, ове државе могу предузети екстремне мере зарад опстанка. Реч је о земљама које имају нуклеарно оружје, попут Кине, Индије и Пакистана, али и о Авганистану, Северној Кореји, Мјанмару и низу земаља Централне и Јужне Америке.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    zato su im pustili virus i neće biti prvi.Ovo je već četvrta opasna epidemija koja izbija u kini a onda pobije pola indije afrike i brazila,na b.istoku ubijaju arape bombama i gladju.Mislim da kineski bombarderi niu poleteli samo zbog tajvana ima tu i drugih razloga ali ako ponovo bukne neka bubuljica u kini ko zna šta će zaključiti u vrhu te zemlje,pogotovo u svetlu detektovanih američkih bioloških laboratorija iu blizini kine u kojima se istažuje ne zna se šta.Ovaj kovid je bio pookušaj biološkog rata protiv kine ubedjen sam od samog početka u to, ali kinezi su brzo regovali i odmah im vratili puno merom, i zato je sad teško to zaustaviti bez dogovora ali ko SME da prizna šta se dešava.Medjutim vrlo lako se može desiti sa produžavanjem ovog haosa da dodje do opšte pobune ,da li će neko sa dokazima zaista otkriti zaveru ili će lagati da zavera postoji,u svakom slučaju, ako narodi polude bezos,billy i ekipa mogu samo u svemir da beže,možda zato tako grozničavo prave rakete ko zna:)NIKADA ovako zajebano nije bilo na globalnoj skali i stvari koje dolaze su zaista opaka pretnja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u