СВИ ЧЕKАЈУ 1. ОKТОБАР – Русија прелази на трећу етапу у Украјини и то ће бити кошмар за Kијев

СВИ ЧЕKАЈУ 1. ОKТОБАР – Русија прелази на трећу етапу у Украјини и то ће бити кошмар за Kијев

22 септембра 2022

Руску Федерацију апсолутно није брига да ли колективни Запад признаје референдуме на територијама Украјине под руском контролом или не, објашњава бивши израелски обавештајац Јаков Kедми.

Он је напоменуо да Москва прелази на трећу етапу специјалне операције – коначно уништење Оружаних снага Украјине.„После 1. октобра Русија је већ спремна да пређе на трећу етапу: коначно уништење украјинске војске“, резимирао је Kедми на ТВ каналу „Русија 1“.

Путин објавио делимичну мобилизацију

Руски председник Владимир Путин најавио је данас делимичну војну мобилизацију која ступа на снагу одмах јер је указ већ потписан.

„У овој ситуацији, сматрам да је неопходно донети следеће одлуке, оне су у потпуности адекватне претњама са којима се суочавамо. Наиме: да заштитимо нашу Отаџбину, њен суверенитет и територијални интегритет, да обезбедимо безбедност нашег народа и народа у ослобођеним територијама. Сматрам неопходним да подржим предлог Министарства одбране и Генералштаба о спровођењу делимичне мобилизације у Руској Федерацији“, рекао је Путин обраћајући се Русима и додао да ће се мобилизација односити на резервисте.

Према речима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, та држава може да мобилише 300.000 резевиста што је, тврди он, само један проценат њихових укупних ресурса.Зеленски није гледао говор

Са друге стране, украјински председник Владимир Зеленски дао је интервју немачком Билду у коме је говорио о рату у Украјини, осврнуо се на Путинов говор за кога је рекао да га није гледао, јер на други начин добија све потребне информације и да није ништа ново рекао, али се више осрвнуо на тему употребе нуклеарног наоружања.

Поводом Путинове индиректне претње да ће употребити нуклеарно оружје, Зеленски је рекао:

„Не верујем да ће он употребити ово оружје. Мислим да му свет неће дозволити да користи то оружје.“

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. M says:

    Mislim,Zelenski,da se svijet(USA-NATO)zahebo!

  2. Milutin says:

    Za razliku od Zelenskog (Zelenski = ukrajinski fašistički bataljoni + Zapad), Rusija se bori da ne dođe do havarije u nuklearnim elektranama. Ali za razliku od havarije u NE čije bi posledice bila "samo" radioaktivni oblak koji bi se kretao neznano kako, atomski udar bi osim ogromnog udarnog vatrenog talasa imao za posledicu neuporedivo veću radioaktivni kontaminaciju na prostoru većem nego što je radioaktivni oblak iz NE. Zato Rusija zasigurno neće da kontaminira niti jednim ABH agensom svoje dvorište a Amerika bi to itekako volela. Time bi Amerika završila svoj započeti posao na evropskom tlu.

  3. milorad5 says:

    hm rusi će da bace bombe ali NE na ukrajinu ako dodje do toga,zato i sviče iz londona,pariza iberlina oni su siguno prva meta u evropi ostali kako tako ali ove tri države su najeb.ako rusi reše da se obračunaju sa njima ka uvod u obračun sa amerikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u