СВИ ЧЕKАЈУ 1. ОKТОБАР – Русија прелази на трећу етапу у Украјини и то ће бити кошмар за Kијев

SVI ČEKAJU 1. OKTOBAR – Rusija prelazi na treću etapu u Ukrajini i to će biti košmar za Kijev

22 septembra 2022

Rusku Federaciju apsolutno nije briga da li kolektivni Zapad priznaje referendume na teritorijama Ukrajine pod ruskom kontrolom ili ne, objašnjava bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.

On je napomenuo da Moskva prelazi na treću etapu specijalne operacije – konačno uništenje Oružanih snaga Ukrajine.„Posle 1. oktobra Rusija je već spremna da pređe na treću etapu: konačno uništenje ukrajinske vojske“, rezimirao je Kedmi na TV kanalu „Rusija 1“.

Putin objavio delimičnu mobilizaciju

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas delimičnu vojnu mobilizaciju koja stupa na snagu odmah jer je ukaz već potpisan.

„U ovoj situaciji, smatram da je neophodno doneti sledeće odluke, one su u potpunosti adekvatne pretnjama sa kojima se suočavamo. Naime: da zaštitimo našu Otadžbinu, njen suverenitet i teritorijalni integritet, da obezbedimo bezbednost našeg naroda i naroda u oslobođenim teritorijama. Smatram neophodnim da podržim predlog Ministarstva odbrane i Generalštaba o sprovođenju delimične mobilizacije u Ruskoj Federaciji“, rekao je Putin obraćajući se Rusima i dodao da će se mobilizacija odnositi na rezerviste.

Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, ta država može da mobiliše 300.000 rezevista što je, tvrdi on, samo jedan procenat njihovih ukupnih resursa.Zelenski nije gledao govor

Sa druge strane, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski dao je intervju nemačkom Bildu u kome je govorio o ratu u Ukrajini, osvrnuo se na Putinov govor za koga je rekao da ga nije gledao, jer na drugi način dobija sve potrebne informacije i da nije ništa novo rekao, ali se više osrvnuo na temu upotrebe nuklearnog naoružanja.

Povodom Putinove indirektne pretnje da će upotrebiti nuklearno oružje, Zelenski je rekao:

„Ne verujem da će on upotrebiti ovo oružje. Mislim da mu svet neće dozvoliti da koristi to oružje.“

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Mislim,Zelenski,da se svijet(USA-NATO)zahebo!

  2. Milutin says:

    Za razliku od Zelenskog (Zelenski = ukrajinski fašistički bataljoni + Zapad), Rusija se bori da ne dođe do havarije u nuklearnim elektranama. Ali za razliku od havarije u NE čije bi posledice bila "samo" radioaktivni oblak koji bi se kretao neznano kako, atomski udar bi osim ogromnog udarnog vatrenog talasa imao za posledicu neuporedivo veću radioaktivni kontaminaciju na prostoru većem nego što je radioaktivni oblak iz NE. Zato Rusija zasigurno neće da kontaminira niti jednim ABH agensom svoje dvorište a Amerika bi to itekako volela. Time bi Amerika završila svoj započeti posao na evropskom tlu.

  3. milorad5 says:

    hm rusi će da bace bombe ali NE na ukrajinu ako dodje do toga,zato i sviče iz londona,pariza iberlina oni su siguno prva meta u evropi ostali kako tako ali ove tri države su najeb.ako rusi reše da se obračunaju sa njima ka uvod u obračun sa amerikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *