СВИ ЋУТЕ! НАТО УВЕЖБАВА ПРИШТИНСКЕ СНАГЕ

SVI ĆUTE! NATO UVEŽBAVA PRIŠTINSKE SNAGE

10 oktobra 2020

Kfor je posle višemesečnog zastoja zbog epidemije virusa korona pokrenuo vežbu „Srebrna sablja“ u kojoj „kosovske snage“ pod vođstvom NATO-a sprovode godišnju vežbu, saopšteno je iz komande Kfora u Prištini.

Nova faza „Srebrne sablje 2020-2021“ ponovo jr pokrenuta između 6. i 8. oktobra na, kako se navodi, „Kosovskoj akademiji za javnu bezbednost u Vučitrnu“.

To je učinjeno paralelno sa primopredajom odgovornosti odlazećeg zamenika komandanta Kfor-a, brigadnog generala Lorana Mišoa iz švajcarske vojske, koji je do sada upravljao vežbom, a njegov naslednik je iz austrijske vojske brigadni general Gunter Šof, pojasnili su u saopštenju.

– Sledeća faza obuke će obuhvatiti četiri glavna događaja kojima je paralelna tema pandemija i odvijaće se narednih meseci. Proba koncepta zakazana je za prvu polovinu 2021. godine, a uslediće pripreme na taktičkom nivou svih učesnika s obzirom na vežbu planiranu za septembar 2021 – dodaje se u saopštenju.

KOMENTARI7 komentara

 1. Pa šta says:

  U čemu je problem što NATO uvežbava šiptare? Bolje je ovako, svi su popisani i lakše je spiskove proslediti Srbiji...

 2. Aco says:

  A mi smo uvežbavali i dok je korona bila😂😉

 3. Slavujka says:

  Pa Nato im stvorio državu, šta je tu čudno?

 4. Gardista says:

  Redovno, nema sta. I Vucic i Vulin se igrali rata danas na Pešteru, pa sta. Grade puteve svima a u Backoj se putevi raspali...Nego gde su nam migranti?

 5. persida says:

  Kad pocnu da kolju Srbe, eto Lavrova da ih upozori.

 6. Zorana says:

  I ucic je danas priznao da je odao postu "albanskim zrtvama" i kaze da ce se boriti za svakog "stradalog albanca". Bilo svuda kao vest po portalima. On vise ne krije za koga je i sta radi.

 7. milorad3 says:

  Jel vidite planinu u pozadini na ovoj slici?E pa to će im doći glave, ta planina,mogu oni da vežbaju koliko hoće, ali upravo zato što su na zapadu SHVATILI da ne mogu efikasno vojno da brane kosovo sa severa,e upravo zato stalno viču :"priznajte..priznajte..priznajte":)Nema te armije koja može da spreči prodor sa severa na kosovo,i to brz i nezaustavljivi prodor sve do prokletija i makedonije,nije granica srbije slučajno na prokletijama, jer inače bi bila u draču.Albanija je i danas NEUSPELA BANDITSKA DRŽAVA kao što je uvek bila zadnjih 700 god.i zato nemamo mi raszloga da se plašimo pljačkaških plemena sa juga.Kada ponovo zabodemo zastavu na prokletije oni mogu samo da bleje u tu zastavu.TO je jedino trajno rešenje koje nam garantuje trajana mir i prosperitet ostalo su priče za malu decu,šiptarskim klanovima nema mesta u srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *