СВИ ЋУТЕ О ОВОМЕ: Запад опет увежбава одбрану БиХ и власти у Сарајеву од Србије

SVI ĆUTE O OVOME: Zapad opet uvežbava odbranu BiH i vlasti u Sarajevu od Srbije

25 avgusta 2020

AMBASADOR Velike Britanije u BiH Metju Fild je na svom Tviter profilu napisao je da je britanska elitna vojska stigla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno s oklopnim vozilima i strateškim avionom.

Inače, dolazak britanskih vojnika u BiH uobičajen je i redovan postupak, a jedinica koja je došla u potpunosti je u lancu komande EUFOR-a.„Britanska vojska je u Bosni i Hercegovini na vežbi ‘Brzi odgovor’. Ovde se nalazi i strateški avion kompanije Antonov AN-124 u RAF Brize Norton u kojem se nalaze oklopna vozila britanske vojske sa MAN-ovim kamionima i autobusima“, napisao je Fild.

U ovoj vežbi, koju je organizovao EUFOR, kako je najavljeno, učestvovaće 20 država koje su pod komandom EUFOR, uključujući i Višenacionalni bataljon. Među tim zemljama su Austrija, Bugarska, Grčka, Mađarska, Italija, Rumunija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Vežba „Brzi odgovor 2020“ će se održavati širom BiH od 31. avgusta do 5. septembra. Cilj ove vežbe je da se omogući vojnicima Oružanih snaga BiH i EUFOR-a zajednička obuka za operacije podrške miru, kao i sposobnost EUFOR da dovede u zemlju rezervne snage koje pomažu vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Vežba se održava svake godine, te je deo redovnog kalendara obuke Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.

KOMENTARI5 komentara

 1. da da says:

  To ukrajinsko vnogo treba srušiti,sa sve britancima u tom vnogu.Dodik prati situaciju zbog srpskog naroda..

 2. Beli Orao says:

  Igraju se rata , igrice za velike . Neće dugo !

 3. Goran says:

  to su vojnici iz Britanije NATO da brane Mila ako neprodju izbori kako treba i ako se bidnu Srbi mijesali da brzo odgovore jer su Srbi nazalost na pogresnoj strani cela Evropa je zajedno a Srbi za Ruse a Rusi ce pomoci kao na Kosovo nazalost ,,Braco osvijestite se"" !!!

  • gago says:

   Ne brini za nas Srbe; uvek smo bili na pravoj strani, za razliku od naših srbofobičnih i rusofobičnih komšija!

  • goran says:

   sa koje livade bidnu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *