СВИ ЋУТЕ – ШТА СЕ ТО ДЕШАВА НА ЈУГУ СРБИЈЕ? Стигао огроман новац…

SVI ĆUTE – ŠTA SE TO DEŠAVA NA JUGU SRBIJE? Stigao ogroman novac…

27 avgusta 2019

Prema zvaničnim procenama u poslednje dve godine više od 12.000 Albanaca sa Kosova i Metohije doselilo se na jug Srbije.

Masovna prodaja srpskih kuća po tri puta većoj ceni od realne krenula je 2010. godine i sve biše dobija maha.

Ako se ode na sajt sa nekretninama u Bujanovcu, može se videti da se naprimer trošna kuća u kojoj je domaćin Srbin prodaje za neverovatnih 150.000 evra! Realna cena za ovakvu kuću bila bi najviše 30.000 evra.Opština Bujanovac tokom poslednjih meseci podseća na veliko gradilište. Zgrade niču kao pečurke, a u novim stanovima uglavnom niko ne živi. Kvadrati se prodaju po nerealno visokim cenama, oko 700 evra po metru kvadratnom, a stanove kupuju isključivo — Albanci.

Na okruglom stolu 2017. godine, koji je bio posvećen unutrašnjem dijalogu o Kosovu, iznet je podatak — da Albanci na jugu i u centralnoj Srbiji, u poslednjih 15 godina, kupuju sve što je srpsko. Taj trend je naročito zastupljen u Bujanovcu i u Medveđi, a u tim opštinama ima neuporedivo više birača nego građana, zbog više hiljada fiktivno prijavljenih Albanaca, koji u stvari žive u dijaspori.

Albanci, prema tim podacima najviše kupuju zemljište i kuće u srpskim selima koja se nalaze duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, dakle oblast oko Vranja, duž granice sa Bujanovcem, ali i Toplički okrug, Prokuplje, Kuršumlija, Blace…

Pročitajte OVDE kako je to opusteo Balkan i koliko je otišlo ljudi u ostale delove sveta.

(espreso.rs)

KOMENTARI14 komentara

 1. Borko says:

  Lično sam prodao sedam ipo hektara zemlje sa šumom,kupio sam stan u Beogradu na vodi BW. Ne zanima me ta zabit i stočarstvo i zemljoradnja. Šiptari to vole pa nek izvole ali smuči će se i njima. Srbija je odavno propala na istoku i jugu. Ne postoji ništa što bi zadržalo mlade ili motivisalo ljude da ostaju po tim varošicama bez i jedne perspektive. Priče o BDP i mazanje očiju je ispraznilo jug Srbije. Ja lično sa fakultetskom diplomom,sam umoran od tapkanja u mestu. Istina je da se nešto radi i gradi ali to toliko sporo ide da teško da će ikom biti bolje u narednih 25-30 godina.

  • Milan says:

   Menjali ste 7,5 hektara zemlje i to sa šumom, ZA ŠTA? Dunav u Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj zagađen je fekalijama. Ovo je zaključak zajedničke studije više univerziteta iz Austrije. "U Srbiji, koja nije članica EU, ne postoje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, tako da je zagađenost fekalijama u Dunavu kritična do veoma ozbiljna, posebno u većim gradovima kao što su Novi Sad i Beograd", rekao je Gernot Carfel sa Medicinskog univerziteta u Gracu.

  • rajko says:

   Mada razumem tvoje razloge, mislim da je steta sto si prodao zemlju. Zemlja se NIKAD, NIKAD, NIKAD ne prodaje. To je jedina imovina na planeti kojoj uvek raste vrednost. Novac pojede inflacija, pokradu ga lopovi i banke, kola slupas, stanovi takodje stare i njihova vrednost se postepeno smanjuje, razlicite vrste biznisa takodje vrlo lako mogu propasti. Samo je zemlja svakog dana sve skuplja i skuplja. Osim toga, ona daje sigurnost da ces ako se ne daj Boze u svetu sve preokrene i ti dopadnes neke nevolje imati utociste, mesto odakle ces moci da krenes iz pocetka.

  • QQ-LELE says:

   Ti kao da si novinar sa N1 tv

  • Ivana says:

   Vidi ustaše kako podmeće.

  • Gigamoravac says:

   Ili si placen da pises ovo sto pises, ili si dzaba zavrsio fakultet ako tako razmisljas.

  • Daliborka says:

   Borko, Ne kaki,nemaš ti ni staro biciklo,a kamoli stan u BG.Ti si sa svojim komentarom pokazao da si gori od Šiptara.

 2. sergej says:

  Vlast krije da u Nišu su Šiptari kupili 11000 stambenih jedinica i ponovo će se desiti IREDENTA autonomija ,republika i pravo na samoopredelenje nije problem i Šiptarima već u vlasti koju Šiptari finansiraju narko parama. Neka iznesu prlav veš Srpskih tajkuna koi rade za šiptare odnosno Šiptarske građevinske firme što grade po Srbiji. Svi se prave ludi i šupljiraju a Naser Orić redovno ide u lov po Srbiji.

 3. milorad2 says:

  to je jako loše ulaganje para u nekretnine za šiptarsku mafiju, mi koji znamo kako se rade stvari znamo i kako da finansijski ubijemo šiptarsku mafiju:) i neće nam pobeći a ni zemlja nema noge da ode negde:)

  • Gigamoravac says:

   nece zemlja nigde da "ode" ali ce katastarski pripadati drugom vlasniku(siptaru)

 4. Drwho says:

  Vi kao da ste pali da marsa. Šta se dešava, pa šta se dešava? E pa dešava se ono što se radi unazad decenijama i za šta niko nema rešenje. Mi bi da je to Srbija ali neki drugi se tamo naseljavaju. Zahvaljujući našoj podmitljivosti i kratkovidom razmišljanju smo tu gde jesmo. Ako mogu sad i odmah,a posle mene potop. Tako razmišljaju i običan seoski domaćin i radnik i doktor nauka i političar. Zato smo tu gde jesmo.

 5. Milan says:

  Samo tako brale pa đeš se posle pitati dali ćeš i u Beogradu biti bezbedan. Tako Srbija propada a onda se neki čude kad se stvari okrenu na još gore.

 6. Za Srbiju says:

  Kako, šta se dešava? Šiptari kupuju srbske teritorije i pomeraju granicu. Ulažu u svoju budućnost, a našu propast.

 7. Miki says:

  Borko nisi ti kriv već vlasti države Srbije,koja je odojčad komunističkog genoma koji je navikao da se brčka po morima planete, jede u restoranima i spava u dobro ušuškanim stanovima, pa makar on bio vrednosti desetak i više puta od tvog imanja. U titovo vreme su mnogi vlasnici imanja davali isto za džabe isto radi radnog mesta portira u firmama koje sada nepostoje. Tebi svaka čast uložio si u stan u Bg,pa ga izdaj i ponovo si kupuj imanja na jugu,jer ćeš time bolje profitirati nego uživati u ekskluzivnoj visokospratnici u Bg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *